Автор Тема: Абсурдите в България  (Прочетена 7649 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Qween of the black hearts

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4186
 • Пол: Жена
Re: Абсурдите в България
« Отговор #45 -: Септември 08, 2008, 10:15:33 am »
http://www.vbox7.com/play:7c940721 ей това вече е абсурд........................ то бива бива ама чак пък така....  обичам еротични игри но това е прекалено

« Последна редакция: Септември 10, 2008, 00:16:15 am от Don_NUTSO »

reinbow

 • Гост
Re: Абсурдите в България
« Отговор #46 -: Септември 09, 2008, 14:11:04 pm »
Това ми попадна в един вестник!!!! [crazyyyY]

За умрял писмо!!!
Всеки у нас е чувал лафа „от умрял писмо”. Той е нещо като родния еквивалент на Дантевото „Надежда всяка тука оставете”.
Вчера обаче се оказа, че родните инстанции все още пишат до умрелите и даже им съобщават разни неща. Става дума за родната прокуратура, която след 32 години разследване на кражба на транзистор се отказала да търси ловкия крадец и изпратила уведомление до ищеца да не се надява, че ще види пак любимата вещ. Само че той, и щецът, починал две години по-рано и писмото стигнало до нищо неподозиращите му наследници.
Последните били най-шокирани от факта, че държавното обвинение най-любезно уведомява мъртвеца, че има право да обжалва прекратяването на делото. В 7-дневен срок след получаването му.
Абсурд, брате. И те, милите хора, не знаят дали да се смеят, или да плачат. Не че някой от тях е очаквал от полицията да се обадят и да съобщят, че транзисторът е открит. (След  32 години, той сигурно вече има и антикварна стойност.)
Просто подобно безумие ги е сварило неподготвени. В крайна сметка, след като кражбата на транзистор отнема 32 години за разследване и то безрезултатно, как обикновеният данъкоплатец да вярва, че някой от маститите сиви бизнесмени някога ще бъде осъден за престъпление за милиони?
А бе, де’т викат хората, „чакай от умрял писмо”...


На нас ни се случи почти същото, но с касетофон от кола откраднат преди 8 години. Е поне сме си живи и здрави, но на скъпия му трябваха три дни да се сети за какво точно става въпрос. [o my god]

Неактивен marti 93

 • Новак
 • *
 • Публикации: 18
 • Пол: Жена
 • no game no pain!!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #47 -: Октомври 17, 2008, 22:43:56 pm »
Доста хора ме критикуваха заради моите изьказвания за "идолите" ... но тази статия е доста интересна потвърждаваща моите изказвания, които бяха съобразени с критериите на "журито" ...
За чудещите се - защо има думи в кавички, май му викат сарказъм ...


Дискриминация и простотия без граници
дата : 4 юни 2008 г. 13:03 ч. автор : Йоан Кръстев // actualno.com

Почти нищо не може да ни учуди в България - това е страната на неограничените възможности на простотията.

И на хората, на които това им прави поне лошо впечатление явно вече са толкова уморени, че само я регистрират - без даже да я отбелязват. Ако въобще е имало някакъв пъклен план на прехода всички да се отвратим от всичко, за да може да си вилнеят някои хора - уви, успял е.

Напоследък рядко гледам телевизия. Колкото повече не гледам, толкова по-голямо облекчение изпитвам.

Така аз избирам новините и местата, откъде да ги научавам; филмите, които да гледам; публицистиката, на която да вярвам; научно-популярните филми, които са подарък към западната преса и приятели ми носят от чужбина.

Снощи, все пак, реших и аз да погледам много обсъждания (не разбирам защо) Music Idol 2 - България. Попаднах на финала му и реших да го изгледам.

Голяма грешка! Простотиите, които ръсеха водещите, опитващи се да се направят на интересни, бяха безгранични. Шоуто беше смешно и пошло, като цяло.

Но каква беше изненадата ми, когато дадоха стари кадри как етническата туркиня Есил Дюран прави критика на една от кандидатките за участие, че понеже била много пълна не ставала. А иначе момичето пееше великолепно.

Беше стигнало до финала, но след архивните кадри темата пак се развихри около пълнотата на конкретната девойка.

