Автор Тема: Търсачките ли?...  (Прочетена 900 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен apostol

  • Новак
  • *
  • Публикации: 30
  • Пол: Мъж
  • Напред и нагоре!
    • Блог за Интернет маркетинг и е- търговия
Търсачките ли?...
« -: Април 09, 2009, 06:42:07 am »
                     КРАТКА ИСТОРИЯ НА ТЪРСАЧКИТЕ
 
Търсачките са източник на най- качествени посетители в комерсиалния сайт. Това е железен закон на Интернет маркетинга.
Любопитно е да се узнае обаче, как са възникнали тези търсачки. Първата била създадена от един студент в университета  Мак Гил в Монреал през 1990 година.Той я нарекъл „Archie”. За отбелязване е и фактът, че тази търсачка индексирала само компютърни файлове.

Един студент в университета на Минесота създал през 1991 година друга търсачка. Тя индексирала текстови файлове и била наречена „Gopher”.

През 1993 година друг студент създал търсачката „Wandx”, която се смята за първата уеб търсачка.


В наши дни нещата напреднаха неимоверно. Всеки потребител на Мрежата знае, че когато зададе дадена дума в съвременните търсачки, те му предоставят цял списък със сайтове, които имат някакво отношение към зададената дума. По този начин съвременните търсачки се превърнаха в най- важния инструмент за намиране на най- разнородна информация. 
Установено е, че средностатистическият сърфист никога не стига по- далеч от втората страница, предоставена му от търсачката. Точно затова непрекъснато се измислят все нови и нови стратегии за оптимизация на сайтовете, така че те да попаднат по възможност на първите страници на търсачките.

Интересно е и това: едно проучване на Lawrence и Giles сочи, че търсачките могат да индексират едва 16 % от всички налични сайтове…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net