Автор Тема: ВСИЧКО ЗА ЗОДИИТЕ И ХОРОСКОПИТЕ !!!  (Прочетена 148783 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ReNKaTa

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1997
 • Пол: Жена
 • So Delicious...
  • ReNKaTa
ВСИЧКО ЗА ЗОДИИТЕ И ХОРОСКОПИТЕ !!!
« -: Септември 01, 2006, 23:56:09 pm »
Това са всички теми за зодии и хороскопи (или поне всички, които намерих)!
Моля ако някой някога има намерение да пише относно зодиите и хороскопите, да го направи именно тук в тази тема!Хороскоп за лошите качества


Овен: необичайно агресивен, примитивен и жесток. Трудно запомня и най-простите неща. Обикновено е зает с това да си търси нова врата. Вулгарен, разпуснат, обича бира и солени неща. В детството си мечтае за кариера на военен и затова постоянно предизвиква раздор. В семейния живот трябва постоянно да се държи далеч от парите - всичко пропилява мигновенно, а за какво - не знае. Сред хора е досаден, може с часове да говори за себе си, без да забелязва другите. В нетрезво състояние е склонен към буйства и скандали.

Телец: Дребнав, досаден, подлизурко и доносник.
В живота си се ориентира накъдето духне вятъра и изпълнява всички указания на началството. Изкарва се алтруист (а ако е жена - мъченица), а всъщност презира всички, считайки се за център на вселената. Обича богатството: трупа го стриктно и неуморно. Готов е да свали последната риза, но не от себе си, а от ближния. Семейството си тероризира от детството си до дълбока старост, въпреки че външно изглежда ласкав и любезен. Не се доверява на никого, даже на себе си.

Близнаци: вечното дете - както интелектуално, така и в чувствата. Отказва да порасне и често паразитира на някого до дълбока старост. Единственото, което действително обича е да приказва, преливайки от пусто в празно. Чете малко, но за всичко има свое мнение, което мени десет, дванайсет пъти в седмицата. В по-напреднала възраст изпада в съзерцателност. Често става актьор или писател. Не понася напрежението, нито умственото, нито физическото. Обожава да посреща гости, но ги черпи в най-добрия случай с чай, а обикновено - с празни приказки.

Рак: предопределен неудачник.
Консерватор, отдаден на самосъзерцателност. Не мени убежденията си, но обича да спори, за да се присмее над опонента и израстне в собствените си очи. От страх може да нападне пръв, но когато почувства опасност, се спасява с бягство в своята дупка - мястото, което обича повече от всичко. С удоволствие очерня всички, опитва се да се изкара господар на положението, като се преструва на силен и уверен. В действителност се бои от всички и обича уедининието и покоя.

Лъв: от ранно детство е склонен към пиянство и кожодерство.
В останалите работи е много мързелив. Цица пари от родителите си, после от приятелите и познатите. Неговата хипертрофирана гордост и самолюбие могат да отровят живота на всеки, а разточителността му, да разори всеки джоб. Обича целият свят да се върти около него. Затова винаги и във всичко се стреми да бъде пръв, а ако не се получава настроението му видимо се скапва. Непоколебимо чувсво за собствено величие, собствени ценности и безгрешност.

Дева: обоняние на слон, ум на заек.
Дребнава, алчна, скучна и свадлива. Педантизма на Девата я прави непоносима както в работата, така и у дома. Със своите капризи е способна да погуби всяко начинание и да изкара всеки от нерви. Никога не импровизира и съставя най-подробни скучни планове за себе си и своите близки, въпреки техните протести. Всичко у нея е хладен разчет, всичко, което прави е тежко, солидно и скучно. Освен това е майстор на интригите и ако има врагове, не се успокоява докато не се справи с рода им до десето коляно.

Везни: и двете му ръце са леви.
Чувство за хумор и честолюбие - в зачатъчно състояние. Никога няма нито пари, нито късмет в любовта, не му върви нито вкъщи, нито на работата. Не може нито да печели, нито да се открои, нито да блесне. Патологически не умее да взема решения, започва да трепери, покрива се с пот и накрая изгубва съзнание, затова всички решения в живота им взимат другите. Обича да се изкарва експерт по изкуствата, често пише сълзливи мемоари.

Скорпион: много опасни, даже на разстояние.
Изменят, лъжат, интриганстстват само заради удоволстието да унищожават. Садисти и мазохисти едновременно. Не щадят никакви средства за достигане на желаната цел. Не жалейки сили и средства, създават добро мнение за себе си, за да ударят след това предателски в тила. Правят кариера като оставят трупове. Ако са казали, че ценят приятелството ти, значи преди час са написали за теб донос до началството. Обожават пошли анекдоти и порнографски филми.

Стрелец: преди всичко изглежда като щастлив идиот и почти винаги действително е такъв. Кретенският му оптимизъм и напористост не се прекършват от нищо, даже да му падне тухла на главата. След като поговорите с него пет минути, ви се иска бързо и безболезнено да го довършите. От детството обича да налага на всички своето обкръжение и своите идиотски идеи. Агресивен оптимист, в съвместния живот коства маса услилия. Обича да лъже и да си измисля. Обича тълпите, шумните сборища и места, където може без пари да хапне и пийне.

Козерог: жесток, хладен и бездушен като айсберг.
В дома е жандармер, на работата - тиран. В подтискането на другите вижда смисъла на живота си, заяжда се за дреболии, абсолютно лишен от чувство на хумор. Бие децата си и тероризира съпругата (съпругът) си. Отстъпва само пред физическа сила или психиатричен натиск. Интелектуално примитивен, без фантазия, но отмъстителен и злопаметен: никога и на никого не прощава. Рядко съчетаване на мания на величие с комплекс за непълноценност с минимални умствени и психически способности. Затова винаги се катери в началството.

Водолей: фантазьор и мечтател, изцяло откъснат от реалния живот.
Никога не връща парите, които дължи, защото веднага ги губи и забравя за тях. Постоянно нарушава обещанията си, не обича да работи. Заговорничи и хвърля кал върху близките си, винаги зад гърба им. Има влечение към грубата гастрономия и вулгарната фантастика, която купува в огромни количества. Прекарва отпуската си в някава дупка, тъй като всичките си пари е похарчил за един от проектите по спасяване на света, които той има в изобилие.

Риби: не могат да живеят без измама и подлост.
Увличат се обикновено до такава степен, че сами не могат да определят кое е истина и кое не. Рибата си противоречи сама на себе си, преиначавайки нещата непрекъснато, но без да има от това никаква изгода, постъпвайки според принципа изкуство заради самото изкуство. Освен това, Рибата много обича да се рови в мръсното бельо на другите, правейки се на домашен психоаналитик и след това да разнася чуждите тайни и откровения. Да работи и въобще да прави каквото и да било не обича и не умее.
 
« Последна редакция: Юли 09, 2008, 09:55:12 am от ReNKaTa »Не е важно, че за света ти си само един човек, важното е, че за един човек ТИ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

Неактивен ReNKaTa

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1997
 • Пол: Жена
 • So Delicious...
  • ReNKaTa
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #1 -: Септември 01, 2006, 23:57:12 pm »
Алкохолна зодия

Зодия РАКИЯ (21.III - 20.IV/).
Разнолики, но и разнодъхави са родените под знака на Ракията. С право българинът отколе вика: "Мириша на ракия,
а не на простотия!" Жената от тази зодия понякога я наричат "слаба ракия", но често тя се оказва скоросмъртница или пукница. Мъжът-Ракия е с лют нрав, а за да няма махмурлук, не става от масата. Държавата България е под
този знак (виж "Пиянството на един народ"). Зодия Ракия винаги удря и неукия,и професора,където трябва: първия в краката, втория в главата.

Зодия ВОДКА (21.IV - 21.V).
Широки души са родените под знака на Водката.
Жената-Водка можете да я притежавате физически, но духовно никога.Мъжът-Водка е повече от брат - с него винаги можете да се сортачите за някое мероприятие, било то цяло или половинка... Под този зодиакален знак беше държавата СССР, но я гаврътнаха на екс (и отдавна е екс), та остана само химнът-частушка "Не хочу в забой, а хочу в запой..."! Родените под знака на Водката нямат проблеми в секса, тъй като са еднакво добри както
В леглото, така и под него.

Зодия ВИНО (22.V - 21.VI).
Родените през първата половина на зодията са Бяло вино, а през втората половина - Червено. Първите ги предпочитат студени, вторите - със стайна температура. Но и двата вида са добре приети,защото -както твърдят древните римляни - в тази зодия е истината.
Словоохотливи са - почнат ли веднъж, спиране няма. И не ревнуват, ако сте
Използвали за аперитив компанията на някоя друга зодия. В секса обаче могат
Да ви предложат нещо с остатъчна захар, от което на другия боли глава
И се появяват киселини, но това са рисковете на сладкия живот.

Зодия РОМ (22.VI - 23.VII).
Здраво стъпили на четири крака
Върху житейската палуба са родените под знака на Рома. Това са хора, призоваващи към пътешествия. Девизът им е: "Всички пътища водят към Рома!" Петимни са за революции - както социални, така и сексуални - а с умопомрачителните си поразии доставят удоволствие и на околните, и на себе си.
Способни са да убедят всекиго да им даде и последната си стотинка, та да я изпият заедно, като през цялото време пеят и танцуват от радост. Държавата
Куба е под този знак, но там ромът вече е с купони.

Зодия УИСКИ (24.VII - 23.VIII).
Родените под знака на Уискито са достъпни, но не за всеки. В погледите им почти винаги блестят бучки лед.
Жената-Уиски по правило е с повечко лед, което е сигурен признак, че ще ви
изпързаля. Не може да й се отрече обаче, че винаги го прави фигурно - с
висока оценка както за сложност, така и за артистичност. Мъжът-Уиски не пада по-долу,напротив - винаги е отгоре. Компанията на тази зодия укрепва сърдечния тонус и подобрява мозъчните функции. Държавите Великобритания и САЩ са под знака
на уискито, затова са на свръхсветовно дередже.

Зодия БРЕНДИ (24.VIII - 23.IХ).
Добри партньори са родените под знака Бренди- непретенциозно интимни, но достатъчно делови. Много често обаче те са интимни в бизнеса, а делови в секса. И все пак е по-добре да им се доверите за валутна операция, отколкото за хирургическа. Жената-Бренди гледа повече на кафе вместо в очите. Мъжът-Бренди пък предпочита да си гледа работата, т.е. да пие без откъсване от производството. Пазете се от неговия неотразим "слънчев удар" - така ще ви замае главата, че ще ви я докара до състояние на изтръпнал крак.

Зодия МЕНТА (24. IХ.-23. Х.).
Родените под знака на Ментата са хрисими на вид, с което могат тъй да подлъжат всеки, че да позеленее чак. Жената Мента често намира призванието си в търговията, а мъжът Мента ? в политиката. Но ако жената прави така, че печели само тя (пеейки "Душата ми кантар е и все те удрям в него"), то мъжът прави така, че губи цял народ.
Напоследък все повече ментарджии се занимават с ментиджмън. В редки случаи
Обаче могат да решат нечии проблеми - само ако са стомашни (спомнете си поговорката "Мента за корем!").

Зодия ДЖИН (24. Х.-22. ХI.).
Привидно затворени, родените под знака Джин винаги са способни да ви изненадат, като се извисят. Духовното е тяхната стихия и те много добре си знаят цената. Истинският Джин не е за всеки - логото му е: "Аз съм дух, другите да го духат!" И жената Джин, и мъжът Джин могат да създадат добро, отлежало семейство, но не бива да им се дава много свобода. Изтървете ли веднъж духа от бутилката, край, повече не го търсете, ами купувайте друга бутилка! Впрочем представителите на тази зодия не обичат да ги затапват.

Зодия КОНЯК (23. ХI.-21. ХII.).
Родените под знака на Коняка са достолепни и внушават респект. Хич и не правете опити да им сваляте звездите ? те държат на своите. Е, жената Коняк не би имала нещо против да свалите самата нея, но обезателно в хотел с мнооо-го звезди. Мъжът Коняк е толкова словоохотлив, че заради сладката приказка би пренебрегнал не само съпружеските си задължения, но и извънсъпружеските си. Под знака на Коняка са Грузия, Армения, Азербайджан - все държави, които напоследък виждат звезди посред бял ден...

Зодия МАСТИКА (22. ХII.-20. I.).
Студени външно, но точно с това привличат околните родените под знака Мастика. Тяхното кредо е: "Никаква мистика, всичко е мастика!". Жената Мастика е идеална съпруга, символ на семейния мир - с нея под маслинови сенки замезват с маслинки... Държавата Гърция е под знака на Мастиката, но там на тази зодия й викат Узо. Мъжът Мастика е способен на всичко - особено го привлича зодия Мента за тъй наречения "сексуален облак". В семейството си обаче той няма проблеми -
Винаги има кой да се погрижи за жена му.

Зодия ВЕРМУТ (21. I.-19. II.).
Изключително общителни, родените под знака на Вермута нямат нищо против да ги забъркват в служебни или интимни коктейли. В резултат на последните се явяват много смесени бракове. Всички от тази зодия обичат да ги клатят - вярват, че така коктейлът става по-хубав. Тяхната всеотдайност ги издига в службата, защото те умеят да придават сладост. Единствено не фигурират може би в съставките на коктейл "Молотов", но пък се знае, че самият Молотов е бил роден под знака на Вермута, което се оказва пагубно за Вермахта.

Зодия БИРИ (20. II.-20. III.).
Светли и тъмни биват родените под знака Бири, но и двата вида обещават светло бъдеще. Всеки търси тяхната компания, особено сутрин. Пред житейската пяна тяхната е за предпочитане.
Жените Бири винаги са на една ръка разстояние, а мъжете Бири знаят защо.
Не е важно, че за света ти си само един човек, важното е, че за един човек ТИ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

Неактивен ReNKaTa

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1997
 • Пол: Жена
 • So Delicious...
  • ReNKaTa
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #2 -: Септември 01, 2006, 23:58:18 pm »
Индийски слънчев хороскоп

http://www.mysticbg.com/content/indian_horoscope/home.asp
Не е важно, че за света ти си само един човек, важното е, че за един човек ТИ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

Неактивен ReNKaTa

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1997
 • Пол: Жена
 • So Delicious...
  • ReNKaTa
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #3 -: Септември 02, 2006, 00:00:52 am »
Котешки хороскопОВЕH (21 маpт - 20 апpил)

Котката-«овен» в пълна степен съответства на своя зодиакален знак: с огромна изобретателност и постоянни хрумвания тя винаги се старае да бъде в центъра на събитията. Ако нещо и се появи в главата, то тя отново и отново ще се опитва да го постигне. Благодарение на тази своеобразна активност котките-«овни»
винаги се чувстват гладни.Поради това не се удивлявайте, ако за Вашата любимка количеството се окаже по-важно от качеството. Котката-«овен» взема всичко, което може да получи. Тя мобилизира в тази насока всички свои духовни и физически способности. Тя въобще не умее да чака. Винаги много добре знае какво иска, но го иска на часа.Понеже при преследването на своите цели тя не обръща внимание на нищо - нито на Вашата ценна колекция от порцелан, нито на самата себе си, това в много от случаите може да доведе до нещастни случаи или значителни щети. Поради тези причини е необходимо да се вземат всички необходими мерки за безопасност и да се премахне всичко от пътя на Вашата спътница, което може да се окаже опасно за нея самата, а за Вас да е ценно. Котката-«овен» поради своите бурни заложби се чувства най-добре в природата. Ако искате да държите темперамента на своята котка в известна степен под контрол, трябва постоянно да подчертавате своя авторитет, тъй като тя уважава силните и последователни характери. Слабия характер котката-«овен» безжалостно подтиска. Нейното отношение към човека не се определя по правило от любов, а от неговата полезност. Ако тя се трие в краката на собственика, много вероятно е да е гладна или жадна. Ако демонстрира доброволно някакъв номер, значи иска извънредна порция месо, мляко или внимание, за да се подкрепи "душевно" за нови приключения.

ТЕЛЕЦ (21 апpил - 20 май)


Котката-«телец» във всички случаи излиза от общите рамки. Тези котки не са игриви, не са капризни и са слабо подвижни.Те излъчват покой и хладнокръвие, което им предава аристократичен ореол, даже когато са родени като обикновени селски котки. Котката-«телец» не създава проблеми както на себе си, така и на околните. Най-голямо внимание тя придава на тези вещи, които счита за своя собственост: тя не желае да дели с когото и да било своята купичка, кошче или играчка. Тя много цени покоя и ненавижда всяка «промяна на мястото». За нея би било мъчение, ако я вземете със себе си на пътешествие, а ако я оставите в чужди ръце и грижи, за нея това ще бъде лично предателство. В храненето тя не е придирчива, като не отдава голямо значение на разнообразието, а на точността. Тя може да получава дни наред една и съща храна, стига това да става по разписание. Котката-«телец», която се отличава с издръжливост и настойчивост, трудно излиза от кожата си. Понякога тази спокойна котка може до толкова да се разгневи, че никакви уловки не са в състояние да я вразумят. В такива случаи най-добре е да оставите «побеснялото чудовище» на мира, докато отшуми гнева. Постоянството на котката-«телец» се разпростира и върху нейната любов към стопанина и стопанката. След като тя веднъж е открила сърцето си за някакъв човек, тя е готова да мине за него през огън и вода. Тя с удоволствие защитава малкото бебе, но не е зле да се предпазва бебето от излишната натрапчивост на котката и опитите да го «осиновява». Котката-«телец» се чувства най-щастлива със спокойни спътници, които не внасят излишна суета в ежедневието.

БЛИЗHАЦИ (21 май - 21 юни)


Весела, игрива, любопитна, а в следващия момент затворена, съскаща и недостъпна - това е типичната котка-«близнак».Тя обединява в себе си тези и много други качества, които и приписва понякога и народната мълва. Имаща тънък усет за незабележими процеси в окръжаващия я свят, тя преди всичко е концентрирана в самата себе си и своето собствено благополучие.Така непосредствено и рязко реагира тя на проявите на Вашето недоволство: «Ах, Вие се сърдите!» В знак на протест тя се държи толкова отвратително и през цялото време се мотае из краката Ви, така че постоянно да се сблъсквате с нея. Но веднага щом забележи, че ситуацията става критична и стопанинът или стопанката се ядосват сериозно, тя си спомня за своя чар.Едва ли друга котка мяука повече и по-силно от общителната котка-«близнак». Собствениците на котки-«близнаци» знаят отдавна: няма нищо по-трудно от това да угодиш на изискания вкус на своя питомец. За този вид котки най-важно е разнообразието.Това, че храната трябва да е нежна, се разбира от самосебе си.Днес тя с удоволствие може да похапне риба тон, а утре с отвращение да се откаже от него. Ако се пренебрегне нейния разглезен вкус, тя ще се постарае да отдели от смесената храна само тези хапки, които и харесват. Котката-«близнак» се нуждае от тесен съвместен живот с възможно по-голям брой хора. Без оглед на своята неуравновесеност в отношенията с хората, котката-«близнак» почти не се интересува от компанията на други котки. Тя би поиграла за разнообразие със свои себеподобни, но много скоро започва да чувства скука.

РАК (22 юни - 22 юли)

Котката-«pак» има маниери на примадона и чувствителност на сеизмограф. Тя иска за нея да се грижат, да я ухажват и да и се възхищават като на скъпоценност. Тя е склонна да приема всичко лично, като се дразни от умореното и сърдито изражение на лицето Ви, дори то да няма никакво отношение към самата нея. Своята чувствителност тя използва, за да принуди собствениците да и обръщат повече внимание. Котката-«pак» винаги изглежда уморена и въобще не мисли за това да побеждава чрез използване на физическа сила. Тя постига своите цели, обръщайки се към човешката готовност за помощ и съчувствието на своите собственици. Почти винаги си дава вид, като че няма апетит, а е готова да похапне само от внимание към своите грижовни стопани.Тя е много деликатна и има някои особени пристрастия. Понякога важна се оказва не храната, от която тя се отказва, а цветът на новата паничка. Мястото за сън се избира, изхождайки от следните критерии: порядък и топлина.Поради това ще Ви се наложи да се съобразявате с това, че понякога за свое място тя предпочита Вашите колене или току що изгладеното пране. Ако котката-«pак» попадне като възрастна в нов дом, тя ще се държи седмици и дори месеци наред сдържано и непристъпно.

ЛЪВ (23 юли - 23 август)

Котката-«лъв» ще преминава през живота с високо вдигната глава и с презрение ще гледа на всичко, което съществува около нея.Нейната самоувереност е толкова велика, че тя обкръжава котката като защитен плащ, който не пропуска към нея безпокойство, забрани и указания. В същото време котката-«лъв» осъзнава, че благородството задължава. Поради това тя се преструва на невъзпитано и игриво котенце, което с помощта на мили безумства се добива до внимание и общуване.Котката-«лъв», разбира се, знае, че е подобна на царя на животните. Това обаче не я удовлетворява. Тя с часове се занимава с козината си, докато не заприлича на копринено руно.Нейните навици при ядене се характеризират с това, че при вида на всякакво сурово месо и особено настърган черен дроб, тя реагира с вълчи апетит. Не се обръщайте към Вашата котка-«лъв» с високомерие! Тя желае да се намира на едно ниво с Вас и никога няма да може да се примири и да понесе на нея да се гледа «отгоре надолу». Най-често котката-«лъв» се сърди на равнодушието. Ако тя се чувства любима и призната, тя ще мине за своя стопанин през огън и вода. Смело и агресивно ще се бори тя с всичко, което смята за опасно за лицето, към което е привързана.

ДЕВА (24 август - 23 септември)

Тя е «дева» в буквалния смисъл на думата:критична, обичаща подробностите и точна до педантичност. Логика и интелигентност са по-силно изразени при нея, отколкото природни инстинкти. Тя е много наблюдателна и бързо узнава къде стопаните държат вкусни продукти и с почти човешка хитрост ще се опита да се добере до тях и до други желани предмети, стига само да разбере, че никой не я наблюдава. На котката-«дева» са чужди угризенията на съвестта. Тя е удивително глуха за думи на порицание. Вашия гняв тя великодушно ще игнорира.Единственото, което я спира при преследване на нейните цели, са опасните ситуации. С остра наблюдателност тя забелязва всеки риск и го избягва. Тя обичайно действа безпогрешно.Като символ на «земята» котката-«дева» обича растенията. Нейната склонност достига до там, че може да изяде Вашите любими и добре гледани растения. Никога не оставяйте котката-«дева» без наблюдение. Нейните любими лакомства са това, което ядат нейните стопани. Достига се до там, че тя яде даже мариновани краставички, само поради това, че ги ядат нейните собственици. За котката-«дева» особено важна е чистотата и поpядъка. Във всеки случай поддържа своето сандъче в чистота, която наподобява операционна. Иначе тя сама ще намери подходящо, по нейно мнение, място за тоалет. Сами ще сте виновни, ако не удовлетворите тези нейни потребности. Със своите съплеменници котката-«дева» се разбира доста добре, тъй както и умее да запази дистанция. Когато трябва да дели своето убежище с други животни, въпреки своята любов към реда, тя става доста лесно раздразнителна. На другия съквартирант тогава никак не му е до смях. В този случай той или преориентира своите привички според нейните, или ограничава своята собствена жизнена територия по възможност в другия край на жилището.

ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)

Котката-«везни» може да бъде «звезда». Тя има високи претенции към ежедневния живот и смята за важни високия стандарт на живот и доброто обкръжение. Котката-«везни» с удоволствие се обгражда с поклонници. За нея е безразлично дали това ще е красив котарак или доброжелателен човек. Главното е тези почитатели непрекъснато да и се възхищават. Причината за това, че тя веднага покорява всички сърца, без оглед на «маневрите на звездата», се крие в това, че тя въздейства положително на околните. Всички котки-«везни» са уверени в симпатиите и добрите взаимоотношения. Те ненавиждат конфликтните ситуации и обичат съгласието и разбирателството. Когато разберат, че съвместното им съжителство с човека протича дружески и безпроблемно само в този случай, когато са послушни и отстъпчиви, те ще направят всичко, за да обезпечат със своето примерно поведение добрите взаимоотношения.
Привичките на котката-«везни» в храненето не е трудно да бъдат удовлетворени. Тя не е придирчива и няма да има нищо против остатъците от Вашия обяд. Своята потребност от игри, която тя не губи и като възрастна, тя удовлетворява със всичко, което попадне в нейните лапи. Ако не и осигурите специални играчки, то тя навярно ще превърне в играчки цветятя или различни шевни принадлежности. В своите лични отношения котката-«везни» постъпва по принципа на играта на «котка и мишка»: днес дарява съплеменниците и хората със своето разположение и симпатия, а утре хладно се отвръща от тях. Но по същество на своето капризно поведение, котката-«везни» е винаги привързваща се и миролюбива. Изхождайки от това и от любовта и да полудува и поиграе, такава котка е много подходяща за семейства, където има деца, към които тя се отнася особено сърдечно.

СКОРПИОH (24 октомври - 22 ноември)

Котки, родени под знака на Марс, могат да бъдат изключително груби и опърничави. Те по принцип не признават фалшификатите, а единствено оригинала и то непременно най-добрия. Котките-«скоpпиони» искат винаги да знаят какво точно се намира зад предметите, които ги обкръжават. Те всеки ден отново и отново изследват всеки ъгъл на дома, в който живеят. Изобретателната, интелектуална същност на котката-«скоpпион» я подбужда към изменения във функциите на домашните предмети. По този начин много котки-«скоpпиони» превръщат плюшените завеси в дърво, по което се катерят, а барабана на миялната машина в място за ежедневния сън. Котката-«скоpпион» винаги иска да командва сама. Когато я ругаят, нейната упоритост преминава в инат. Забележителна е и самоувереността и. Тя претендира за всичко: колбаса на Вашия сандвич, новата тапицерия на канапето и т.н. Вашият любимец-«скоpпион» много трудно ще се остави да бъде затворен в дома. Най-добре тези котки се чувстват в голяма градина, където могат на воля да играят, да търсят приключения и винаги да откриват нещо ново. Вие не ще успеете да се отклоните от любовта на своята котка-«скоpпион». Ако поне веднъж сте открили за нея сърцето си, то тя ще го счита за свой господар и през цялото време ще претендира за Вас. Сред съплеменниците си котката-«скоpпион» се счита за драка и авторитет. Тя е толкова честолюбива, колкото и властолюбива и иска да види своите способности потвърдени в победи над един или няколко противника. Естествено това и се удава: тя е програмирана да побеждава.

СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)


Стpастта на котката-«стpелец» към пpиключения и любовта към свободата я водят отново и отново към «високи полети». Пpи всичко това тя, до известна степен, е запрограмирана да пада. Нейният непоколебим оптимизъм не и дава да разбере своето крушение и да се ръководи от това в бъдеще. С демонстративно високомерие тя не реагира на преживени неудачи, само поради това, че скоро ще се впусне в нови рисковани начинания. Котката-«стpелец» може във всичко и навсякъде да намери добрата страна. Само животът в самота и ограничение подтиска неимоверно нейната жизнена сила. Животът на свободолюбивата котка-«стpелец» в градско жилище, където няма свобода на действие, може да бъде оприличен на живот в "котешки ад". Получава се така, че тя изпитва своите нокти по щорите, събаря вази и различни предмети, бори се със стайните цветя, в което се изразява самозаблудата на фанатика на свободата, който не знае как би трябвало да използва своята енергия. При такъв напрегнат начин на живот, не е чудно, че тя е винаги гладна. Нужна и е богата на белтъчини храна, като тя може да я унищожава в неимоверно големи количества. Нея винаги я грози опасност от затлъстяване, понеже калориите се превръщат в енергия. Благодарение на способността и бързо да се адаптира към нови условия и любовта и към пътешествия, можете спокойно да я вземете със себе си през отпуската. Котката-«стpелец» съжителства с всеки, който е търпим и не желае да я притеснява. Тези котки много обичат децата, поради непрестанната необходимост от игри и малката агресивност. Котките-«стpелци» изпитват стpастна симпатия към птици. Ако искате да сте в добри отношения с Вашия домашен любимец, то купете му пойна птичка и клетка, която да я защитава от котки, понеже в своята любов котката-«стpелец» е доста непредвидима. Към своите съплеменници тя се отнася в повечето случаи дружески, но спазвайки дистанция. Спокойното, щастливо съществувание и взаимно разбирателство, което може да се установи и да я свърже с птицата, по отношение на други котки не може да се наблюдава. Доста стабилни са отношенията на котката-«стpелец» с живеещи в дома кучета. Тя ще изяде храната на кучето и ще потърси Вашето внимание точно когато се каните да изведете кучето на разходка.

КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)


Котката-«козиpог» може да бъде сравнявана с лисица: тя е лукава, прикрита и много хитра. Котката-«козиpог» не вярва на нищо, което не е видяла със своите очи и не е изпитала на собствения гръб. Най-обича да я хвалят останалите членове на семейството. Въпреки, че изглежда сдържана, тя има изразен стремеж към власт, който не и позволява да се задоволи с ролята на най-слаб член в семейната йерархия. Тя ще бъде най-ласкава и приветлива тогава, когато се почувства призната и уважавана. Котката-«козиpог» не е придирчива и винаги се храни добре. Тя цени доброто качество на храната, но не му отдава голямо значение с особена взискателност. За да е доволна, давайте и редовно нейната привична храна. Измененията в окръжаващия свят са ужасни за нея. За да направите промяна в жилището, трябва дълго да подготвяте котката-«козиpог». Правото, което веднъж и е предоставено, тя ще се опита да използва и приложи отново и отново. Поради това мислете преди да допуснете Вашата котка в постелята! Ако все пак го направите веднъж, тя всяка вечер упорито ще настоява, че там е нейното законно място. С изключение на това, че Вашата котка-«козиpог» в много отношения е упорита и сдържана, тя е много приятен и надежден спътник. Доколкото тя не се задоволява с най-ниската степен в семейната йерархия, тя не пренебрегва никакви стъпки, за да се издигне по стълбицата. Във всички случаи се чувства по-високо от детето в семейството. Само когато собствениците осигурят втора, по-млада котка, върху която тя да доминира, нейният душевен мир може да бъде възстановен напълно.

ВОДОЛЕЙ (21 януари - 19 февpуари)


Котка-«водолей» - сложно същество, което често живее в противоречие със самото себе си. От една страна би и се искало да бъде нежна и ласкава, но от друга се чувства длъжна да показва нокти. Ако имате у дома си котка-«водолей», трябва винаги да проверявате шкафовете и барабана на миялната машина, преди да ги затворите. Макар тя да не се обижда, когато е необходимо търпеливо да изчака, всичко си има своите граници. Само потребността от любов на котката-«водолей» е безгранична. Дори след като и се скарате и тя се скрие външно обидена, едва пробудило се нейното любопитство или апетит и тя ще се появи отново грациозна и игрива, като че нищо не се е случило. Така непредвидима е тя и по отношение на своето хранене. Към това, което днес е избрала за любимо блюдо, утре може и да не се докосне. Една от най-трогателните черти се явява възхищението, което всичко човешко предизвиква у котката-«водолей». Макар да не забелязвате винаги това, котката-«водолей» нявярно се старае да бъде такава, какъвто сте и Вие. Ако искате да узнаете повече за себе си, наблюдавайте своята котка. На котката-«водолей» е нужен стопанин със здрави нерви, който при цялата си любов към животните не ще позволи издевателство над себе си. Тя не бива да бъде вземана нито в отпуск, нито при приятели, тъй като при вида на чужди хора тя непременно започва представление и се държи доста опърничаво. В ежедневния живот с котката-«водолей» е възможно всичко освен едно: да нямате към нея никакво отношение. При котките-«водолей» не може да става и дума за партньори и партньорки сред съседските котки: за нея нямо по-ненавистно нещо от делничните отношения.

РИБИ (20 февруари - 20 март)

Своенpавният нарв на коткат-«риба» се забелязва добре още при малкото котенце: никакви опити за възпитание или мерки за принуда не носят успех. Котките-«риби» живеят по свои собствени закони и собствен ритъм. Доколкото котката-«pиба» с голям труд се подчинява на чужди разпореждания, тя най-подхожда на голямо семейство, в което всеки може да бъде щастлив по своему. Благодарение на вродената си чувствителност, тя много бързо се ориентира кое обслужва нейното благополучие и кое трябва да облекчи делника на стопанина. На котката-«риба» се удава да разбере и да реагира на човешките душевни движения. Ако се нуждаете от утеха, тя скромно Ви ласкае. Ако Ви е тежко на душата, тя ще Ви предложи малко шоу. При това тя е склонна да натрапва тази радост, дори когато на Вас не Ви е въобще до утеха от страна на четириногия Ви приятел. Ако котката-«pиба» попадне в дом в много ранна възраст, то човека, към който се привързва, тя разглежда като замяна на майка и братя, при което си позволява да се глези, търси у него вечна защита и го счита за постоянен партньор в своите ьигри. Паралелно с това е склонна и на ревност. Тъй като е здраво привързана към партньора-човек, тя с голям труд ще признае, че той има право да обича друг човек или даже животни. Ако се почувства ощетена в тези си права, които по нейно мнение са единствено неин приоритет, то тази мечтателна и чувствителна котка ще действа безпощадно и в прекия смисъл на думата «ще мине през трупове». Ако се чувства безгранично любима, тя е готова да пожертва свои преимущества и удоволствия, за да достави радост на своя собственик.
Не е важно, че за света ти си само един човек, важното е, че за един човек ТИ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #4 -: Септември 02, 2006, 00:03:23 am »
Шамански хороскоп


ОВЕН - Още в началото на годината ще почувставте, че сте в добра форма. В месеците март и април няма да ви липсва оптимизъм, в което и да е начинание. Около юли - август очакавайте вест от близък човек, който е далече от вас. Това ще ви развълнува приятно и тези два месеца ще минат под влиянието на положителни емоции. През септември не позволявайте на съседи да си пъхат носа в семейните ви дела. Приказките, които ще чуете от тях за близките си няма да са приятни. Ако смятате, че килогарамите ви създават проблеми, дните от края на септември и първите пет дни на октомври са подходящи за да започнете диета. Около средата на ноември с каквото и да се захванете, ще го доведете до успешен край. Предприемаческият дух го пренасочвайте и в личен план. В началото на декември се пазете от джебчии и материални загуби. Не давайте пари назаем. От 15 до 19 декември отстоявайте позициите в работата си - някой се опитва да ви подлее вода. Към края на годината може да помислите за нова доходоносна дейност.

