Автор Тема: ___НОВИНИ___  (Прочетена 167632 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: Новини
« Отговор #105 -: Октомври 20, 2006, 12:56:58 pm »
Немска фирма предлага "станции за обслужване на кучета"


18 Октомври 2006

Германска компания предложи система за прибиране на това, което остава, след като кучетата се приберат у дома след редовната си разходка за деня.

Нововъведението ще сложи край на извиненията на стопаните от рода на - "Ами не намерих в какво да го прибера" или "Не видях къде да го изхвърля".

Фирмата "Вал-Аге" предлага в услуга на домашните любимци така наречените "станции за обслужване на кучета". Там ще се предлагат хартиени торбички. Те позволяват кучешките екскременти да бъдат прибирани без да си цапате ръцете. Само че не е ясно дали градската управа, която и без това има финансови проблеми, ще плаща и колко ще струва това.

Заради собственици на домашни любимци, които въпреки всичко не чистят след тях, фирмата предлага и други методи - например, замразяване и след това извозване или пък по-традиционното - други да вървят след вас и да чистят, използвайки "нововъведението".
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: Новини
« Отговор #106 -: Октомври 20, 2006, 12:57:34 pm »
Робот храни лъвовете в шотландски парк за сафари


18 Октомври 2006

В шотландски парк за сафари дистанционно управляван робот храни лъвовете. Машината развива до 50 километра в час и животните трябва доста да се потрудят за прехраната си.

Зоолозите от шотландски сафари парк решиха да приложат нови методи в отглеждането на лъвовете. Традиционната практика с подхвърляне на парчета месо на излежаващите се големи котки е заменена от бърз робот, който животните трябва да уловят. Той е с формата и цвета на зебра. Корпусът е от метал, а горното покритие от дебела гума, за да може да понесе тежките удари от преследването. Така учените предизвикват хищника у лъва и той става по-пълноценен.

Ловуването е ключова част от живота на хищника. Всеки път, когато лъвът хване плячката си, това допринася за психическото му благосъстояние и той променя поведението си за дни напред.

Шотландският парк се надява да привлече повече посетители, любопитни да видят на живо как ловуват лъвовете. Тази техника е новаторска и се очаква роботът да бъде тестван и в други зоопаркове в Обединеното кралство.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: Новини
« Отговор #107 -: Октомври 20, 2006, 13:00:05 pm »
Учени изчислиха точната дата на края на света


Тези дни учени от Холандия и САЩ определиха с абсолютна точност датата, когато животът на планетата ни ще свърши.

Според специалистите от Утрехтския университет апокалипсисът ще стане след малко повече от 2 милиона години - на 31 октомври 2252006 година, пише руският вестник "Новие известия", цитиран от електронното издание НЮЗру.

Според публикацията на холандските изследователи на всеки 2.5 млн. години става изместване на земната орбита и това води до катастрофално захлаждане.
Използвайки изследвания на геолози и палеонтолози, експертите от Утрехт стигнали до точната дата на гибелта на потомците ни.

Ще настъпи нов ледников период и ще ни сполети участта на динозаврите.
Според астробиолози от Университета във Вашингтон, катастрофата ще стане след половин милиард години: всички форми на живот на планетата ни ще бъдат изгорени от Слънцето.
Доналд Браунли и Питър Уърд обявиха, че Земята постепенно ще изгори и скоро ще бъде погълната от Слънцето.

След половин милиард години от лицето на планетата ще изчезнат животните и растенията, след 3.5 млрд. ще се изпарят океаните, а след 7.5 млрд. г. разширяващото се Слънце няма да остави от Земята и следа.

Темата за края на света отдавна вълнува хората и вариантите за настъпването му са не един и два. В началото на 90-те години беше популярна тезата, че в резултат на Голям взрив апокалипсисът ще настъпи след 11 млрд. години.

А преди 2 г. списание "Нейчър" публикува изследване на астрофизици от Станфордския университет в Калифорния, според което гибелта на Вселената поради въздействието на т. нар. тъмна материя се отлага с още 15 милиарда години. Според тях Вселената отначало ще се разширява, а след това ще се свие, след което ще настъпи още един Голям взрив, който ще даде живот на нови галактики.

