Автор Тема: Джон Ъндъруд - Зад маската на Шекспир  (Прочетена 1292 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Devil`s Bride

  • Master of disaster
  • *******
  • Публикации: 2826
  • Пол: Жена
  • Търси ме в спомена за бившите крила...
Преди да обяви своето разтърсващо откритие, лондонски професор по литература внезапно изчезва и подтиква разследващия журналист Джейк Флеминг да разкрие мистерията. Джейк и неговата дъщеря се оказват въвлечени в конспирация от отмъстителни намерения и исторически заблуди. Лъсва зловеща истина, ревностно прикривана в продължение на четиристотин години с цел да се запази един от най-ценните британски символи. Разкритията им заплашват могъщи интереси, които принудително излизат на светло.

"Зад маската на Шекспир" е още една стъпка в еволюцията на литературния трилър след "Шифърът на Леонардо", "Историкът" и "Джонатан Стрейндж и мистър Норел". Историческите факти в книгата се основават на реално съществуващи запазени документи.


______________________________________________________________________________________________

Интересно ми е чели ли сте тази книга? :) И ако да - то какво е мнението ви за изказаните тези и приложените доказателства? Възможно ли е действително?

Аз лично съм очарована от книгата. Разказът е много вълнуващ и интригуващ, действително от типа "Шифърът на Леонардо", което ме и провокира да я купя, но мога да кажа, че не съжалявам. :)