ТЕЛЕЦ - В началото на 2006 г. не давайте ухо на клюките и интригите, които най-вече ще се вихрят около работното място. Дайте си малко отдих и в интимните отношения. Една любовна връзка сигурно е към своя край, но ви тирабва време да я осмислите. През месец март самотните занинмания ще ви привличат повече от шумните сбирки. Ако сте поканили гости, деликатно отклонете визитата. Юни - представител на зодията Рак със сигурност ще се възползва от вашата нерешителност. Внимавайте какво обещавате! За да излезете от състоянието на виталност в карая на месеца, си купете нещо спициално за вас или направете подарък на близък човек. Разточителните жестове са ви приятни, но и покупките ви са удачни. Дните от 7-ми до 11-ти август ще се опитвате да контролирате околните, затова не се чудете, ако ви гледат на криво. Добре би било, ако в периода успеете да си уредите лятната отпуска. Освен, че сте достатъчно психически изтощени, има опасност да влезете в непоправим конфликт с началството или бизнес партньорите си. В началото на октомври има предпоставки да се заформи мимолетен, но горещ флирт. Внимавайте обаче около това да не пропуснете шанса от добро предложение, свързано с материални придобивки, което ще ви направи представител на зодия Риби. През декември шансът е изцяло на ваша страна.

БЛИЗНАЦИ - В началото на годината бъдете внимателни да не объркате нещо, особенно свързано с пари. Успешно жънете симпатиите на противоположния пол, но и самоконтролът ви е слаб. Внимавайте да не разсърдите сериозно партньора си през февруари, защото флиртовете ви няма да останат скрити. Не вземайте спонтанни решения, свързани с пари през април. Юни месец е важен и свързан с вземането на отговорни решения, от които ще зависи професионалният ви просперитет, а също е подходящ за уреждане на лични срещи. Някаква лъжа ща ви нарани дълбоко. Около 7-ми - 9-ти август внимавайте в контактите си с Близнаци и Стрелци. Съществува реална опасност да ви оплетат в лъжовни обстоятелства и да объркват за дълго установения от вас ритъм на живот. През октомври е добре да предприемете пътуване с интимната си половинка, която ще ви зареди с позитивна енергия. Ноември е месецът, през който е възможно да получите отдавна очаквана сума. В дните около 15-ти декември организирайте почивката около Коледните празници възможно най-далеч от дома. Имате реални шансове да се издигнете в очите на околните в качеството на благодетел. В края на годината очаквайте странна среща, от която ще останете удовлетворени.

РАК - Февруари е месецът, през който предпочитате да бъдете там, където са деловите ви интереси. Дори сте готови да загърбите приятни срещи и пътувания. В края на май капризите на партньора ви ще ви изнервят, но вие не му се давайте. Последната седмица на юли ще започнете обаче с тягостни мисли и с още по тягостно настроение. Около 1-ви - 2-ри септември са възможни и здравословни проблеми, свърани с хранителни отравяния или стомашно-чревни инфекции. Приятели ще ви поверят пикантни тайни, но вие не злоупотребявайте с получената информация. В края на ноември и началото на декември месец ще се наложи да решавате стари дела, сделки с недвижимо имущество и предложения за брак. Излезте сред природата, защото изтощението ви е минало краен предел. Тайните ви любовни забежки ще ви носят повече напрежение, отколкото удовлетворение. На 19-ти и 21-ви декември ще се сблъскате с неочакван късмет, а на 22-ри имате шокиращо предложение.

ЛЪВ - Още в началото на годината няма да ви липсват емоции. Около 24-ти - 26-ти февруари нищо чудно да се разделите с нечие нежно присъствие. На 28-ми април не бързайте да обвинявате хората около себе си за всичко, което става около вас, със сигурност и вие не сте идеални! Раздразнителността ви ще надхвърли границите на търпимостта. С когото и да се срещнете, бързо ставате проводници на спорове. През юли царствената ви осанка може да се обърне срещу вас на работното място. Нищо чудно другите да ви се разсърдят за неща, които не сте си и помисляли. Бъдете особенно предпазливи с пътешествията. Септември е месецът, през който ще започнете да ухажвате личност, която ще ви повлияе на кариерата. Имате реални шансове за рабора в чужбина. Седмицата от 19-ти до 26-ти ноември ще бъде особенно успешна за финансовите ви дела. Около 20-ти декември ще се стабилизирате и в емоционален план, а на 21-ви ще бъдете като магнит за околните, които ще ви обсипят с ласкателства и обич.

ДЕВА - От 23-ти до 28-ми февруари ви предстои удивителна успешна седмица. Важно е обаче да победите нетърпението си и да се справите е капризните си настроения. Към края на март нищо чудно ваш скрит враг, представител на огнен знак да ви изненада с благороден жест. Неприятее да започнете с външния си вид, а след това можете да поразместите мебелите у дома. През септември очаквайте гости от далече. Това малко ще обърка плановете за предстоящата ви отпуска, но пък ще ви донесе приятни емоции. Звездите са благосклонни към деловите ви изяви. Около 11-ти - 15-ти октомври са възможни сърдечни разриви, раздели и скъсване на дългогодишна интимна варазка. Ако сте решили какво искате от живота, времето от 17-ти - 22-ри ноември ще обединяват едни от най-успешните ви дни за тази година. В много кратък период от време събитията ще галопират с бясна скорост, като ще подредят съвършенно пазела на любовта, бизнеса и всичко в духовната и материялна сфера.

ВЕЗНИ - През цялата година ще сте склонни да се мислите за вечно прави и да заемате нападателна позиция дори при най-малкото разминаване на желанията ви с околните. През март не разваляйте спокойния си уйкенд с чужди проблеми. Около 30-ти май - 1-ви юни приятел може да се опита да ви забърка в личен конфликт. През август оставете други да взимат решения, особенно ако са свързани с пари. Трябва да бъдете особенно предпазливи в този план, защото около 7-ми - 9-ти юни непредвидени плащания ще се стоварват върху вашия бюджет. Не давайте пари на заем - няма да си ги получите! С малко усилия ще получите максимум резултати към края на август. В средата на октомври ще получите множество диказателсва, за да се убедите най-после в чувствата на любимия човек. Стари прегрешения могат да напомнят за себе си около 18ти - 19-ти ноември, което ще ви изкара малко от приятния унес. Бъдете любезни, но категорични, ако искате да ви оставят намира. На 21-ви 22-ри декември предпоставки за успешно подписване на договори, матерялни придобивки, покупко-продажби на имущество и непредвидени печелби.

СКОРПИОН - През седмицата от 23-ти до 28-ми февруари ако споделите намеренията си с влиятелна личност, ще си спестите подмолна активност за провалянето му. Освен това ще получите материална подкрепа за осъществяване на начинанията си както в личен, така и в професионален план. На 30-ти март ще ви се налага да вземате важни решения. Самоувереността ви в началото на април и недостатъчната информираност може да ви донесе и значителни финансиови загуби. Краят на юни и началото на август са подходящ момент за почивка. Копнеете за тишина и спокойствие, които ще благоприядстват да постигнете много повече отколкото сте си представяли. Това е свързано с материални придобивки, признания в службата, ответност в любовта и благоразположение в семейството. На 18-ти - 19-ти ноември ще получите вест от човек или събитие, което дълго сте очаквали. След 21-ви декември може да загърбите служебните си ангажименти да отпътувате към вилата.

СТРЕЛЕЦ - От 25-ти до 28-ми февруари делата ви ще се подреждат така, както искате. Но язвителният ви език със сигурност ще ви създава проблеми. Около 30-ти март - 5-ти април ще имате възможност да отделите достатъчно време за любими занимания. Нова любовна тръпка сигурно ще обсебва времето ви през май. Все пак не бързайте да я афиширате сред близки и познати. Пари, кисмет и успех в бизнеса ви обещават звездите през юли. Не толкова благосклонни са обаче към личния ви живот. Възможни са разриви в семейството, които най-вече ще рефлектират върху децата. Ако искате да убедите някого в добрите си намерения през следващите дни, ще ви трябват красноречие и голяма доза великодушие. През септември приятели ще ви помогнат да вземете бързо решение. На 20-ти декември не предприемайте рисковани начинания, въпреки, че съдбата ще ви изкушава с примамливи предложения. Има опастност да бъдете подведени, от което ще загубите пари и доверие.

КОЗИРОГ - Ако можете, най-добре си вземете отпуск в началото на март. През тези дни работата ви не спори, а и парите изтичат през пръстите ви. В любовта ви се очертават много промени, особенно около 30-ти април - 2-ри май. Нищо чудно да се наложи да се приспособите към нова среда. Личните ви контакти от всякакъв вид през почивните дни може да се окажат подвеждащи. Не бързайте със заключенията. Пазете се от инциденти с домакински електроуреди на 6-ти, 8-ми и 12-ти юли. Не шофирайте! Към 12-ти - 13-ти септември ще предприемете ново начинание. Самочувствието ви ще бъде на ниво. Все пак не си играйе с чувствата на постоянния ви партньор, който остава в сянката на вашия просперитет и около 17-ти - 18-ти ноември може да ви обърне гръб. През останалата част от годината ще се отдадете на романтична и спокойна атмосфера, която ще уравновеси отношенията ви с интимната половинка.

ВОДОЛЕЙ - Наслаждавайте се и на малките радости, които съдбата ще ви предлага в този период. Ако пак сте песимистични представители на зодията, сърдете се на себе си за пропуснатите шансове. Жертва на променливото ви настроение около 25-ти - 29-ти март ще станат най-близките ви хора. Възможните словестни атаки от ваша страна могата да охладят отношениета ви с брачната половинка и децата. Дори и да не сте на вълна почивка в началото на юни ще трябва да мобилизирате силите си и да направите всичко възможно да се отдалечите от напрегнатия ви начин на живот. Непредвидени сметки могат да изпразнят джоба ви през август. В противовес на това обаче в средата на септември всичко ще изглежда от лесно по-лесно. Разчитейте в бизнеса на стари изпитани връзки и партньори и ще успеете да се стабилизирате бързо. На 19-ти - 20-ти ноември съдбата ще ви поднесе щастлива изненада. Не я пропускайте!