Това съобщение беше веднага опровергано от друга група експерти, според които разширяването на Вселената може да продължи почти вечност.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #108 -: Октомври 20, 2006, 13:03:37 pm »
Израел включи порнографията в борбата с палестинския екстремизъмИзраел се бори с палестинския екстремизъм не само с оръжие, но и започна война на пропагандисткия фронт.

Става дума за това, че Израел вече няколко години се опитва да отвлече жителите на Палестинската автономия, особено младежите, от радикалните идеи, като им предлага в замяна естествени човешки удоволствия.

Порнографията е едно от табутата на мюсюлманския свят.
В Палестинската автономия няма нито секс-магазини, нито еротични предавания по телевизията.
След появата на Интернет палестинските власти многократно се показваха заинтересовани от възможността да бъдат намерени технически средства за ограничаването на достъпа на палестинците до порно сайтове.

Още през 1998 година водещият палестински провайдер PalNet получи строгите заповеди на Ясер Арафат: да не дава на клиентите достъп до "откровени материали". Тогава обаче всичко се заключаваше в забрана за поместване на еротични и порнографски материали на палестинските сървъри.
Бяха поставени и програми филтри на компютрите в интернет-кафетата в Рамала, Витлеем и Газа.

Тогава сред израелските хакери се роди нова традиция: ако палестински сайт публикувал антиизраелски материал, сървърът се хаквал и на въпросния сайт се качвали изображения с порнографско съдържание.

Така например електронното издание НЮЗру припомня, че през март 2001 година израелски хакери разбиха кодовете на официалния сайт на Хамас.
На първата страница бе публикувана съблазнителна картинка, която водела към горещ порносайт.

Тази "акция" бе в отговор на публикуваното на сайта на Хамас изявление на Абдел Азиз ал-Рантиси, ликвидиран от Израел 3 години по-късно, който пое отговорността за първия самоубийствен атентат, извършен на 4 март 2001 година в Нетания, който постави началото на "интифадата на Ал Акса".

Когато през 2002 година Ясер Арафат бе блокиран в резиденцията си Муката и Израел имаше възможност да лиши палестинците от достъп до електронни медии, бе взето решение да не се пречи на дейността на палестинските интернет-провайдери.
Един от доводите в полза на това решение бе стремежа да се запази достъпа на палестинците до информация, която не се цензурира - в това число и материали с "горещо" съдържание.

След като Хамас взе властта по-рано тази година в автономията рязко се засилиха санкциите срещу престъпленията, свързани с нарушаването на "нравствените закони". Много местни интернет-доставчици бяха лишени от лиценз, бе въведена жестока цензура в телевизията и в пресата, бяха отменени множество концерти и други забавни мероприятия.

Тези мерки обаче не охладиха естествения стремеж на младежта към "забранения плод".
Дори и сега търговците в Рамала, Витлеем и Газа продават под щанда компактдискове с порнография с лошо качество. Основно тази продукция е свалена от интернет, но в Газа се продават и списание, които попадат там през тунелите, използвани за контрабанда на оръжие.

Електронното издание цитира и статистика, според която активността на палестинските екстремисти спада по време на излъчване по телевизията на значими спортни събития - като Лятната олимпиада през 2004 година и последните две световни първенства по футбол, както и в районите, където населението има по-широк достъп до интернет.

Най-малък процент интернет-потребители в Палестинската автономия има в бежанските лагери в сектора Газа, Дженин и Наблус - именно тези райони се смятат за "гнезда" на палестинския екстремизъм.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #109 -: Октомври 20, 2006, 13:05:25 pm »
Гласуваме в Интернет за новите 7 чудеса на светаОт "класическите" 7 чудеса на света само едно - Хеопсовата пирамида в Гиза - е оцеляло до днес.
Ето защо авторите на проекта "Новите седем чудеса" смятат, че е време да бъде съставен нов списък на най-удивителните места на планетата.

Специална комисия, в която участва и бившият генерален секретар на ЮНЕСКО проф. Федерико Майър, подбра измежду повече от 200 световни забележителности списък от 21 исторически паметници.

Могат да участват всички желаещи, съобщава електронното издание НЮЗру. Достатъчно е да изберете своите кандидати от списъка, съставен от експертите.
Единственото ограничение е забележителностите да са построени или открити преди 2000 година.

Седемте, които съберат най-много гласове, ще бъдат обявени за новите чудеса на света. Главният критерий, по който ще бъдат класирани те, е популярността сред жителите на Земята.