От всичко казано отново от Есил Дюран стана ясно, че българският музикален идол не може да е пълен и талантлив, но може да е слаб и не чак толкова талантлив. То горе-долу така се и получи с последните двама финалисти.

Интересно ми е, къде е Комисията по дискриминация и защо тя не се самосезира за такива очевадни примери на дискриминация или тя само съществува, без да действа?

И ако всичко това се случва в някакво тъпо телевизионно шоу, то сутринта бях още по-изненадан. Отваряйки новинарските портали в Интернет прочетох следното:

"Квартал "Люлин" е като един голям град; там работят предимно хора от предприятията, вследствие на което възпитанието там е загубено. От "Люлин" са произведени най-големите босове от престъпния свят. Това каза новият директор на Столичната дирекция на полицията комисар Николай Янев, който е бивш директор на ІХ РПУ, в което влиза и кв. "Люлин"

Оставям го без коментар... Дискриминацията и простотия у нас са без граници.


ДА Е ТВА Е БЪЛГАРИЯ И ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА [reeeev] [sad3]ЖАЛКО Е ЗА НАС И ЗА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ!
NO GAME NO PAIN!!!

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #48 -: Октомври 21, 2008, 13:27:08 pm »
Един коментар в днес.бг по повод новината "Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите"

Ненужни
От: Анонимен
Много е трудно да се каже на една трета от населението на страната, че са ненужни. Да им се каже че са воденичен камък за децата си. Но дали е така? Според мен пенсионерите и възрастните хора са неделима част от обществото. Те са живата памет за това което е било. Те имат мъдростта и спокойния поглед на живота без суетата и бързането на работещите. Много пъти получаваме безценни съвети от възрастните за нашето битие. Разбира се че ни критикуват, но ние го заслужаваме. Младите това, младите онова, а те пенсионерите си седят в кварталната градинка и се припичат на слънце. Ами ще се припичат, те са си го заслужили. Моя съвет е да се вгледате в тяхните лица, да чуете гласовете им. Защо да обричаме тези хора на мизерия? Всеки от нас знае колко пари трябват за издръжката на възрастен човек. Ще си позволя да дам една цифра - 1000лв. Много ли е това за средна пенсия, малко ли е? Някои ще кажат че това са пари хвърлени на вятъра. Но това не е така. Обществото дължи тези пари на пенсионерите защото не е осигурило здравна помощ за възрастните, няма специално оборудвани превозни средства, не прави нищичко за да се почувстват поне малко хора. Ето вижте статията по-горе. Появява се някаква поувехнала леля и започва да държи назидателен тон на нашите мили родители. Откъде-накъде тази г-жа мисли че има право да говори така? Че нали след няколко години и тя ще бъде пенсионерка.
Вероятно нашето общество ще иска да знае като даде по 1000лв средна пенсия какво ще стане? Ами ще стане това, че една четвърт от БВП ще отиде за пенсии. Но не защото пенсиите са високи, а защото БВП е малък. Или иначе казано, нашето общество произвежда малък БВП, поради ред причини. Вероятно сме мързеливи, много се краде, организацията е лоша. Правителството ще каже че опозицията е виновна, работниците ще кажат че директорите са виновни, всеки ще се оправдава с някой друг. В крайна сметка всички ще бъдат невинни че печелиме малко и държавата е слаба. Но кой ще пострада най-много, разбира се пенсионерите. Или се оказва, че родителите плащат за това че са отгледали мързеливи и неблагодарни деца. Нехранимайковци и крадци, които имат наглоста да говорят от трибината на своето бездушие, че 1лв е много, радвайте се че и това го имате.
Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #49 -: Октомври 23, 2008, 14:55:08 pm »
На кого, мамка му, можем да разчитаме в тая държава???

От: Александър Иванов
alex@investor.bg
dnes.bgСофия могат да ти се случат много неприятни неща. Да те пребият, ограбят, изнасилят, блъснат и т.н. Тези неприятни инциденти могат да ти се случат и в центъра на града, където по принцип трябва да има някаква сигурност. Или поне полицията да е наблизо.

Уви, не. Ако минавате вечер през градинката на Народния театър и ви пребият и ограбят, както се случи с мен, забравете да чакате полиция.