РИБИ - Още в началото на годината ще бъдете на прага на вълнуващи запознанства и връзки. Към 28-ми февруари обаче не са изключени пътувания, свързани конфликти с роднини. А с невездържаните си реакции със сигурност ще си спечелите непремирим враг. Ако искате да се разтоварите, в периода от 3-ти до 10-ти март, направете предложение за романтичен уйкенд на интимната си половинка. Това ще ви зареди с неподозиран прилив на сили и енергия и на 15-ти март ще направите чудеса в работата си. Между 15-ти юни и 10-ти юли са възможни конфликти с колегите ви, от които вие ще излезете като победител. На 12-ти август имате прекрасни възможности за печелба. Около 16-ти октомври ще трябва да се примирите с мисълта, че най-близките ви не оправдават очакванията ви. Добре е да проявите малък жест на внимание от 17-т до 19-ти ноември, което ще бъде оценено по-късно с добър резултат. В края на годината проявете щедрост към забравен от вас човек, който в момента се нуждае от подкрепа.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #5 -: Септември 02, 2006, 00:04:08 am »
    ХОРОСКОП

Зодиакален знак ОВЕН
(21 март - 19 април)

 
Девиз: “Аз съм!”
Стихия - Огън, качество - кардинален
Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат, червен корал
Метал - желязо; цвят - червен
Планета управител - Марс
 
Личност

Вие сте номер едно в зодиака, а обикновено успявате да го постигнете и в живота. Първенството навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем - постигате го лесно и естествено. Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията. Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват. Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит. Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате. Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат. Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, "тръпката", то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор. Харесвате новите и рискови дейности. Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва. Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите. Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност. Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

 
Качества

Положителни: независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевеност, благородство, ентусиазъм, активност.

Отрицателни: нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.

Външен вид

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.
 
Здраве

По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места - главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.
Препоръки: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.
 
Храни

Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.
Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.
Хранене: Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.
 
Работа

Области - армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.
Професии – офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

Известни личности

Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман.


Зодиакален знак ТЕЛЕЦ
(20 април - 20 май)


Девиз: “Аз притежавам!”
Стихия - Земя, качество - неподвижен
Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз
Метал - мед; цвят - зелен
Планета управител - Венера
 
Личност

Вие сте спокойни и уверени в себе си хора. Традиционалисти сте и промените не са по вкуса ви. Имате силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекалявате. Освен това, отдава ви се да материализирате идеите си под формата на стихове, картини, музика или просто в красиво подреден дом. Ако успеете да превърнете от дарбите си в професионално занимание, ще се чувствате чудесно. Най-често успявате да се реализирате така, че да получавате пари за работа, която извършвате с удоволствие. Вие не сте от най-приказливите, но кажете ли нещо, държите на думата си и го превръщате в реалност и хората наистина ценят това качество у вас. Постоянни сте, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато сте си наумили нещо е много трудно да ви разколебаят -  инат сте. Но затова успявате и да доведете до успешен край всичко, с което се захванете. В любовта може да бъдете олицетворение на идеалния партньор (партньорка), и очаквате от другите пълно отдаване и преданост. Обичате да ви глезят и да сте заобиколени от красота и лукс.

Качества

Положителни: жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

Отрицателни: инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.
 
Външен вид

Мъжът Телец е среден на ръст, с пропорционално развито тяло. Има здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено е тъмна, чуплива или къдрава, но има и руси, светли типове. Очита са светли за светлите типове, и тъмни - за тъмните. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата - голяма, брадата е добре оформена; походката – спокойна, уверена.

Жената Телец е склонна към напълняване, със здраво тяло, широки бедра. Лицето е красиво и добре поддържано. Има гъста и чуплива коса, кестенява или златиста на цвят. Очите са тъмни, влажни и изразителни. Уста е голяма, със сочни устни.
 
Здраве

Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно. При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза. Типични заболявания: диабет, ангини, катар, базедова болест, операция на сливици.

Препоръки: В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.

Храни

Растения: пролетни зеленчуци и плодове
Аромати: тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.
Хранене: В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всичи пролетни зеленчуци. Плодове - череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.
 
Работа

Области - финансови и застраховтелни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура.
Професии – банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, цветар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

Известни личности

Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менихин, Лили Иванова, Борис Христов, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Робеспиер, Хитлер, Жириновски, Сефариал.

 

Зодиакален знак Близнаци
(21 май - 20 юни)

 

Девиз: “Аз мисля!”
Стихия - Въздух, качество - подвижен
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз
Метал - живак; цвят - жълт
Планета управител - Меркурий

Личност

Вие сте доста противоречива личност и наистина е чудо как успявате да се справите с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са вашия запазен знак. И независимо, че с вас никога не е скучно, постоянната ви изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от вас. Несъмнено блестящият ви ум и способността ви да реагирате мигновено във всяка ситуация ви дават много ценни предимства. Ако успеете да ги впрегнете в работа, бихте могли да постигнете блестящи успехи в професията. Най-добре можете да се представите в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Ваше поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребявате с него. Любовният ви живот преминава навярно в едно непрестанно търсене на подходящия партньор. Вие сте способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че е трудно да обясните (дано да не ви се налага) как е възможно това. Имате нужда от партньор, който да ви изслушва и разбира, да уважава личното ви пространство и свобода.

Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

Външен вид

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта. Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангини, пневмонии, бронхити, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

Храни

Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър
Аромати: нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър
Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, моркови

Работа

Области - информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт
Професии - рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

Известни личности

Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски.

 

Зодиакален знак Рак
(21 юни - 22 юли)Девиз: “Аз чувствам!”
Стихия - Вода, качество - кардинален
Скъпоценни камъни: селенит, изумруд, лунен камък
Метал - сребро; цвят - синьозелен
Планета управител - Луна

Личност

Обикновено сте малко стеснителни и плахи, но когато се почувствате сред приятели, лесно се отпускате. Имате богата фантазия и толкова фини сетива, че дори и най-малката промяна в обстановката може да предизвика дисхармония у вас. От друга страна притежавате ярко изразено чувство за хумор и се стремите дори и в най-трудните моменти да намерите нещо весело. В състояние сте упорито да преследвате любимия човек, намирайки хиляди начини да му покажете чувствата си. Трудно преживявате всяка раздяла, огъня на чувствата остава още дълго да тлее в душата ви. Изобразителното изкуство и особено музиката, са сфери, в които може да изразите мечтите си и да забравите за неволите. Макар да обичате флиртовете, вие се стремите към брак, търсите човека, с когото да прекарате остатъка от живота си. Изключително предани сте към най-близките си приятели и членове на семейството, във ваше присъствие те се чувстват сигурни и защитени. И с право - бихте отдали цялата си енергия и сила, за да ги закриляте при необходимост. Нуждаете се от редовна проява на внимание от страна на близките и спокойна семейна и работна атмосфера.

Качества

Положителни: интуитивност, любезност, емоционалност, чувствителност, много добра памет, живо въображение, чувство за хумор, любов към родината.

Отрицателни: раздразнителност, нерешителност, апатичност, злопаметност, потайност,свръхчувствителност, егоцентризъм, мрачно настроение, скръжавост.

Външен вид

Мъжът Рак
Има два ярко изразени типа Раци.

Първи тип – Луна - овално лице, гладка кожа, широка усмивка, кръгли очи детско изражение. Тяло пълно, едро, като цяло светъл тип – очи, кожа, коса – светлокестенява.

Втори тип – Рак - лице насечено, с изразени скули, открито изпъкнало чело, сключени вежди, очи малки, раздалечени. Като цяло изгледа на лицето е интересен, интригуващ, зъби – криви, издадени или разместени, с някакъв дефект. Тяло кокалесто, силно, с широки рамене, ръце и китки - малки или много големи. Тъмен тен, често се наблюдава оплешивяване отпред.

Жената Рак е склонна към напълняване когато стане на средна възраст, има добре изразен бюст или липса на такъв, тесен ханш, дълги ръце и крака, здрави нокти, очи – големи, изразителни и красиви.

Здраве

Обмяната на веществата при Раците зависи от състоянието и количеството на течностите в организма, най-уязвимите места са лимфната система, потоотделящите жлези, стомаха. Повишената емоционална възбудимост води до психо-соматични болести в органите под управлението на Рака – колит, язва, гастрит, нервен стомах. Като цяло недобро здраве, ниски съпротивителни сили. Повишеният апетит или нередовното хранене може да доведе до нарушения в действието на жлъчката. Слабо място - стомахът, гърдите, черният дроб.

Препоръки: Да се укрепва нервната система, да се намалят отрицателните емоции, активно движение, за да се активизира циркулацията на течностите в организма. Да се консумира храна, която не натоварва работата на жлъчката. Дълбок и достатъчно продължителен сън.

Храни

Растения: зеле, краставици, тиква, картофи, ряпа, маруля, диня
Аромати: акация, магнолия, лилия
Хранене: Риба и рибни продукти, морски дарове, млечни продукти, плодове, прясно и кисело мляко, ръжен хляб, ориз.

Работа

Области - история, археология, зоология, хуманитарна сфера, финанси, морско дело, хранително-вкусова промишленост, фотография
Професии - дилър, финансист, банкер, агент недвижими имоти, домоуправител, архитект, специалист по вътрешен дизайн и обзавеждане, фотограф, художник, историк, психолог, биолог, морски професии – капитан, моряк, рибар, лоцман.

Известни личности

Васил Левски, Петър Дънов, Иван Вазов, Елин Пелин, Димитър Димов, принцеса Даяна, Рембранд, Рубенс, Шагал, Ел Греко, Дега, Маяковски, Петрарка, Лафонтен, Ж.Санд, Екзюпери, Хемингуей, Лайбниц, Русо, Джузепе Гарибалди, Луис Армстронг, Джина Лолобриджида, Михаил Левин, Павел Глоба.Зодиакален знак Лъв
(23 юли - 22 август)Девиз: “Аз заповядвам!”
Стихия - Огън, качество - неподвижен
Скъпоценни камъни: диамант, рубин, яспис, гранат
Метал - злато; цвят - оранжев
Планета управител - Слънце
 
Личност

Вие излъчвате достолепие и царственост, които ви правят лесно забележими във всяка обстановка. Като прибавим към това и вашата щедрост, великодушие и артистичен талант, то следва, че неминуемо ставате център на всяко едно светско събиране. Творческият подход ви е вътрешно присъщ и затова всичко, което правите е ново и неповторимо, независимо дали играете пиеса, работите или спортувате. Имате подход към децата - можете по такъв увлекателен начин да им разкажете една история, че те да я запомнят за цял живот. Обличате се с вкус и имате невероятен усет за модата, бихте могли да намерите реализация и в тази област. Умеете да ръководите, отлични организатори сте и успявате за всяка работа да намерите хора, които не само да я свършат, но и да са ви благодарни за това. Качествата ви са толкова много и стига да не се отдадете на леност, може да постигнете сериозни успехи. Най-големите ви врагове са собственият ви мързел, демагогстването и горделивостта. Не трябва да забравяте, че не всичко, което блести, е злато. Радвате се на успех сред представителите на противоположния пол, но внимавайте външния ви блясък да не засени вашите вътрешни качества.

Качества

Положителни: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетеност, прахосник, арогантност, безразличие, тщеславие.

Външен вид

Мъжът Лъв - представителен, със силни, широки рамене, горната част на тялото – по-добре развита. Свежо, румено лице, очи – големи, правилни устни, ръст - над средния. Ходи изправен, с високо вдигната глава, стъпва бавно и тежко.

Жената Лъв също е висока, стройна, с дълга къдрава или права коса, често с червеникав оттенък. Лице – овално, с големи очи, сочни устни. Притежава силен сексапил, излъчва достойнство и аристократизъм. Винаги добре облечена и елегантна. Държи изключително много на външния си вид и прическата.