Резултатите от вота ще бъдат официално оповестени на 7 юли 2007 г. в Лисабон.

Тадж МахалНа интернет-сайта на швейцарския фонд "Новите 7 чудеса", който ще занимава със запазването на паметници на културата, вече са гласували над 20 млн. души.

Значителна част от тях отдават предпочитанията си за двореца Тадж Махал, Великата китайска стена и древният град крепост на инките Мачу Пикчу.
Ето и всичките 21 паметници, които се състезават за титлата едно от 7-те чудеса на света:

    * Акрополът в Атина
    * Дворецът Алхамбра в Гранада, Испания
    * Храмът Ангкор Ват в Камбоджа
    * Градът на ацтеките Чичен-Итца в Мексико
    * Великата китайска стена
    * Древният град Тимбукту в Мали
    * Древният град Петра в Йордания
    * Замъкът Нойшвайнщайн във Фусен, Германия
    * Операта в Сидни
    * Колизеят в Рим
    * Мачу Пикчу
    * Комплексът Кремъл, Покровската катедрала
    * Хеопсовата пирамида в Гиза
    * Статуите на Великденските острови в Чили
    * Статуята на Свободата
    * Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро
    * Комплексът Стоунхендж
    * Тадж Махал
    * Храмът Киомицу в Киото
    * Църквата "Света София" в Истанбул
    * Айфеловата кула.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #110 -: Октомври 20, 2006, 13:10:18 pm »
Каубоят на Marlboro оглави топ 100 на най-влиятелните измислени личностиВ САЩ се появи книгата "101 най-влиятелни несъществуващи личности".

Предмет на изследването са родените от въображението ни личности, които ние сами пренасяме в реалния свят, заяви един от авторите на книгата - Джереми Сталтер, цитиран от Ройтерс.

По думите на друг от авторите - Дан Карлан, идеята за тази книга се родила преди 3 години, когато излезе книгата "100-те най-влиятелни личности в историята".

Класацията е оглавена от каубоя на Marlboro - американският мъжкар, който от появата си през 1950 година помогна за рязкото увеличаване на продажбите на цигарите с тази марка.

Веднага след него се нарежда Големият брат, персонажът от романа на Джордж Оруел "1984", превърнал се в символ на тоталитаризма и правителствения контрол над човека.

Трети в списъка е крал Артур, въплъщаващ според авторите, чертите на идеалния монарх.

Дядо Коледа се нарежда едва на четвърто място, я куклата Барби, станала пример за подражание на милиони малки момиченца, е класирана под №43.

Освен "човекоподобни" персонажи, в списъка има и същества като Кинг-Конг и Годзила.
Така например под №56 е поставено чудовището от Лох Нес. Това е най-популярната забележителност на Шотландия и влиянието на Неси върху паричните постъпления в страната е значително, посочват авторите на книгата.

Сред първите 25 се нареждат още: Хамлет, Франкещайн, Шерлок Холмс, Ромео и Жулиета, Доктор Джекил и мистър Хайд (герои от едноименната повест на Робърт Стивънсън), Робин Худ, Едип, Лейди Чатърли, Чичо Скрудж, Дон Кихот, Мики Маус, Робинзон Крузо, Одисей и т. н.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #111 -: Октомври 22, 2006, 21:33:30 pm »
В Париж бяха продадени над 1 000 бутилки първокласно вино


В Париж се проведе търг, на който бяха продадени над 1 000 бутилки първокласно вино. Опияняващите питиета бяха извадени от винарната на кметство, където са се съхранявали през годините.
Повечето от предложените на търга вина са останали от официални вечери, организирани от дългогодишния кмет на Париж и понастоящем президент на Франция Жак Ширак. Според експерта Клод Маратие виното е било оставено да отлежи в отлични условия и не е загубило нищо от своето високо качество.