Тя ще дойде много късно. А въпросните хора, които са ви нападнали, ще имат време да нападнат още няколко души и спокойно да се приберат и наспят.

При опита ми да намеря полиция, след четири позвънявания на новия спешен номер 112, където ми беше обяснено, че към мен пътува екип, стигнах до полицейски пост пред президентството.

Най-сетне: Полиция, ще ги хванат. Обаче изненада. Униформеният полицай от джипа ми обясни, че не може да направи нищо. До него същото редеше и патрулиращият пред президентството. “Ние сме тука заради "Атака". “Значи до вас могат да ограбят, пребият и изнасилят някого, вие не може да реагирате”. “Ами... не. Пуснете жалба”.

Е, аз ще пусна жалба, ама тези са на 500 метра и могат още сега да бъдат арестувани.

Тежко. В крайна сметка патрулът дойде. Тръгваме да обикаляме улиците, за да позная нападателите. След буквално 5 метра спираме. По радиостанцията викат полицаите (спешно), за да се оправят с двама пияни. “Добре де, не мислите ли, че е по-важно да намерим около 8, явно пияни или дрогирани хулигани, които могат да наранят някого другиго, вместо да събирате лигите на някакви пияници”... "Ами, така ни казват... и трябва да ходим”.

Хубаво. Трябва да подам жалба в първо РПУ. Хващам такси и отивам. Сънената полицайка ми два два листа да пиша обяснения. “Ама защо два, ама защо сега трябва да пиша, сигнализирайте на патрули, дошъл съм ви на крака, за да ги хванете още тази вечер...”

”Ами не, сега нищо не може да се направи...”. Нищо. Представяте ли си?

Сядам да пиша. Главата ме боли, устната ми е подута. В крайна сметка можеше и да е по-зле, добре че знам как да се пазя.

Пиша на единия лист, пиша и на втория (по-подробно, както ми бе казано). Мизерия, мизерия.

Сетих се за дознателя, който преди месец ми взе показания за катастрофата, в която едва не ме уби малоумен шофьор. За разкъртеното му бюро и за факта, че си купува сам хартия за принтера, папки, та дори и целия компютър. Представяте ли си?! Какво ли очаквам и аз...

След като надлежно написах всичко, попитах полицайката дали трябва медицинско. Амииии, да... (с поглед, забит в земята), ами както прецените.

Преценявам, че искам. В "Пирогов" е пустош, явно аз съм единствената жертва на часа.

Сънената сестра в спешния кабинет на неврохирургията ми заявява: “Ами вие сте на 30. Е, щом сте на 30, значи малко са ви били”.

“Моля?!”

”Ами да, какво се разхождате на 30. Трябва да се пазите. От клуба - в таксито. Иначе ви бият”.

Боже, Боже. Сега ще изляза и виновен. Медицинските обаче се дават на улица "Здраве" 2. И това ако не е ирония.

Ще си го взема. Трябва да се обадя на полицията и да попитам какво се случва. Трябва да се обаждам и да настоявам. Защото не искам други хора да пострадат като мен.

А спасение явно няма. И по-лошото е, че на никой държавен орган не му пука. В каква държава живеем... Или въпросът е риторичен....Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #50 -: Октомври 27, 2008, 23:46:08 pm »
Нека да пуснем една молитва против абсурдите ...  [lol]

My Prayer to You Because I Care
http://www.youtube.com/watch?v=zPVaYKVE5yU&feature=related
Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #51 -: Ноември 11, 2008, 09:54:04 am »
Eдин ден на евродепутата в България
Моя страна, моя България!

От Чергар / http://lifestyle.ibox.bg

Евродепутатът пристигна рано сутринта. Самолетът му кацна на летището, но там никой не се беше погрижил да го посрещне, за да го предпази от суровата действителност.

Евродепутатът се качи в първото попаднало му такси и се обърна към шофоьора на английски. Еее, най-после днес ми проработи късметът, помисли си бакшишът, докато се усмихваше мазно на тъпия англичанин.

След около половин час евродепутатът стигна пред Министерския съвет, за което бакшишът му поиска 105 лв. Как така, запротестира евродепутатът, искам касова бележка. Бакшишът се усети и извади една мазна хартия, с която беше увита сутрешната му баница, написа на нея сумата 105 лв. и я подаде на евродепутата. Евродепутатът разбра, че няма избор и реши да плати, като смяташе да си потърси по-късно правата по съдебен път.

