Автор Тема: УНСС - в какво се забърках!  (Прочетена 3732 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мартин Търпев

 • Гост
УНСС - в какво се забърках!
« -: Април 04, 2006, 18:04:16 pm »
Здравейте! От много време не съм пускал нова тема. Миналия път, когато го направих беше във връзка с един картинг, на който не ме пускаха, заради това че имам увреждания. Тогава получих вашата подкрепа и съм ви много благодарен.  Много бих искал да дойде ден, в който да напиша в този форум нещо хубаво свързано с родната ни действителност, но уви и този път темата не го позволява. Не знам дали някои си спомня когато съм споменавал / едва ли /, че съм студент в УНСС. Първите две години бях що годе доволен от университета и затова бях склонен да правя някои компромиси с качеството на обучение. Чашата обаче преля когато преди няколко седмици ми се заяви, че по една от основните дисциплини в моята специалност ще правиим контролно не за освобождаване, а за допускане до изпит! Някои от вас да е чувал за подбна перверзия!? Предполагало се, че това трябва да ни мотивира да учим. Първо в такова контролно няма никакъв смисъл, освен създаване на страх и смут сред студентите, които не са градивни. Ние си мислим, че трябва да се преборим за правото да се явим на изпит - право, което струва ми се, сме си спечелили с влизането в университета. Второ, по този начин на нас студентите ни налагат насила да учим през семестъра, а според мен всеки студетнт е голям човек и може да решева сам дали да учи през семестъра или по време на сесията. Имайте предвид, че много студенти работят и просто нямат време за учене през семестъра. Трето, за една седмица, ние трябва да научим повече от половината материал. Та за нас би било по изгодно да ни скъсат, та да се явим през юни или юли, тъй като  ще имаме повече време за подготовка и няма да трябва да пенебрегнем контролните за освобождаване от изпит. И четвърто подшушнаха ми, че изпитът за дупускане до изпит не е съвсем законен. Ще бъда доволен ако и този път окликнете и изкажете мнението си, за да почувствам, че не съм сам в цялата тази лудница! Благодаря ви!
Неактивен ilusia

 • King of the brains
 • *****
 • Публикации: 9346
 • Луда ? Да ! Две и половина сме !
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 18:28:39 pm »
Не си... помня и картинга и случката и безумието тогава...
И това е безумие но нищо не можем да направим :(
И аз всеки ден псувам, че системата ни на обучение е такава... ма  [oops]
« Последна редакция: Май 26, 2010, 10:24:16 am от SkitnicaVmoretO »
It still feels like our first night together
Feels like the first kiss and
It's gettin' better baby
No one can better this
I'm still hold on and you're still the one
The first time our eyes met it's the same feelin' I get
Only feels much stronger and I wanna love ya longer
You still turn the fire on
http://www.vbox7.com/play:e1359ebc

Неактивен SoundreameR

 • Експерт
 • *****
 • Публикации: 630
 • Пол: Мъж
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 20:17:12 pm »
Помня предишната ти тема и много се радвам, че отново си тук! Относно тази тема, какво да ти кажа освен, че в тази държава нищо не трябва да те изненадва... всякакви изродщини могат да ти поднесат с усмивка...  [oops] Например, за направление за сцентиграфия (изследване на костите и костния мозък) ти трябва направление от личния лекар към ортопед а от ортопеда за сцентиграфия, измежду тези инстанции те чакат пък спънки като километрични опашки от пациенти, липса на часове с продължение на седмици, липса на направления (лекаря просто ти казва, свършиха направленията, ела другия месец), същото може да ти каже и ортопеда после и най-накрая трябва да си вземеш пък час за сцентиграфията и аджеба ако там се вредиш близките месеци (преди да ти е изтекъл 1-ния месец през, който ти важи направлението от ортопеда) МОЖЕ БИ ще си направиш изследването...  [oops] КУУЛ!!!
Друга кретенщина е например факта, че залесяването е незаконна дейност с наказателна силна същата като на незаконното изсичане на гори...  [oops] ИЗРОДСКА ДЪРЖАВА!!! [confused]
Това са само 2 примера.... всеки ден можеш да се сблъскаш с подобни изродщини.... не е нужно дори и усилие... те са навсякъде... баси БАЗИКА дето е тая държава...

