Автор Тема: Хомеопатията- капан за наивници  (Прочетена 812 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Rex Magnus

  • Новак
  • *
  • Публикации: 11
  • Пол: Мъж
  • Напред и нагоре!
    • Астрология с главно "А"
Хомеопатията- капан за наивници
« -: Юни 30, 2012, 14:02:46 pm »
                                           ВЯТЪР И МЪГЛА


Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото и по този начин нанесоха сериозен удар върху нетрадиционната медицина. Тяхното изследване е публикувано в най- авторитетното медицинско списание Lancet.

През 2002 г. фондацията „Educational Foundation”, основана от американски скептик Джеймс Ранди, обеща 1 милион долара на всеки, който може да докаже, че хомеопатичните средства наистина лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата. Можете и вие да опитате- трябва само да влезете в www.Randi.org и да се запишете за участие. Дерзайте български хомеопати- милиончето само вас чака!

Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Те не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото.

Учените предлагат да се проведе още по-задълбочено и мащабно изследване. Те съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза.

Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор.

*Плацебо (от лат.: placebo — ′трябва да угаждам) е всяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние — ефект, наричан плацебо ефект.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ***************
Екипът на

www.SuperAstro.net