Автор Тема: Съпричастност към българските медици в Либия  (Прочетена 6183 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен неземен

  • Master
  • ******
  • Публикации: 1144
  • Пол: Мъж
  • DO OR DIE
Re: Съпричастност към българските медици в Либия
« Отговор #30 -: Май 02, 2007, 08:19:57 am »
Здравей, здравей !
Ооо ама ти за посолствата и правителството си си прав. Наистина не помня американец да е бил осъждан несправедливо... но ние не сме САЩ. И повярвай те пускат американците не защото американците ще се окичат с лентички ами просто, защото ако не го пуснат ще ги прегазят. Ние нямаме мощта на САЩ, че да кажем пуснете или ще си го вземем. Ние можем просто да седим и да си мрънкаме... а в седене и мрънкане минаха 8 години (ако не се лъжа). Вече се чудя дали смъртната присъда няма да е по-леко наказание от още едно дву или тригодишно отлагане на процеса.
А относно това за народа... това един за всички и всички за един е от роман, от едно друго време далеч в миналото... в момента знаеш ли колко хора мислят така... малко, много малко и повярвай една кампания няма да им промени начина на мислене.
Ако това дали си българин се определя от това дали подкрепям кампания организирана от телевизия, собственост на американски магнат... не не съм българин.
И човек фалшивата съпричастност помага за обединението на народа... ама и обединението е фалшиво.
Поздрав за всички българи с лентичка...

Привет!
Някои хора не обичат да виждат,не могат ли,нещата такива ,каквито са.
1.Полша и Филипините реягираха моментално и спасиха,несправедливо обвинените тяхни сестри.
2.Н.Михайлова и Иванчо Костов,еврейчето С.Паси и Симо Кобурга не направиха нищо реялно за тяхното освобождване.Само глупави приказки и нищо не правене.Ето как минаха 8-те години.
3.Чак сега,на 8-та година -се прави всичко възможно за тяхното освобождаване.Помагат,заангажирани са ЕС,САЩ и много съчувстващи правителства и хора по света.
А това никак не е малко.
4.Израел,Филипините,Австрия,Холандия,Норвегия,Монако и тн.,има много малки държавички,БГ минава за държава от средна категория-никой техен поданник не е задържан,съден и осъждан по такъв брутален и незаконен начин,като нашите сестри.Защо?Защото имат посолства и правителства,които реагират мигновено и адекватно на ситуции подобна на нашата,и ги решават веднага.Не става въпрос за сила.А за международно правни норми и правила,които са в сила от 100-ци години.И се спозват от всички.
5.Щом като не остана непродадена на чужденци,нито една българска теливизия или вестник.Костов и Кобурга свършиха това подло дело.Трябва да сме само благодарни,че един чужденец се е заелл да помогне на едно право българско дело,и да свърши част от нашата работа.Не е толкова важно кой помага,а да помага реално и на дело.
6.За теб тази съпричастност може да е фалшива,но за много хора,а и за мен-не е.И за все повече хора в БГ,Европа и Света,каузата на нашите сестри става и тяхна
кауза.Ако искат да го изразят с лентички.В това няма нищо нередно.Самия аз не сам сложил лентича,зная,че болшинството са като мен,но това не ни прави по-малко съпричастни на това право дело.
7.За това доколко си българин се съди само по едно.Как и доколко човек е готов да вложи и влага  време,ум,енергия,пари,живота си даже залага,както постъпи Ботев,за защита на българска кауза.
Даже за такива "малки"каузи,каквато е защитата на българските мадецински сестри.Ако си чел прозата на Ботев,ще знаеш,с какво се е занимавал преди да загине на Вола,ще видиш и прочетеш за много такива Малки каузи.
ДРУГОТО Е ГОЛЕМАНСТВО,ПОЗА,ФАЛШИФ морал и дезертиране от БЪЛГАРЩИНАТА.САМО ТОВА!
А ЕДНО НИЩОЖЕСТВО,САМОНАРЕКЛО СЕ НЕМ ПОЕТ,КАКВИ ЛИ НЕ ГНУСОТИЙ НЕ НАПИСА ПО-ТЕХЕН АДРЕС...

 
To be,or not to be

Неактивен ArmaggeddoN

  • Експерт
  • *****
  • Публикации: 607
  • Пол: Мъж
  • Преградите духът ми победи...
Re: Съпричастност към българските медици в Либия
« Отговор #31 -: Май 02, 2007, 12:22:34 pm »
Здравей отново !  :p
С риск да се повторя... ще кажа, че не защитавам политиците. Да те не си сършиха работата навремето. Но онова време мина. Не виждам смисъл да се седи да се плюе миналото и покрай това да оставяме да минава настоящето.
Но за тези години в които политиците не направиха нищо, какво пречеше на народа да се обедини. Примерно още като затвориха сестрите ? Да наистина народа горе-долу се е обединил, да наистина много хора са сложили лентички и да знам сигурно аз внасям смут в обединения ни народ  [lol]. За което ще съм вечно грешен и вратите на Рая ще бъдат вечно затръшнати за моята особа. Но това, че народа се обединява след страшно много време... и постоянно чака някой да ги побутне ме подсеща нещо... че просто наистина не са чак толкова съпричастни. Защото ако бяха съпричастни нямаше да чакат някой да ги подсети за това  [lol]
А този чужденец не мисля, че е направил кампанията от съпричастност ами със замисъл за вдигане на рейтинга... както и да е, искрено се надявам да греша.
И не мисля да се сравнявам с Ботев... на светлинни години съм от него... мисля, че и ти. Но ако си мислите, че една лентичка ви прави по-близо до него... аз далече не съм на това мнение.
Защото (отново с риск да се повторя) видях същите българи какви грандиозни празненства спретнаха на 3 март...
Виждал съм същите българи как се надяват чужд отбор да отстрани българския представител в европейските турнири.
Виждал съм същите тези българи... да не знаят кога е освободена българия, кой е написал "За буквите" и коя е първата българска столица...
Е ако тези хора са по-българи от мен защото носят лентичка... здраве да е
Както и да е ... мисля, че съм се изчерпил по тази тема
Пожелавам ти един приятен и динамичен ден  :p [lol]
Настане вечер, месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен.
Гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен.