да много е лено... купуваш пилешко филе сметана топено сирене кисели краставички (сусам- не е задължително по твой избор) гъби и 1 глава лук
Продукти:
сега не знам за колко души ще го готвиш но да речем за 4 рима пропорцията е такава
пил.филе - 300-400 грама
сметана - 1/2 кутия(мисля че е към 200 грама)
топено сирене - зависи какво вземеш аз взимам от тези които са на триъгълничета и слагам към 4
кис.краставички - 4-5 бр.
гъби - 100 - 150 гр.
1 глава лук- по голяма
1/2 чаша бяло вино(по избор)
сол
черен пипер(млян)
червен пипер
чубрица-(много малко колкото на върха на лъжичката)
нарязваш продуктите предимно на лентички но може и на кубчета
взимаш една средно голяма тенджера,слагаш малко мазнина и пускаш лука да се запържи.След като почервенее прибавяш месото.Разбъркваш докато си смени цвета и започне да става леко златисто.(тук е и момента за виното ако си решила да слагаш-след като го сложиш чакаш да поизври малко и тогава прибавяш останалото)Добавяш и киселите краставички и гъбите и венага след тях слагаш топеното сирене като слагаш по малко и бъркаш докато се смеси с продуктите.след него добавяш пак така по мъничко по мъничко сметаната(може да добавиш и малко вода за да не става толкова тежко) бъркаш докато решиш колко точно гъсто го искаш.Слагаш сол на вкус,черен пипер повечко попринцип,но ако не обичаш сложи малко, щипка червен пипер и много малко чубрица. разбъркваш и после добавяш малко вода(не повече от 50 гр) пак разбъркваш и оставяш да ври под похлупак на слаб огън някъде между 15 и 30 минути(зависи колко ти е силна печката).За препоръчване е да се задуши и да не го бъркаш но ако мислиш че ще загори отвори и разбъркай.
Когато тръгнеш да сервираш можеш в порцията да добавиш резенче лимон и магданос(и за украса и за вкус)
това е дано да съм обяснила добре