Въпреки че в търга участваха колекционери от цял свят, желанието на много от хората в залата бе ценните бутилки да останат в тяхната родина Франция. Сумите, които бяха платени за вината, надминаха очакванията на много от участниците. Шест бутилки Шато Латфе от 1998 година на обща цена 1 133 долара, което прави по 378 долара на бутилка. Най-скъпо бе продадена бутилка “Романе Конти” от 1986 години за главозамайващата сума от 6 300 долара.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен stih4e

 • Господин Стих4е
 • Администратор
 • Новак
 • *****
 • Публикации: 31
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #112 -: Ноември 10, 2006, 11:13:24 am »
Да не се маха "лепката" на темата!!!
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 11:15:25 am от stih4e »
Ах, колко много аз ти се молих, сълзите мои капеха в нощта ... ръка подавах аз на тебе ...

Неактивен stih4e

 • Господин Стих4е
 • Администратор
 • Новак
 • *****
 • Публикации: 31
17-години от преврата на 10 ноември 1989 година
« Отговор #113 -: Ноември 10, 2006, 11:17:57 am »
10 ноември 2006 / News.dir.bg

Днес се навършват 17 години от демократичния преход. На 10 ноември 1989 г., един ден след падането на Берлинската стена, на пленум на БКП бе свален тогавашният първи секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет Тодор Живков, управлявал България повече от 33 години.

Живков бе свален от Андрей Луканов и сподвижниците му Добри Джуров, Станко Тодоров, Петър Младенов, припомня БГНЕС. Луканов бе един от премиерите в страната след демократичните промени. Той бе застрелян пред дома си в София на 2 октомври 1996 година. Тодор Живков бе смъкнат от власт чрез вътрешнопартиен преврат. Той бе изключен и от БКП. През 1990 г. Живков бе поставен под домашен арест, през септември 1992 г. за злоупотреба с властта и икономическия крах на страната бе осъден на 7 години затвор, който бе заменен с домашен арест. Присъдата му бе отменена от Върховния съд през февруари 1996 г. Веднага след 10 ноември 1989 година започва изграждането на опозицията чрез създаването на нови и възстановяването на стари партии, закрити след 1944 г. България се включи в общия процес на демократични промени, обхванал цяла Източна Европа. След тази преломна дата, в страната започва преход към демократично обществено устройство и към пазарна икономика. В периода ноември 1989 г. – януари 1992 г., когато се провеждат първите преки президентски избори в историята на България, двама души са заемали поста. На 3 април 1990 г. 9-то Народно събрание избира Петър Младенов за председател (президент) на Републиката. На 1 август 1990 г. учреденото вече 7-мо Велико Народно събрание с гласуване в пленарна зала избира Желю Желев за президент.
Ах, колко много аз ти се молих, сълзите мои капеха в нощта ... ръка подавах аз на тебе ...

Неактивен verena

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
Re: ___НОВИНИ___
« Отговор #114 -: Ноември 10, 2006, 12:43:27 pm »
Телефон разпознава собственика си по очите

Компанията OKI Electric разработи технология, чрез която телефонът ви ще може да ви разпознава само с един „поглед“. Софтуерът анализира ириса на окото и абсолютно безпогрешно може да разпознае „господаря си“.

Всъщност като „абсолютно безпогрешно“ се счита греша от 1 на 100 000.

Според компанията почти всеки смартфон ще може да използва новата технология.

Идеята за подобна стъпка е фактът, че в днешния свят повечето от хората ползващи смартфони държат на тях банкова и бизнес информация. Ако технологията бъде въведена, дори в случай на кражба никой освен собственикът няма да успеят да използват както апарата, така и информацията върху него.


Технологията безпогрешно може да различава и истински очи от такива на снимка. Очаква се производството на първите телефони със софтуера за разпознаване на ирис да бъдат пуснати в производство в началото на март 2007 г.

