Автор Тема: Руско-китайски военен конфликт 1967 г., мистериозно изчезналата китайска армия.  (Прочетена 19094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
За мен е доста интересна тази тема ... доста се порових и намерих тази информация, ако някой има и друга информация относно въпросното събитие нека я сподели :)През 1967 г. тези руските бойни системи, тип “Термоплан-Чедока” потушават за няколко часа руско-китайския военен конфликт, възникнал в “Далечния изток на остров Дамански” - до една речна “меандра” - извивка на  река Амур в Сибир”,в близост до китайската граница.Картината след унищожението на китайските дивизии бе направо апокалиптична. Бе показан заснет филм - веднага след бойните действия. Виждаше се нещо страшно - стопена на повече от 1 метър дълбочина земя, осеяна с разлети в нея полу-разтопени китайски танкове от тип Т34 - Т54 китайска модификация. Гледката от представения филм приличаше на описаната в Библията колизия причинила унищожението на градовете Содом и Гомор.  След соларно-енергийния удар с ракетни установки тип “Град” за залпов огън кал. 122 мм “бойното поле” е било обстреляно (до степен на видимо заличаване на следите от апокалиптичното свръх-концентрираното слънчево лъчение) с неуправляеми ракетни снаряди от серията “ Бамбук”. Слънчевото бойно “свръх-уплътнено” лъчение е било пренасочено от височина чрез аеростатните и дирижабълни (дископланни, фото-соларни) бойни системи към “театъра на бойните действия”. След военния конфликт са били взети мерки за маскиране на “бойното поле” при наблюдение и снимане,чрез сателити от Космоса. За дезинформация, във военното комюнике на СССР се подаде невярно съобщение за използване на свръхмощни газодинамични СО2 лазери (използващи взривно иницииране за привеждане в действие). Такива свръхмощни лазери и сега не съществуват. Основата на това соларно-енергийно свръх-оръжие е “фреснеловата” оптика и планарните полимерни плексигласови лупи. В настояще време тези фреснелови лещи се изработват от лек, оптично пропусклив полимер или от органично и дори боро-силикатно стъкло. Имат особена цилиндрична конструкция от плоски и тънки като плоча цилиндрови отрязъци. По тяхната “срезова” (в дълбочина на плоскостта) широка повърхност са оформени концентрични или линейни призматични канали с подходящи размери и геометрия. Те се наричат фреснелови растери (Терминологията в настоящата книга третира “френеловата” оптика носеща името на Огюст Френел - O. Fresnels). Острите ръбове на всяка концентрична и кръгово огъната призма от растери са насочени така, че светлината се концентрира във фокална зона. Тя е симетрична на оста на планарния отрязък от цилиндричната лупа. Така се получават много леки и широко-площни аналози на обикновените стъклени лупи.----
Доктора:

Оръжието с което е изгорена въпросната китайска армия (през 60-70-те години на миналия век) е създадено от колектив български учени! Няма никакви лазери - този слух навремето се е пуснал за да се заблудят американците и да се насочат в неправилна посока изследванията им. Аз се познавам с един от доцентите, които са разработили технологията на това оръжие, която може да се използва и за мирни цели (слънчеви елекростанции и генератори). Идеята е гениално проста. Модулния елемент на оръжието представлява една оптична леща от пластмаса подобна на плексиглас, с диаметър около 30 см., дебела около 5 мм., на която със специална технология се нарязват по схема допълнителни фасетки за концентриране на светлинния лъч (в случая слънчевите лъчи; да там пак има лазери, но са обикновенни слънчеви лъчи). На обикновенна слънчева светлина с подобна леща се прави фокус на върха на който температурата може да достигне няколко хиляди градуса! Доцентът моя познат ми демонстрира и за няколко секунди запали асфалта на шосето, а също и стопи керамична плочка (някъде може би все още пазя парчето), което може да стане при температура минимум 2000-3000 градуса по Целзий! Тази технология е взета от руснаците (институтът у нас е работел за тях!) и са поставили лещите на бойни дирижабли, които по команда се издигат над облаците. На тях са били монтирани стотици такива лещи които концентрират слънчевите лъчи във фокус и се управляват от компютър. Лъчът по този начин може да сканира терена до 1000 километра, като на върхът му темпертурата достига около 4000 градуса, а може би и повече (не съм запознат с техническите подробности и детайли)!
В случая с китайците е било провокация от китайска страна, като няколко дивизии са се опитали да влязат и да нахлуят в по-слабо охраняван сектор в руската зона - някъде между Монголия и Южен Сибир. Руското разузнаване е докладвало за съмнително струпване на китайски военни по границата и са решили да изпробват новото оръжие на живо! Вдигат 30 дирижабъла във въздуха  и ги почват. Резултатът - живата сила се изпарява, техниката танкове, оръдия, бронетранспортьори и др. се стопяват, а теренът се остъклява, като камъните и скалите се стопяват частично, подобно на лава в горния слой! Спасилите се , които не са били засегнати от лъчевото оръжие просто изперкват от видяното - то си е страшно само си го представете какво "пържене" е било! За да маскират нещата след контраатаката руснаците обстрелват терена с ракети "Градове" (вид съвременни Катюши) масирано и пускат слух за използвано "специално лазерно оръжие", което силно притеснява и стресира американците и Запада (НАТО)!
Всичко това ми беше разказано от доцента преди няколко години, тъй като вече е минала давност и някои неща са разсекретени! Звучи като във фантастичен филм, но е истина!източник: http://www.xnetbg.comВзех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен `Fallen_Angel`

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 3730
 • Пол: Жена
 • Докато адът замръзне...
Слагам си отметка, за да не забравя да потърся инфомрация после, че ми стана интересно


Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.