Здраве

Обмяната на веществата при Лъвовете зависи от състоянието на нервната система. При емоционално и нервно претоварване се появяват сърцебиене, нарушения в функциите на организма. Уязвими са сърцето и сърдечносъдовата система. Оплаквания могат да дойдат и от проблеми с гърба и гръбначният стълб. Имунитетът е добър, болестите протичат остро, бързо. Дори когато са болни, Лъвовете се стремят да не го показват и бързат да се изправят на крака.

Препоръки: Да намират отдушник на емоциите си, да избягват нервното претоварване и стреса. Активна почивка и спорт.

Храни

Растения: слънчоглед, портокал, мандарини, грозде, ръж, ечемик.
Аромати: кедър, алое, невен.
Хранене: портокали, мандарини, лимони, ананас, пъпеши, грозде, бадеми, мед, храни, богати на белтъчини, кашкавал, картофи, домати. Витамини, A,C,E,F, магнезий.

Работа

Области - политика, управление, държавна администрация, театър, мода декорация, златарство.
Професии - директор, началник, управител, мениджър, висш чиновник, актьор, моделиер.

Известни личности

Александър Македонски, Наполеон І, Мусолини, Фидел Кастро, Бил Клинтън, Бърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Мик Джагър, Хенри Форд, Алфред Круп, Робърт Редфорд, Жаклин Кенеди-Онасис, Алфред Хичкок Зодиакален знак ДЕВА
(23 август - 22 септември)Девиз: “Аз анализирам!”
Стихия - Земя, качество - подвижен
Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око
Метал - живак; цвят - жълт
Планета управител - Меркурий
 
Личност

Вашата сила е в ума ви и вие добре го знаете. Имате потребност от ред и най-добре я удовлетворявате, като намирате място на всеки предмет, мисъл или чувство. Вие сте родени да създавате методи и структури. Не ви блазни светския блясък и не държите на всяка цена да сте номер едно, достатъчно ви е само да “дърпате конците” иззад кулисите. Независимо, че минавате за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнете по съвсем незначителен повод, за някои дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Не сте от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата. Готови сте да се борите за каузата си. Надарени сте със сръчни ръце и фантазия, които ви помагат да се справите в трудния делник. Работата, с която се захванете, извършвате с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успявате да се справите с трудностите и проблемите, но не обичате да рискувате, залагате на сигурността. Не са ви чужди дълбоките чувства, но предпочитате да не им давате външен израз. Във любовните взаимоотношения се стремите да бъдете честни, лоялни, внимавате да не давате поводи за ревност и очаквате емоционална топлота и преданост.

Качества

Положителни: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност

Отрицателни: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, предвзетост, свръхвзискателност, критичност.

Външен вид

Мъжът Дева - Среден ръст, слаба фигура пропорционално развито тяло, високо, изразено чело, прав нос; очи - живи, подвижни и изразителни, сини или кафяви на цвят; устни - добре оформени, често тънки; тясна брадичка. Походка - енергична, пъргава.

Жената Дева - стройна, с красива дълга коса, може да бъде и чуплива, цвят на коста - кестенява или рус. Лице – заоблено, с изразителни очи, добре очертани устни. Винаги спретнато облечена, приветлива, тиха. Отделя много време за поддържане на външния си вид.

Здраве

Представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват, но не от застрашаващи живота им болести. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма. Тяхното слабо място е храносмилателната система, затова трябва да избягват пикантните и трудно смилаемите храни. Често страдат и от лениви черва. Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Препоръки: Да се хранят с вегетарианска храна, да постят, да избягват нервното натоварване и стреса. Повече спокойствие и релаксация.


Храни

Растения - овес, ечемик, цикория, чубрица, валериан
Аромати - кимион, канела, шибой, дафинов лист, кардамон.
Хранене: - бобови и пшенични култури и изделия, плодове, цветно зеле, целина, спанак, храни богати на витамини от групите А, В, С; калий.

Работа

Области - химия, фармакология, здравеопазване, наука, техника, математика, счетоводство, администрация, деловодство, занаяти.
Професии - медицински работник, чиновник, счетоводител, служащ, учен, химик, биолог, аптекар, диетолог, снабдител, майстор.

Известни личности

Тодор Живков, Ерик Хонекер, Николай Гяуров, Шон Конъри, София Лорен, Грета Гарбо, Лев Толстой, Хърбърт Уелс, Станислав Лем, А.Стругацки, Гьоте,  К.Циолковски, Фарадей, Хегел, Кампанела, Ришельо, Иван Грозни, Феликс ДзержинскиЗодиакален знак Везни
(23 септември - 22 октомври)Девиз: “Аз уравновесявам!”
Стихия - Въздух, качество - кардинален
Скъпоценни камъни: берил, топаз, планински кристал, светъл турмалин
Метал - мед; цвят - розов
Планета управител - Венера
 
Личност

Вашият живот се управлява от чувството за хармония, красота и справедливост. Благодарение на такта, великодушието и ведрия си нрав сте желани във всяка компания. Още повече, че със самото си присъствие успокоявате обстановката. Вие сте най-добрите миротворци, лесно успявате да убедите и двете враждуващи страни колко са сбъркали. Независимо от това, може да се окажете в центъра на някакъв спор и да не отстъпвате от позицията си. Умението да примирявате противоречията ви прави незаменими юристи и адвокати. С присъщото си чувство за справедливост ще намерите най-правилното решение, без ни най-малко да се повлияете от чувствата си. Вашата безпристрастност към работата ви прави невероятни професионалисти, а като се добави и чувството ви за дълг и отговорност, може да се каже, че сте незаменими в някои професии. Като добавим и факта, че имате способност да предугаждате мислите и настроенията на другите, несъмнено може да им влияете и да се превърнете в изкусни политици или дипломати. Но каквито и да сте по професия, за вас е най-важно винаги да сте влюбени и да се чувствате обичани. Хармоничните ви отношения с партньорите се дължат най-вече на способността ви да гледате на живота през техните очи.

Качества

Положителни:
безпристрастност, наблюдателност, справедливост, дружелюбност, изисканост, артистичност, общителност, честност.

Отрицателни: нерешителност, плашливост, колебливост, прекалена предпазливост, несериозност, лекомисленост.

Външен вид

Мъжът Везни - Среден ръст, лице обло, с красиви черти, коси тъмни. Нежна, светла кожа, очи големи, светли или светлокафяви, хубави зъби, красива усмивка, трапчинки, красиво оформени уши.

Жената Везни - стройна, елегантна фигура, тъмна коса, лице симпатично, с меки, заоблени форми; тъмни очи, красив нос, голяма уста, ослепителна усмивка, трапчинки на бузите. Безупречен външен вид.

Здраве

Обмяната на веществата при Везните е бърза, неустойчива, подложена на силни колебания под въздействието на външни фактори (стрес, депресия) Наблюдава се недобро отделяне на отпадъчните продукти от организма. Слабо място – бъбреците. Като следствие на нарушената функция на бъбреците (възможни причини: страх, психическо напрежение, критичност, разочарование) е възможно да се появят хипертония, главоболие, кожни заболявания, алергични реакции.

Препоръки: Да се контролира консумацията на сладко, да се следи кръвната захар, да се избягва консумацията на тестени изделия, препоръчват се плодови диети.

Храни

Растения - алое, мирта, фрезия, момина сълза
Аромати - карамфил, роза
Хранене: - плодове и зеленчуци и техните сокове, салати, зърнени храни, грис, царевица, пчелен мед, ядки, храни богати на витамини от групите В, С, А, Е.

Работа

Области: право, култура, изкуство, козметика, дипломация, социология, мода, дизайн, музика
Професии: юрист, съдия, законодател, дипломат, деец на културата, социолог, гримьор, фризьор, манекен, изкуствовед, музикант, певец

Известни личности

Джузепе. Верди, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Шустакович, Сен Санс, Николай Рьорих, Есенин, Лермонтов, Оскар Уайлд, Сервантес, Дени Дидро, Нилс Бор, Кардано, Хайдегер, Ницше, Акфред Нобел, Махатма Ганди, Бриджит Бардо, Джон Ленън, Марчело МастрояниЗодиакален знак Скорпион
(23 октомври - 21 ноември)Девиз: “Аз желая!”
Стихия - Вода, качество - неподвижен
Скъпоценни камъни: гранат, изумруд, черен опал, топаз, червен карнеол
Метал - желязо, плутоний; цвят - тъмно червен
Планета управител - Плутон, Марс
 
Личност

У вас бушуват толкова дълбоки страсти, а вие успявате да запазите завидно хладнокръвие - как да не ви смятат за истинска загадка? Най-възхитителната ви черта е себевладеенето. Независимо от силата на емоциите, вие рядко позволявате другите да разберат какво чувствате. Вие сте смели и решителени личности, и в същото време потайни - винаги успявате да хванете противника неподготвен. Изискванията ви към другите, а и към вас самите са високи.  На всичко отгоре ненавиждате компромисите и никога не бихте си ги позволили, още по-малко, ако става дума за съвестта ви. В този смисъл може да се каже, че сте маниакално честни или сте абсолютно безскрупулни. Понякога може да съчетаете и двете крайности, но в никакъв случай не търсите уюта на "златната среда". Помните всяка похвала или обида, която са отправили към вас, но само най-примитивните представители на този зодиакален знак тръгват да търсят отмъщение, вие по-често предпочитате да оставите този акт на съдбата. Разбулването на тайните и загадките, пред които ви поставя съдбата, ви кара да се чувствате жизнени, изпълнени с енергия и страст.
 
Качества

Положителни: проницателност, самокритичност, магнетиченост, чувственост, невъзмутимост, любознателност, загриженост, отдаденост

Отрицателни: безпощадност, ревнивост, властност, подозрителност, саркастичност, отмъстителност, нетолерантност, прикритост.

Външен вид

Мъжът Скорпион - Ръст среден, тяло набито, със здрави мускули, кожа мургава или бледа, коса - тъмна и гъста. Лице четвъртито, издължено, с изразени скули, гъсти вежди. Очи - кафяви или черни, с магнетичен поглед. Орлов нос, голяма уста, добре развита брада. Добре изразено окосмяване, космите може да рижавеят.

Жената Скорпион - не много висока фигура, силно, здраво тяло, тъмна коса, почти черна, лице светло, скули изразени. Тъмни очи, проницателен, хипнотичен поглед. Голям нос, средно голяма уста.
 
Здраве

За Скорпиона е свойствен бърз обмен на веществата, съществува опасност от хранителни отравяния – да не се смесват произволно различните храни. Болестните и възпалителните процеси при Скорпионите протичат бързо, но и бързо се възстановяват.  Има вероятност болестите да бъдат предизвикани в резултат на неразумен живот, прекомерно натоварване или мрачни настроения. Предразположеност към хронични заболявания на храносмилателната система, кожни болести, артрит. Опасност от венерически болести и други заболявания свързани с половата система.

Препоръки: Да водят спокоен и уравновесен живот. Да контролират гнева и другите отрицателни емоции. Да не се претоварват. Да избягват прекомерната употреба на алкохол

Храни

Растения - кактус, бръшлян, дъб, чушки, пелин.
Аромати - ванилия, орхидея
Хранене: - морски дарове, орехи, соеви храни, чесън, лук, коприва, смокиня, вишна, червно цвекло, Храни, богати на желязо, калций, протеини, витамини B, C, E.

