Една идея за свинско месо.Мисля,че няма да ви затрудни и ще шашнете фамилията. [намиг] [намиг]
Режа месото на кубчета и го запържвам. Добавям 1-2 глави кромид, 4-5 скилидки чесън , картофи -също на кубчета , моркови , грах,царевица ,подправки - каквито ми дойдат на ум и в гювеча. Доливам вода - зависи колко сос искам и червено вино. Слагам един лист фолио под капака на гювеча и във фурната на 180 гр. поне 3 часа. От фолиото де получава едно допълнително задушаване и всичко става крехко.
свинско с ябълки
нарязваш свинското на хапки и го запържваш прибавяш зелен лук и малко гъбки като се задушат прибавяш готова сметана, лим. сок, чер пипер и магданоз.после в нагорещен тиган с масло запържваш нарязаните на шайби ябълки, в чиния нареждаш няколко парченца и изсипваш месото със соса дегустираш задължително с хубаво черв.вино и хубава компания [/b]