Автор Тема: Толерантност  (Прочетена 3553 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен неземен

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1144
 • Пол: Мъж
 • DO OR DIE
Re: Толерантност
« Отговор #15 -: Май 30, 2008, 18:28:31 pm »
Не употребих истинската си преценка, като смекчих изказа. И с кавички и без- фразата е неясна и деструктивна. А  толерантността в обществото и  между хората е важна етична тема и, ирониите меко казано, са неуместни. Употребата на учебникарски приповдигнат начин на изказ замъглява мисълта и прави впечатление само на лаиците. Имаш добра мисъл, и имай добрината да я изразяваш с добри, ясни, и точни думи. Искала си да кажеш нещо малко по начин по- така... а се е получило нещо, което от страничен човек може и се тълкува по-начин неадекватен на това, което си искала да кажеш. Много трудно е една такава огромна и важна тема като толерантността, да се обхване в каквато и да е форма с 4-5 думи. В бъдеще се надявам да не прекаляваш с икономиите на думи, когато ни казваш нещо.
Лек ден:Н
To be,or not to be

Неактивен `Fallen_Angel`

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 3730
 • Пол: Жена
 • Докато адът замръзне...
Re: Толерантност
« Отговор #16 -: Май 30, 2008, 18:49:50 pm »
Не смятам, че е нужно да напиша 10 страници от сложни съставни изречения, за да може някой да ме разбере. Още повече не смятам, че е нужно, когато съм загатнала, а не съм се опитала да я разясня като учителка. И за финал незапознатостта с една тема се изразява в лутане между много думи и незнание как да ги подредиш, а не с 1 изречение да опишеш гледната си точка. Но който разбрал - разбрал, който не - да чете повече и да не бъде толкова асоциален  :)По темата :

Великодушен - щедрост, изразена в даване на другите, дори да нямаш за себе си, защото това е правилното, защото колкото и да те боли, знаеш, че ей точно тоя човек има нужда от него и няма после да му го натякваш, няма да искаш нещо в замяна

Безразличие - незаинтересованост към другите. Забелязване на ставащото, но не се обвързваш нито емоционално, нито твърде мисловно с него.

Толерантност - търпимост, но не наложена, а когато човек е възприел другия срещу него като човек. Не погазва правата му, не го съди прибързано и уважава правото му на място под слънцето.

Безразличието на "великодушните" - проява на хора, които си мислят, че правят добро, когато подминават някого без да го разберат и това ги изпълва с приятно чувство, че са благородни. Тяхната толерантност трае, докато не се изправят срещу някого към когото имат предразсъдици и го възприемат като " онова ", " оня ". Пример - на никого не му пречи, че има гейове, но ако някой твой близък се окаже такъв, изведнъж става Ад под небето. Др пример - изпитваш съчувствие към болните от СПИН, но когато се изправиш с/у някого те е страх да му подадеш ръка.. но иначе си толерантен, когато са далеч от теб

Разбираш ли сега или да рисувам ( поне в това ме бива ) ? :)


Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.

Неактивен Barbarian

 • Експерт
 • *****
 • Публикации: 622
 • Пол: Мъж
 • die,die,die my darling...
Re: Толерантност
« Отговор #17 -: Юни 01, 2008, 15:47:28 pm »
 Здраве!
[b
По темата :

Великодушен - щедрост, изразена в даване на другите, дори да нямаш за себе си, защото това е правилното, защотоколкото и да те боли, знаеш, че ей точно тоя човек има нужда от него и няма после да му го натякваш, няма да искаш нещо в замяна

1.Щедрост... Поясни какво за теб е щедрост,към кого и как трябва да се проявява и най-вече защо!
2. Боли...Каккво е това да те боли,физическо усещане ли е,и като как ще го обясниш?!
3.Човек... Това яде ли се пие ли се,какво е? Обясни с думи прости,като за хора прос....аааа, лаици!
4. Ааауууууу "натякваш"..... Ауууу...ама каква е тая сложна дума?! Поясни моля от какъв произход е и какви са  историческите факти свързани с появата и !


Безразличие - незаинтересованост към другите. Забелязване на ставащото, но не се обвързваш нито емоционално, нито твърде мисловно с него.


1.Незаинте....каквооо....? Поясни моля те въпросната дума или най-добре я замени с друга по-употребявана в обикновената реч!
2."....към другите" Към кои другите? Различните ли,другите хора ли,животни ли ,предмети,минерали,полезни изкопаеми....? Ако са хора,то от коя част на планетата ни и от каква раса са,каква религия изповядват и защо?
3.Емоционално... Това с нашумялата ЕМО-култура ли е свързано и ако да,защо за бога го намесваш в темата,то е толкова деструктивно и животонесъобразно?!
 Няма да цитирам по нататък поста ти,тъй като и без това се вижда,че това което пишеше е абсолютно неясно за говорещите български език. Моля поясни думите,които използваш,защо си избрала именно тях и дай кратки сведения за етимологичния им произход,както и ако е необходимо спомени исторически факти около тях!
 
Като в заключение ти поставям оценка (3+) за поощрение и ще ти напомня да прочетеш още веднъж внимателно рецензията ми!
 