Неактивен ReNKaTa

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1997
 • Пол: Жена
 • So Delicious...
  • ReNKaTa
23 девойки се бият за момче
« Отговор #115 -: Ноември 15, 2006, 14:54:19 pm »
13 момичета между 15 и 18 години биха 10 десетокласнички с метални вериги, боксове и счупени бутилки посред бял ден в софийския кв. Горубляне. Поводът е, че една от девойките открила в GSM-а на приятеля си телефонния номер на десетокласничката Петя. Издирила я, причакала я с още четири свои приятелки и я набили. На другия ден след побоя съученички на девойката решили да мъстят и 10 от тях избягали от училище и отишли в Горубляне, за да се срещнат с биячките. Една от десетокласничките твърди, че срещата била предварително уговорена с цел “да се разберат”. Когато пристигнали на определеното място десетокласничките били посрещнати от 13 въоръжени с вериги, боксове и парчета от счупени бутилки момичета. Въпреки че случилото се е посред бял ден и на мелето са били свидетели десетки очевидциq никой не се е намесил да спре развилнелите се и биещи се тинейджърки. След като видели, че силите са неравностойни, десетокласничките отстъпили и го ударили на бяг, измъквайки се от мястото с таксита. Петя твърди, че когато стигнала блока, където живее там вече я чакали 4 от биячките. Тя обаче успяла да се измъкне и се добрала до вкъщи, където веднага разказала за случилото се на майка си. Мелето приключило след намесата на родителите на Петя. Биячките са приятелска компания на различна възраст, а 10-те момичета са ученички от 10 “а” клас на 108-мо училище в кв. “Дружба-1”. Директорката на школото, г-жа Ваня Джурова-Добрева обясни, че веднага щом разбрали за случилото се алармирали полицията. Насрочила е и родителска среща, на която да обсъдят как да увеличат контрола върху дисциплината. Но това, което най-много я притеснило в случая е, че девойките заявили, че нямат доверие нито на учителите, нито на полицията и смятали, че те не могат да им помогнат. Тя допълва, че няма да наказва девойчетата с друго, освен с 5 неизвинени отсъствия за часовете, в които те са избягали. Ученичките обаче твърдят, че ще бъдат санкционирани, тъй като ще им бъде отнето правото да получават стипендии, а родителите им ще бъдат лишени от детски надбавки. Другият притеснителен факт в случая е, че след бягството на 10-те момичетаот часовете в клас са останали само 6 ученика. Въпреки това нито един учител не е сигнализирал на директора или на родителите, че 10-те момичета липсват. Но директорката заяви, че педагозите също няма да бъдат наказани. Случаят тепърва ще има развитие тъй като родителите на битите момичета твърдо са решили да съдят 13-те биячки.


П.С. Не знам какво им става на днешните девойки, но май са тотално откчили ... тази статия е била поместена и със вестник 24 часа ...
Още по - интересно е, че директорката на въпросното училище е бившата ми госпожа по Биология :> [confused] [shame]
Не е важно, че за света ти си само един човек, важното е, че за един човек ТИ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

Неактивен {mAd^abOuT`yOu`_-}

 • Експерт
 • *****
 • Публикации: 980
Re: 23 девойки се бият за момче
« Отговор #116 -: Ноември 15, 2006, 15:17:51 pm »
О, Боже ...  [oops] До къде може да стигне глупостта  ... Явно при някой хора няма граници ..  [confused]

 А на директорката и останалите от ръководството не им прави чест, че отминават така случая ...
Не знам какво става ... и от къде идва цялата тая агресия! В крайна сметка не съм много склонна да повярвам, че всичко е станало заради едно момче !  [confused]

Неактивен kalista

 • King of the brains
 • *****
 • Публикации: 9283
 • Пол: Жена
Re: 23 девойки се бият за момче
« Отговор #117 -: Ноември 15, 2006, 15:36:05 pm »
Майко мила...  [oops] [oops] [oops]
Promises disguise as temporary truths which end up as the world’s greatest lies.

Неактивен Devil`s Bride

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 2826
 • Пол: Жена
 • Търси ме в спомена за бившите крила...
Re: 23 девойки се бият за момче
« Отговор #118 -: Ноември 15, 2006, 15:36:54 pm »
 [oops] [oops] Нее тия деца съвсем откачиха... като от някой американски филм с боксове, вериги и тн... И единствената санкция неизвинени отсъствия... Нямам думи и всичко, заради един телефонен номер  [o my god]

Неактивен bezdaren_nekadarnik

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1388
 • Пол: Мъж
 • NON OMNES BEATI SUNT,QUI BEATI VIVENTUR ESSE
Re: 23 девойки се бият за момче
« Отговор #119 -: Ноември 15, 2006, 17:04:02 pm »
пичове, пазете се, че ................
"С никаква красота жената не може да заплати на мъжа за своята пустота"
                  А. П. Чехов

http://forum.stih4e.com/index.php/topic,3619.msg66453.html#msg66453

Душата ми окована лежи на студа,
писъкът на сърцето ми цепи мрака,
извират от очите ми реки...
Сам сред хора-чужд на всеки...