Работа

Области: медицина, хирургия, психология, окултни науки, управление, разузнаване, полиция, химия, техника, промишленост
Професии: хирург, психолог, изследовател, хипнотизатор, следовател, астролог, ръководител, управител, полицай, констуктор, машинист, детектив
 
Известни личности

Йордан Йовков, Павел Вежинов, Добри Христов, Златю Бояджиев,
Паганини, Бизе, Вебер, Йохан Щраус, Имре Калман, Пикасо, Роден, Шилер, Волтер, Достоевски, Тургениев, Ст.Цвайг, А.Камю, Дж.Кук, М.Кюри, Ломоносов, Мьобиус, М.Лутер, Св.Августин, Индира Ганди, Дж. Неру, Гьобелс, Троцкий, Принц Чарлз, Р.Кенеди, Рузвелт, Мария Антоанета, Шарл дьо Гол, Катрин Хепбърн, Ричард Бъртън.

 
 
Зодиакален знак Стрелец
(22 ноември - 21 декември)Девиз: “Аз разбирам!”
Стихия - Огън, качество - подвижен
Скъпоценни камъни: хиацинт, тюркоаз, пурпурен аметист, син сапфир
Метал - калай  цвят - син
Планета управител - Юпитер
 
Личност

Чар и откровеност, или може би в обратна последователност? Вие сте толкова непосредствени, като деца, че човек дори и да иска, не би могъл да ви се разсърди. А ако включите в действие и прословутото си чувство за хумор, то едва ли ще ви останат врагове. Вие сте много жизнена и търсеща натура. Приключенията са вашата стихия. Някои ги осъществяват наяве, други само в мислите си, но ако човек се вгледа, би се изумил колко далеч стигат вашите мечти. Символът на вашия знак - Стрелецът ви кара да се целите нависоко и надалеч. И най-изумителното е, че почти винаги уцелвате мишената, макар да правите всичко като на шега. Ей-така, безпроблемно, ставате блестящи адвокати, музиканти, певци или писатели и успявате да трогнете хората до сълзи. Вие не сте от най-постоянните хора, но въпреки това постигате целите си. Най-важното нещо за вас е свободата и не бихте допуснали някой да ви направлява живота, поради тази причина, често предпочитате да не се обвързвате. Най-странното е, че в областта на любовните взаимоотношения не се учите от миналия си опит и може да повторите една грешка няколко пъти с непоколебимата увереност, че “този път трябва да е различно”. Хубавото е, че дори и да се разочаровате, не страдате дълго, а продължавате с вяра напред.

Качества

Положителни: искреност, откритост, честност, непредубеденост, добродушие, ентусиазъм, безгрижност, ведрост, щедрост, възвишеност. веселие

Отрицателни: вироглавост, непохватност, нетактичност, отстъпчивост, несръчност, склоност към поучавене и морализиране.

Външен вид

Мъжът Стрелец - ръст – среден или по-висок, тяло – силно и енергично или пълно, едро тяло; хубаво открито лице с широко чело. Коса кестенява, права или къдрава, склонност към оплешивяване откъм челото. Очи – бляскави, умни, големи. Уста – голяма, добре оформена, месести устни, добродушна усмивка. Движения – енергични, живи, понякога непохватни.

Жената Стрелец - висока на ръст, със силно и здраво тяло; коса чуплива, с червен оттенък. Лице светло, обло, високо чело. Тъмни очи, ведър поглед; голяма уста.

Здраве

Склонност към заболявания на тазобедрената става, кръста, раменете и китките, черния дроб, хипертония, кръвообращението (разширени вени), астма, белите дробове, нервни и психични изтощения, преумора, очни, гърлени и храносмилателни смущения. Обмена на веществата е активен, бърз. Претоварването на нервната система води до изостряне на болестите. Преяждането води до претоварване на черния дроб, който се явява най-уязвимия орган у Стрелците. Възможни са и заболявания свързани с кръвта, ревматични проблеми.

Препоръки: Да не прекаляват с храната и алкохола. Препоръчва се чист въздух, движение и спорт. Релаксация чрез медитация и духовни практики
 
Храни

Растения - смокиня, дъб
Аромати - теменужка, лавандула
Хранене: - Много витамини. Разнообразни свежи плодове и зеленчуци и техните сокове: Цитрусови, ягоди, ябълки, смокини, кестени, кайсии, дини. Бамя, праз лук, домати, моркови, картофи, краставици, грах, тиквички, сини домати, листни зеленчуци, репички, фасул. Зърнени храни и техните кълнове. Растителни мазнини

Работа


Области: образование, наука, религия, философия, институции, право, туризъм, ветеринарно дело, реклама, външна търговия, география, спорт
Професии: учител, преподавател, свещенослужител, адвокат, писател, ветеринар, екскурзовод, търговски и рекламен агент

Известни личности

Лудвиг ван Бетховен, Берлиоз, Доницети, Тулуз Лотрек, Тютчев, Некрасов, Хайне, Блок, Дж.Суифт, М.Твен, Лопе де Вега, Флобер, Тихо Брахе, Нострадамус, Лобачевски, Пирогов, Спиноза, Енгелс, Нерон, Пиночет, Франко, Сталин, Брежнев, Чърчил, Франк Синатра, Уолт Дисни,


 
Зодиакален знак Козирог
(22 декември - 19 януари)

  

Девиз: “Аз мога!”
Стихия - Земя, качество - кардинален
Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око
Метал - олово; цвят - черен
Планета управител - Сатурн
 
Личност

Знаете истинската цена на всяко нещо и не се впускате в безсмислени начинания. С годините вашата красота и очарование не само, че неувяхват, но и ставате все по-привлекателни. Имате добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Опитвате се да направите добро впечатление на всички и в повечето случаи успявате. Това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви. Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Целеустремени сте, никога не забравяте какво искате и в крайна сметка го постигате. Понякога може да е доста трудно да се говори с вас - склонни сте към меланхолия и самота. Подхождате сериозно към всичко, което правите, тъй като имате силно развито чувство за отговорност и дълг. На вас със сигурност може да се разчита. Може да сте привързани към миналото и това да ви пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното. Вашата лоялност и постоянство ви правят предпочитани служители, но вие винаги ще се стремите към по-високи постове, защото успехът за вас е по-важен от всичко.

Качества

Положителни: самостоятелност, дисциплинирност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост, сериозмост.

Отрицателни: безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.

Външен вид


Мъжът Козирог - Ръст среден, тяло сухо и слабо или яко и набито. Нос прав, широк; уста голяма, с тънки, стиснати устни; лице ъгловато, слабо с добре изразено чело. Коса тъмна, черна, късо подстригана.

Жената Козирог - средна или висока на ръст, със слабо тяло; коса права, с тъмен или черен цвят. Лице бяло, високо чело. Кафяви очи, сериозен поглед; малка уста.

Здраве

При Козирога има заБавен обмен на веществата, недобро храносмилане.  Склонност към депресии и отчаяние, хипохондрия и раздразнителност, храносмилателни смущения (стомашни язва, запек) бъбречни и жлъчни камъни, ревматизъм, подагра, отоци, кожни, стоматологични проблеми (зъбите), алергични, артрит, астма, простудни и дихателни заболявания, авитаминози, анемия, неврози, главоболия, депресии.

Препоръки: Да поддържат оптимизъм и ведро настроение, повече хумор. Да избягват киселите и солени храни. Да се пазят от студ и влага – да предпочитат сухо и топло място. Разумно хранене. Повече спокойствие, положителни мисли. Да спортуват и да се развличат

Храни

Растения - черупкови – орехи, бадеми, кестени, кокосов орех.
Аромати - на горски цветя.
Хранене: - Витамини – група В, С, А, D, Е. Калций и фосфор. Целина, червено цвекло, листни зеленчуци, зеле, картофи, домати. Горски плодове, бадеми, орехи, къпини, бъз, шипки, кестени, тиква, касис, банани, сливи, круши, боровинки, нар, черупкови плодове.Зърнени храни и техните кълнове (ечемик, соя, ръж, овес), пчелен мед.

Работа

Области: организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол
Професии: директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори, строители.
 
Известни личности

Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д'Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Корольов, Курчатов, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али

 

Зодиакален знак Водолей
(20 януари - 18 февруари)Девиз: “Аз знам!”
Стихия - Въздух, качество - неподвижен
Скъпоценни камъни: тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс
Метал - алуминий; цвят - небесносин
Планета управител - Уран
 
Личност

Ако трябва да бъдете описани с една дума, то тя е независими. Най-много цените свободата си и най-добре се чувствате сред приятели. Бракът, с ограниченията които налага, ще ви накара да се чувствате не на място дори в собствения си дом. Затова предпочитате необвързаните с договори и клаузи отношения. Вашият партньор трябва да ви впечатли с оригиналността си, с нетрадиционно и освододено от предразсъдъци поведение, което в никакъв случай не бива да е пошло. Вие цените хората като цяло, но понякога може да не забележите достойнствата на човека до вас. За вас приятелството и разбирателството са изключително важни и лесно успявате да си създадете безброй приятели навсякъде, където отидете. С интерес изслушвате чуждите истории, но вашата собствена предпочитате да запазите само за себе си. Във всичко, което правите, влагате частица от неповторимата си оригиналност. Съумявате във всяка ситуация да намерите начин да се справите блестящо. Трудностите не ви притесняват. Доста разсеяни сте и може да не помните дори името на някого, но със сигурност знаете, че той носи жълти чорапи или че е влюбен в някоя кинозвезда. Много често се случва да пренебрегнете любимите си хора, за да помогнете на някой приятел. Вие сте толкова постоянни в своите странности, че хората казват за вас, че сте “странна птица” с цялото възхищение, което може да се вложи в този израз.
 
Качества

Положителни: независимост, оригиналност, прогресивност, добър приятел, човечност, идеализъм, интелигентност.

Отрицателни: невъздържност, ексцентричност, индивидуализъм, непрактичност, неемоционаленост, хаотичност, разсеяност

Външен вид

Мъжът Водолей - ръст висок, тяло - стройно и слабо; кожа светла, бледа. Очи - големи и красиви, тъмносини или кафяви на цвят, красиво очертан нос, широко чело, месеста брадичка, дълги пръсти и крайници.

Жената Водолей - висока на ръст, със слабо тяло; коса права, светлокестенява или руса. Лице бледо, неголям нос, лунички по бузите. Кафяви или светли очи, замечтан поглед; тънки устни, дълъг врат.

Здраве

Метаболизмът е подложен на колебания под влиянието на геофизични фактори (особеност, характерна за въздушните знаци). Болестите са неочаквани, внезапни, остри. Предразположени са към преумора, стрес и неврози, заболявания на кръвообращението, разширени вени и флебити, спазми, цистит, ангини, дихателни проблеми, травми на крайниците, простудни заболявания, главоболия, анемия, малокръвие. Склонни са да водят природосъобразен начин на живот, употребяват вегетарианска храна. Избягват традиционната медицина, доверяват се на алтернативната.

Препоръки: Укрепване на нервната система. Повече сън, спокойствие, тишина. Медитация, дишане на чист въздух, разходки сред природата, екскурзии. Употреба на повече течности.
 