Той влезе в Министерския съвет и се упъти право към кабинета на транспортния министър. Вижте каква касова бележка ми издадоха и ми взеха 105 лв., оплака се евродепутатът. Съжалявам, каза му министърът, но нищо не можем да направим. Все пак шофьорът на таксито работеше за правителството, като му плащаше по 1000 лв. на месец за правото да работи на летището, а и освен това беше брат на министъра.

Евродепутатът реши да отиде в някое кафене да пийне нещо и да се ободри, явно го очакваше труден ден.

Докато се опитваше да стигне до така бленуваното кафене, той трябваше да си пробива път между паркираните на тротоара коли. След като на няколко пъти едва не беше сгазен докато беше принуден да върви по пътя заради блокирания от коли тротоар, евродепутатът реши да се качи на градския транспорт. Видя някакъв навес, пред който се бяха струпали хора и реши, че това е спирката.

Застана и той на спирката, но изведнъж отнякъде дойде голяма група граждани и седнаха на релсите на трамвая. Хората викаха нещо и размахваха плакати.

Евродепутатът разбра, че скоро няма да дойде транспорт и реши поне да се осведоми за какво протестират хората. Тъкмо когато се готвеше да запита един господин, който приличаше на водач на протестиращите, отнякъде се изсипаха стотина жандармеристи, които се нахвърлиха върху тях. Преди да успее за обясни, че той е евродепутат и просто е дошъл да разбере защо има толкова много оплаквания от граждани на страната, той успя да изяде няколко палки по главата и припадна.

Събуди се в Пирогов, където му поискаха 500 лв., ако иска да му окажат първа помощ, посочи сакото си и помоли докторския екип да извади портфейла му и да си отброи необходимата сума. Тука няма никакъв портфейл бе, развикаха се лекарите, ти за будали ли ни взимаш, ходи намери и после ела да те превържем.

Евродепутатът лазешком се добра до улицата пред института, докато полицаите, които го бяха докарали до Пирогов, се черпеха в близкото кафене с парите от портфейла му. Евродепутатът потърси джиесема си и с облекчение откри, че е на мястото си и функционира. Набра телефона на редакция, където работеше един познат нему български журналист, като се надяваше, че ще успее да получи помощ от него. От редакцията обаче го осведомиха, че журналистът бил пребит с чукове и не се знае кога ще е пак на крака.

Това напълно обезсърчи евродепутата и той заплака. Я виж, още един пияница лежи на тротоара и то чужденец, помисли си един от осведомителите на Нощен труд, който дежуреше пред Пирогов в очакване на поредната кървава новина. От това може да излезне добър материал, сигурно е ударен от световната криза и се е напил от мъка, каза си той.

След десетина минути пристигнаха няколко новинарски екипа, които се бореха за по-добра позиция, за да снимат пропадналия чужденец. Аз съм евродепутат, извика със сетни сили евродепутатът. Тоя май освен че се е натряскал, се е и побъркал, решиха журналистите, но все пак им хрумна да го закарат пред президентството и да се погаврят с правителството.

Речено-сторено и евродепутатът беше откаран пред президентството и оставен в същото безпомощно състояние. Президентът видя струпването от прозореца си и с ужас разпозна евродепутата, който трябваше да пристигне днес, за да инспектира страната. Веднага някой да отиде и да го докара в кабинета ми, извикайте и лекар, нареди президентът.

Евродепутатът беше докаран в кабинета на президента, където беше прегледан и свестен. След като се поокопити, евродепутатът попита как е възможно това и разказа преживелиците си.

Не се притеснявайте, всичко ще се оправи, обясни му премиерът, който междувременно също беше дошъл, ние все още сме в период на преход, но скоро всичко ще се оправи.

Ще ви наградим с орден, заяви гордо президентът, този номер винаги минаваше.

Евродепутатът обаче първо поиска да се срещне с един политик от ДПС, с когото имаше уговорка, но с ужас разбра, че той се е самоубил.

А сега накъде?, запита се евродепутатът.Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #52 -: Ноември 20, 2008, 13:23:01 pm »
Скапана държава ...