Неактивен katrinzita

 • Разбирач
 • ***
 • Публикации: 243
 • Пол: Жена
 • Be the best...
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #3 -: Април 04, 2006, 20:21:14 pm »
Аз уча във Варненски Свободен университет и там нещатат стоят горе доло по същия начин. Събираме точки от участия в упражнения, курсови работи и контролни за да бъдем допуснати до редовна изпитна сесия. От друга страна пък имаме възможност при добри резултати показани през семестъра и при събирането на определен брой точки или хубави оценки от контролните да се освободим от изпит. Вярно е, че това да не бъдеш допуснат до редовна изпитна сесия заради някакво си контролно е глупаво и наистина не всеки има възможност да учи през самия семестър и повечето студенти се готвят чак за самия изпит. Няма да забравя как миналия семестър ни предупредиха за контролното по маркетинг 3 дни предеи самото контролно, а трябваше да научим половината учебник. Естествено 99% бяха 2-ки.
Хубаво е да има текущ контрол, но не би трябвало той да влияе за допускането до редовна сесия. Иначе аз лично съм се освобождавала от доста изпити благодарение на текущия контрол което ме улесни доста, тъй като всеки семестър имаме по 7-8 изпита и като успеем да се освободим от 2-3 през самата изпитна сесия ни е много по-добре.
"If you can't find something to live for, then find something to die for. "
"Да обичаш,значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие"
"По-плашещо е да живееш със мисълта за страха, отколкото да се изправиш срещу самия страх."
"Човек разбира на какво е способен едва когато попадне в безизходица."
“Да си човек е много, но да бъдеш жена е нещо повече”

Неактивен SoundreameR

 • Експерт
 • *****
 • Публикации: 630
 • Пол: Мъж
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #4 -: Април 04, 2006, 20:25:16 pm »
Подсказвайте си...  [lol] като ви серат на главите, серете им и вие!

Неактивен ludnegar

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1531
 • Властта не е това което беше.WE ARE THE CAHMPIONS
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #5 -: Април 04, 2006, 22:30:15 pm »
ми кво да кажа аз , преди време заради 1 пропуснато упражнение по АЗЕЛ се наложи да повторя целия 2ри курс защото не получих заверка затова че съм отсъствал от 1 единствено упражение :)
но смятам че за всичко това сме си виновни само ние :)

Неактивен {dulgokoska}

 • Гений
 • ****
 • Публикации: 8771
 • Пол: Жена
 • Няма нищо по-голямо от малките неща.
  • `Квiти в волоссi`
Re: УНСС - в какво се забърках!
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2010, 16:06:18 pm »
Чак сега виждам тази темичка. И да си кажа правичко... не ми се вижда кой знае какво нахалство от страна на сериозните преподаватели да имат изискване за контролно, от чийто положителен резултат да зависи допускането до изпит. То затова си има лектори и асистенти. Асистентите си имат изискания - покриваш ги и после отиваш да покриеш и тези на лекторите. Какво само пищим, че ни е сложно и трудно, а после 80% от завършващите едва пишат 10 реда без правописни, логически и не знам още какви грешки? [confused]
Разбира се, говоря само в случай, че въпросните преподаватели си следят работата, преподават си като хората и следователно изискват нещо поне малко приличащо на труд и от наша страна, изключвайки "мъката" да идеш на изпит изключително неподготвен и да разчиташ да те пуснат да препишеш, защото иначе биха били не преподаватели, а дръвници, тъпанари и какви ли още не.
Факт си е и че когато хич не можеш да посещаваш лекции, то или доста от преподавателите биха те разбрали и биха установили някаква по-удобно система, стига да могат, или пък нищичко не ти пречи да минеш задочно или индивидуално.
И мен ме мързи, и мен ме е яд, че понякога ни товарят много, но в интерес на истината дори да сме свободни, огромната част студенти все имаме какво друго да си вършим. Казват, че има ли желание, има и начин... нашият начин е да твърдим, че трябва (или дори искаме) да следваме, но било много сложно, защото преподавателите или искат пари, или искат да учим. Такава ни била системата? Такава ни е, но това не ни е оправдание, защото завършват все повече неграмотници, а ние пак пищим, че ни е трудно. Какво ли остава след отпадането на пълен и кратък член, на още хиляда "излишни подробности"? Вероятно ще е много кеф да си мучим и да знаем "всичко", просто защото няма да има какво толкова да се учи.

Малко несвързано се изразих, но времето не ми стига, за да съм по-ясна. Не уча нито нещо специално и скъпо (т.е. модерно и в "супер" престижен колеж), нито съм глупава, крайно мързелива и пр. Просто или съм сред малкото, попаднали на преподаватели, или точно тази част от системата не е реална причина за бръчкане на носове :)
"- Как ты с ним справляешься?
- Я его люблю."