Автор Тема: Мозъчна клизма  (Прочетена 1323 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен apostol

 • Новак
 • *
 • Публикации: 30
 • Пол: Мъж
 • Напред и нагоре!
  • Блог за Интернет маркетинг и е- търговия
Мозъчна клизма
« -: Февруари 09, 2009, 09:57:46 am »
                            КАК СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИ


От 20 години насам една сюрия долнопробни журналисти, социолози и политолози ни внушават, че сме зле, че сме много бедни, че едвам оцеляваме. Внушават ни дори, че сме най- големите въшкари и гладници в Европа.
Всичките тези мерзавци ни промиват мозъците така натрапчиво, защото властниците го изискват от  тях. Плащат им, за да ни смазват психически, да ни лишават от елементарно самочувствие и самоуважение. Така нашите „управници” ни управляват по- лесно.
За да не бъда голословен, ще цитирам едно „проучване” на някаква  фондацийка, нарeчeна „Нова икономика”. Тези негодници твърдят в своето „проучване”, че България е на 20-то място от общо 22 европейски страни в изследване на личното благосъстояниe.

Според „изследването”, най-добро място за живеене е Дания, следват Норвегия, Швейцария и Швеция. Забелязвате ли- започват да шикалкавят. Нали идеше реч за личното благосъстояние, а не за най- доброто място за живеене?!
Прави впечатление, че големите страни заемат сравнително по-задни позиции. Германия е 12-та, Великобритания е непосредствено след нея, а Франция е едва 16-та. Пак лъжат. Истината е съвсем друга- Германия е вече последната страна в Еврозоната. На първо място е Ирландия.
Независимо от това, че песимизмът на средния гражданин в ЕС нараства по-бързо, отколкото в България, като цяло прогнозите на хората  у нас остават по-песимистични, отколкото в ЕС. Е, това е вярно, но този песимизъм се дължи най- вече на „мозъчните промивки”, които от десетилетия насам ни правят такива типове.

Нека сега да разгледаме ФАКТИЧЕСКОТО състояние на нещата. 98 % от българите притежават жилища, недвижима собственост, земя... 98 % от гражданите на ЕС НЕ ПРИТЕЖАВАТ жилища, недвижима собственост, земя. Хората без имот са безимотни хора. Те, казано другояче, са просяци. Самите западноевропейци твърдят за себе си, че са „работещи просяци”.

На всичко отгоре тези хорица получават псевдопари, т. е. евро. Години наред тъпите български журналисти ни внушават, че взимаме най- малките заплати в ЕС. Взимали сме някъде към 300 евро.
Те, милите идиоти, изхождат от МЕЖДУБАНКОВИЯ КУРС, който няма нищо общо с реалното съотношение евро- лев. Най- важното в случая е това, че ние получаваме левове, а не евро (слава Богу). Защото еврото, за разлика от лева, НЯМА НИКАКВА ПОКУПАТЕЛНА СТОЙНОСТ. Реалният курс е този: 1 лев = 3 €. Ще го кажа другояче: в България за 1 лев  купуваш толкова стока, колкото ще купиш в страните от ЕС за 3- 4 €.
РЕАЛНАТА заплата в ЕС е 300- 400 € (след удръжките- чудовищно високи данъци, здравни и пенсионни осигуровки, наеми и режийни). За справка: здравната месечна осигуровка в западноевропейските страни е цели 180 €!! С една реална заплата от 300- 400 € можеш да си купиш 60 кутии цигари. Или 27 кг. пилешки гърди. И... толкоз! Това което искам да кажа е следното: на всичко отгоре цените в западна Европа са ужасно високи. Докато у нас те са ужасно ниски.

Всичко това означава на практика само едно: българите имат вече НАЙ- ВИСОКИТЕ ДОХОДИ в ЕС. Реално те печелят по 2000- 2500 € на месец. Освен това те притежават недвижима собственост за стотици хиляди €. Това прави българите НАЙ- БОГАТИТЕ хора в ЕС!

В днешна България се живее най- добре, най- лесно, най- весело. НИКОГА България не е била по- добре! България отдавна се „оправи”, а тези, които не са могли да се оправят през последните 20 години, и продължават да хленчат и мърморят, са просто едни неудачници. Те никога няма да се оправят.
Такава е истината и е крайно време наивните български лапнишарани да осъзнаят това. А не да слушат глупостите на разни телевизионерчета, политолози и платени драскачи.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Мозъчна клизма
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2009, 10:02:18 am »
Нещо не е точно както трябва ...
Де ги тез нашенци с 2500 евро заплата по честен път? ... само някои програмисти ...
Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.