Без прошка за кокошка: 4 години затвор за 22 лв.

dnes.bg


Мъж бе осъден да лежи 4 години в затвора заради кражба на 22 лева, съобщиха от съда във Велико Търново.

Стойко П. бе признат за виновен за това, че през октомври 2007 година е отнел 10 лева от възрастна жена в плевенското село Каменец, а впоследствие откраднал и дрехи на стойност 12 лева.

Според магистратите действията му представляват опасен рецидив и е възможно да бъдат повторени.

Осъденият ще трябва да плати и 1500 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня още абсурди от съдебната практика у нас.

Преди месец районният съд във Варна тикна в затвора 32-годишен мъж заради кражба на вафли и пасти на стойност 31 лева.

Варненските магистрати осъдиха Арнаудов да заплати и направените по делото разноски от 73 лева в полза на държавата.

Преди два дни пак Варненският районен съд постанови ефективна присъда от 8 месеца затвор и 1000 лв. глоба на младеж за притежание на 0,722 г хероин на стойност 47 лв.

Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #53 -: Май 31, 2009, 09:55:28 am »
-
Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен kalista

 • King of the brains
 • *****
 • Публикации: 9283
 • Пол: Жена
Re: Абсурдите в България
« Отговор #54 -: Май 31, 2009, 10:08:51 am »
Мен ме е страх вече на лекар да отида [confused]
Promises disguise as temporary truths which end up as the world’s greatest lies.

Неактивен Don_NUTSO

 • Странник без сърце ...
 • Администратор
 • Гений
 • *****
 • Публикации: 8550
 • Пол: Мъж
 • Choose your destiny!!!
  • Порталът за поезия!!
Re: Абсурдите в България
« Отговор #55 -: Май 31, 2009, 20:11:45 pm »
.
Взех всичко от живота, наистина всичко. Ако сега Бог ми го отнеме, то тогава сме квит.
Всяко момиче, което имаше късмета да я целуна, спираше живота ми.

Всяка твоя капка кръв, всеки дъх на мен е обречен.

Неактивен Green_Apple

 • Новак
 • *
 • Публикации: 7
 • Пол: Жена
Re: Абсурдите в България
« Отговор #56 -: Юли 09, 2009, 15:48:58 pm »
Офф...то като че ли друго няма в България, освен абсурди.
 Абсурдно е, че за някой, който е убил човек му дават 1 година условно, а за далеч по-малко провинение присъдата е гигантска. Ама направо си е нелепо.
 Абсурдно е, че децата във втори клас нямат и капка възпитание. А още по-абсурдно е, че вместо да учат, тези деца пушат, пият, друсат се и правят еди-кво-си когато им падне.
 Абсурдно е, че вместо да си вършат правилно работата, срещу двадесет лева, полицайте ще се направят на ударени.
 Тая държава пропада все повече и повече, и после се чудим "що бягат младите"...
 [spri saaaaa]
OHTEHNOES!

Неактивен dukessa

 • Многознайко
 • ****
 • Публикации: 436
 • Пол: Жена
Re: Абсурдите в България
« Отговор #57 -: Август 27, 2009, 23:45:29 pm »
Спомних си, че преди 10 години, когато трябваше да ми изплащат майчинство за първото дете, имаше някаква "акция" в Пловдив, вместо пари да дават консерви с изтекла годност и люти чушки от "Филикон". И това беше задължително и се подписвахме, че сме съгласни, защото иначе нищо нямаше да получим от Социалните. Забравила съм колко време продължи, май няколко месеца, но случайно чух, че майките на първо дете имат право да се откажат и да си взимат парите, а не консервите. Отидох в регионалното управление на Социално подпомагане и подадох оплакване. Шефката, дали защото беше жена, ми влезе в положението и ония кварталните Социални ги направи "на Гъз" (без да се извинявам за израза). В следващите месеци ми изплащаха полагащите ми се пари, а тогавашните служители, а те се менят постоянно, ме запомниха и при всяко посещение ми казваха: "Ами ако сте недоволни от нещо, оплачете се".

Чудя се и досега каква беше тази далавера да вземат парите на децата (бебетата) и да си пласират сгомнясалата стока. За мен това е абсолютно незаконно, но направено по законен начин. Нямам повече думи.