Лек ден,нетолерантно ми е-Варварина!
« Последна редакция: Юни 01, 2008, 15:52:53 pm от Barbarian »

Неактивен небесносиньомомиче

 • Многознайко
 • ****
 • Публикации: 410
  • езерото-на-водопада
Re: Толерантност
« Отговор #18 -: Септември 08, 2008, 01:26:58 am »
С риск да ме погнете- на толерантност дефиницията е трудна за обяснение, но на нетолерантност определено е това което изчетох досега.
Сега ще се опитам да обясня моето виждане по темата. Толерантност за  мен е да изслушаш, прочиташ или гледаш/в зависимост от ситуацията/ без да прекъсваш другия, след което може /ако поискаш разбира се/ са изкажеш и своето мнение, но без да се налагаш. Толерирайки нещо трябва да го приемеш като факт без да го отричаш като небиеалица, и без да не хвърляш камъни по него.

 [lol] а ти там в групата отляво- остави леко камъка на земята- бъди по-толерантен  [pleZz] [peace]

Неактивен kisskat

 • Експерт
 • *****
 • Публикации: 957
 • Пол: Жена
 • आपसे प्यार करता
Re: Толерантност
« Отговор #19 -: Септември 08, 2008, 23:46:24 pm »
Да си толерантен,не означава да разбираш отсрещния,а да го приемаш такъв какъвто е(със всичките му плюсове и минуси).Толерантноста като всички други чисто човешки качества е въпрос на личен избор.За мен лично това качество носи много душевен мир и е на първо място отношението,което имаме към нас самите.Толерантност означав търпимост,а търпимост е форма на ТЪРПЕНИЕ...Една от формулите за успешен и пълноценен живот е ТПП: Търпение,Постоянство,Последователност.Но пак казвам-всичко е въпрос на личен избор.
Отрова можеш да държиш ,ако не си убол дланта си .Ако не носиш зло в гръдта си,от злобата ще се спасиш!

Неактивен `Fallen_Angel`

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 3730
 • Пол: Жена
 • Докато адът замръзне...
Re: Толерантност
« Отговор #20 -: Май 28, 2011, 14:45:55 pm »
Май тази тема за пореден път е повече от актуална.
Как стигнахме от народ със собствено мнение, до народ, който си изкривява чувствата, за да не го обявят за варварски.
Как от един горд народ, който има позиция, станахме лесно манипулируеми.

В момента в държавата е смях на бучки.
Турци си разпъват черджетата, за да провокират, а после били жертви. Мога да ви кажа, че достатъчно често съм около ЦУМ и те черджета не разпъват. Явно хванали вятър, че идват атакисти, те провокират, а българите, които само им се вменява, че трябва да са толерантни, веднага извъртат нещата, че Болен в провокатор. Не го харесвам,  но това вече е прекалено.
Или другият проблем - бъдете толератни с циганите. Защо не сме толератни с българите, които се опитват да  направят нещо, да постигнат нещо, а трябва да сме толерантни с 14 годишните, които раждат за 3-ти път и са типични скотове, изгубили всичко човешко.
Кога толерантността стана глупост, чрез която се оказа, че болният носи здравия.


Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.

Неактивен Qween of the black hearts

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4186
 • Пол: Жена
Re: Толерантност
« Отговор #21 -: Юни 02, 2011, 15:15:57 pm »
Постът ти ми напомни за статия която няскоро прочетох във вестника. За 2 17 годишни хлапета които убили своя съученичка за 10 гр злато. 25 пъти я наръгали с нож а като ги питали полицаите защо са я убили  тея двамката отговорили: Ами тя беше сдухана и тъпа, не заслужаваше да живее. Та в момента адвоката на тея побъркани деца(щото те са си още деца) искал толерантност за тях от съда защото видите ли това им било първо провинение!!!


втори случай пак от вестника 15 годишен пикльо жигосал бившето гадже на приятелката си с първата буква от името и. Въпросния лигльо завел ортака си(на 14г) уж на помирителен излет за да се разберат веднъж завинаги за момичето. Той и неговите дружки обесили по - малкия на дърво на собствения му колан, счупили му носа и яката го набили и за капак изрязали с нож на гърба му буквата....Е кажете ми тва заслужава ли толерантност? кой е виновен? защо народа така се побърка? защо ДЕЦАТА така се побъркаха? Какво се случва?!!!!!!!
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 15:17:55 pm от Qween of the black hearts »

Неактивен `Fallen_Angel`

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 3730
 • Пол: Жена
 • Докато адът замръзне...
Re: Толерантност
« Отговор #22 -: Юни 02, 2011, 15:31:13 pm »
Твърде много криворазбрана толерантност.

Принципно съм ужасно против да се бие дете, но това не са деца. Трябва да се бият родителите им, които прехвърлят отговорността на учителите. Децата се били вманиачили по нет-а. А колко родители познавам, които играят някакви тъпи игрички и нямат време да им прочетат приказка, да им обърнат внимание, да питат имат ли някакъв проблем.
Това днешните родители не са никакви родители. Майката сяда в кафенето и лапва цигарата. Мълчи и гледа в една точка и побутва с крак количкта на детето, колкото да създава вятър.
Ненавиждам комунизма във всичките му прояви, но едно време такова поведение се е осъждало остро. Ти да седнеш така в кафене, цял град е щял да те гледа и е щяло да ти идва да потънеш в земята от срам. А сега се смята за висша гордост.
Дегенератите са дегенерати и трябва да им се повтаря, че са такива, а не нормалните да се чувстват смотани и задръстени.

"Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша."
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 15:32:56 pm от `Fallen_Angel` »


Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.