Храни

Растения - трепетлика, глухарче, лен
Аромати -
Хранене: - Храни съдържащи магнезий, калций, натриев хлорид (готварска сол). Моркови, салати, чушки, тиквички, зеле, листни зеленчуци, картофи, керевиз, червено цвекло, ряпа, грах, брюкселско зеле. Киви, ананас, кайсии, праскови, грозде, бъз, малини, френско грозде, боровинки. Черупкови плодове, бобови храни. Зърнени храни (ечемик, соя, кафяв ориз, ръж) и техните кълнове, ръжено брашно, трици. Растителни мазнини – зехтин, сусамово, соево, орехово, тиквено олио, сусамов тахан.
 
Работа

Области: наука, научноизследователска дейност, компютри и интернет, електричество, авиация, фотография, астрология, астрономия, космически изследвания, телекомуникации.
Професии: изобретател, компютърен специалист, програмист, фотограф, електротехник, астролог, учен, радиотехник.
 
Известни личности

Владимир Димитров (Майстора), Стефан Стамболов, Атанас Буров, Христо Стоичков, Ванга, Моцарт, Шуберт, Менделсон, Мане, Моне, Байрон, Стендал, Чехов, Ромен Ролан, Жул Верн, Чарлз Дикенс, Жорж Сименон, Галилео Галилей, Николай Коперник, Чарлз Дарвин, Менделеев, Томас Едисон, Лагранж, Томас Мор, Борис Елцин.

 

Зодиакален знак Риби
(19 февруари - 20 март)


    
Девиз: “Аз вярвам!”
Стихия - Вода, качество - подвижен
Скъпоценни камъни: аметист, перли, бисери, аквамарин, александрит
Метал - платина; цвят - виолетов
Планета управител - Нептун
 
Личност

Вие сте с ярка индивидуалност и независим нрав, макар че най-често предпочитате да останете извън центъра на събитията. Вашата проницателност прави силно впечатление на околните. Като последен знак на зодиака във вас се събират като във фокус качествата на останалите единадесет знака. Вашият голям проблем е, какво да правите с толкова много способности и в повечето случаи предпочитате да избягате от тях. Вие сте чувствителним дотам, че и най-малката негативна промяна във външната среда може да ви обърка или натъжи. Лесно се поддавате на униние и депресивни състояние. А единствено вие можете да си помогнете, стига да вярвате, че нещата ще се оправят. Вашата вяра е най-силното ви оръжие. Със своите способности и приспособимост бихте могли да се реализирате във всяка една сфера на знанието и изкуството, но като че ли изкуството ви привлича повече. Там по-лесно ще можете да реализирате красивите си мечти. Имате силно желание да направите нещо, за да може Земята да стане едно по-уютно кътче и сте готови в името на това, дори да се принесете в жертва.

Качества

Положителни: милосърдие, пожертвователност, силна интуиция, състрадателност, емоционалност, безкористност, артистичност, впечатлителност, смирение.

Отрицателни: стеснителност, меланхоличност, отвлеченост, тревожност, затвореност, прекалено мълчание, изолираност, бягство от действителността
 
Външен вид

Мъжът Риби - Ръст нисък, до среден, тяло със закръглени форми, ръце и крака - най-често къси, кожа – бледа, лице кръгло с добре оформени бузи, тънки вежди, очи големи, кръгли със загадъчен, мечтателен поглед. Малък нос, устни пълни, закръглена брадичка. Движения – несръчни, тромави

Жената Риби - два основни типа
Кит - висока, едра, склонна към напълняване, бледа кожа, чуплива коса, кестенява на цвят, овално лице, големи изпълнали очи
Делфин - дребна на ръст, грациозна, изящна, с приятна усмивка, изразителни очи, тъмни на цвят; малък нос, малка брадичка, светъл тен.

Здраве

При Рибите се наблюдава се забавен обмен на веществата, което води но натрупване на отпадъчни вещества в организма, т.е. съществува вероятност от хранителни отравяния. Слаб имунитет, възможни са и проблеми с отделителната система. Опасност от пристрастявания към лекарства, алкохол, наркотични вещества. Болестите са трудни за установяване, често има подвеждащи симптоми. Предразположени са към хормонални смущения, нервни, кожни, простудни заболявания, затлъстяване, меланхолия, психози, потиснатост, хипохондрия, преумора, сънливост, алергии, отоци, имунни заболявания.

Препоръки: Да се избягва алкохола и други опиати. Да се внимава с приема на успокоителни транквиланти. Тишина и спокойствие. Медитация. Масажи на краката за по-добро оросяване. Разходки сред природата, водни оздравителни процедури.
 
Храни

Растения - гъби, водорасли, мак, наркотични растения
Аромати - кафе
Хранене: - Храни богати на калиев хлорид, йод, витамини от групите В, С, А, Е, D. Праскови, кайсии, ябълки, грозде, ягоди, круши, маслини, дюли, череши, ананас, сини сливи. Листни зеленчуци, картофи, домати, карфиол, тиквички, репички, ряпа, гъби. Зърнени храни (царевица, ориз) и техните кълнове, пшеничени трици. Мляко, извара и млечни храни. Тестени изделия, семки, пчелен мед. Кафе, мента, билкови чайове.
  
Работа

Области: морски бизнес, фармация, производство и търговия с алкохол, козметика, култура, изкуство, окултни науки, домове за възрастни и сираци, социални служби, медицина, кино
Професии: моряци, рибари, фармацевт, мед. сестри, медиуми, окултисти, музиканти, художници, сервитьори, бармани, киноартисти.

Известни личности

Жельо Желев, Георги Марков, Вивалди, Хендел, Джакомо Росини, Морис Равел, Сметана, Римски Корсаков, Фредерик Шопен, Реноар, Ботичели, Микеланджело, Виктор Юго, Алберт Айнщайн, Сидни Поатие, Елизабет Тейлър, Лайза Минели, Рудолф Щайнер, Едгар Кейси, Юри Гагарин, Валентина Терешкова
« Последна редакция: Януари 31, 2008, 21:57:33 pm от ReNKaTa »
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #6 -: Септември 02, 2006, 00:05:44 am »
    Зодии и аромати

Зодиакалният знак, под който сме родени, определя не само характера ни. Всеки зодиакален знак има свой аромат. Изборът на подходящ парфюм влияе положително на нашата психика и интелект. Този хороскоп ще ви помогне при избора на подарък за близки и приятели.

ОВЕН
Девизът на този огнен знак е: "Винаги напред!" Овните с въодушевление правят планове, но не винаги ги реализират. Ако искате да им подарите цветя, най-добрият избор ще бъде - лалета или гладиоли. Те обичат класически парфюми със силно изразен аромат. Острите ухания ги активизират, правят ги по-съсредоточени и внимателни. Дървесните нотки подобряват самочувствието им и ги въодушевяват за добри дела. Овните се впечатляват от подарък във вишнево-червена опаковка.
Подходящи аромати за Овена:
Allure, Coco, Opium,  Chanel 5, Magic Noire
Kenzo, Green Jens, M.Jordan, One Men Show
 
ТЕЛЕЦ
Телецът е щастлив, когато в семейството му цари спокойствие и хармония. Той няма влечение към всякакви изменения и нововъведения. Обича природата, романтиката не му е чужда. Цъфнало люляково клонче през пролетта може да му завърти главата. За Телеца най-подходящи са парфюми с характерни цветни-сладникави нотки, а също така свежият аромат на бергамот (вид круша) Този парфюм стимулира чувството им за естетика и склонността им към леност. Дъхът на горски мъх им помага да се приспособят по-лесно към всякакви промени и нововъведения, правейки ги по-предприемчиви и активни. Телецът ще се зарадва на голям флакон в яркочервена или яркозелена опаковка.
Подходящи аромати за Телеца:
Amarige, Champagne, Organza, XS
Egoist, Fahrenheit, Hugo, Yatagan
 
БЛИЗНАЦИ
Те са много любознателни, подкрепят всевъзможни нови идеи и искат да изпробват всичко в живота, поради което често се парят. Обичат рози и момини сълзи. В тяхната представа раят е градина с аромат на рози. На техния активен начин на живот подхождат свежи аромати, особени с цитрусови нотки. Такъв аромат влияе положително на психиката им и спомага за по-добра организираност. Ароматите на подправки и свежа зеленина са способни да стабилизират тяхната нервна система. Подарете им екстравагантен и в същото време весел флакон в светложълт цвят или небесно син, с което ще доставите на Близнака огромно удоволствие.
Подходящи аромати за Близнаци:
5-Avenue, 1881-Cerruti, L"Eua Par Kenzo, Pleasures
Aqua Digio, Blue Jens, Versus, What About Adam
 
РАК
За чувствителния и емоционален Рак е особено важна спокойната атмосфера и хармонията. Ракът е воден знак, затова той си почива най-добре на морския бряг, където се зарежда с енергия. Свежият мирис на море и тайнственият дъх на кактуса вдъхновяват творческия дух на Рака. Неговият любим парфюм е с дъх на лято и с цветно-фруктов аромат. Жасминът дава сили на Рака. Най-добрият подарък е закръглен флакон в тъмножълта опаковка. Често пъти Ракът харесва и белия цвят, символ на светлина и чистота.
Подходящи аромати за Рака:
Aqua Di gio, Escape, L"Eua D"Issey, Magnetic
Cool Water, 1881-Cerruti, Joop/Read, Pleasures
 
ЛЪВ
Лъвът притежава неизчерпаема енергия, на която всеки от нас може да завиди. Идеалният парфюм за него е комбинация от цветни и класически елегантни съставки. Лъвът реагира най-чувствително на наситените аромати. Свежият мирис на нарциса го вдъхновява и е в състояние да пропъди неговите мрачни мисли. Дървесните нотки развиват неговото чувство на увереност в себе си и укрепват чувството му за собствено достойнство. Лъвът няма да устои пред голям флакон, оформен с фантазия в жълта, зелена или златиста опаковка.
Подходящи аромати за Лъва:
Eternity, Miss Dior, Paris, Poison
Havana, Polo Sport, Romo Uomo, Zino Davidoff
 
ДЕВА
Повечето Деви са прекалено разумни, обичат всичко да бъде по правилата. Техните балкони обикновено са потънали в зеленина. За тях е особено важно материалното благополучие. Силните цветни аромати, екзотичните аромати и миризми са способни да ги настроят на романтична вълна, само ако чувството им за реалност не надвие. На Девите ще се хареса флаконче в строга геометрична форма. Може да им въздейства силно една зелена или синя опаковка.
Подходящи аромати за Дева:
Paloma Picasso, Diva, Roma, Anais Anais
Jazz!, One, Sculpture, Angel
 
ВЕЗНИ
Везните са въздушен знак и затова те с лекота се справят с онези неща, които на другите причиняват безсънни нощи. Предпочитат рози и фрезии. В техните градини цъфтят теменужки и есенни цветя. Сладките аромати ги правят по-уверени в себе си. Топлите тютюневи нотки ги правят и по-решителни. На Везните ще им бъде приятно, ако им подарите флакон с правилна форма и закръглени ръбове в синьо-зелена опаковка.
Подходящи аромати за Везни:
Gabriela Sabatini, Poeme, Priscilla Presley, Venezia
Hugo, Declaration, Boss Elements, Black Seans
 
СКОРПИОН
С борбения си характер Скорпионът прави това, което си намисли. Неговият девиз е: "Всичко или нищо!" Ако съумеете да го предразположите, смятайте, че имате верен приятел. Скорпионите харесват сини цветя, може би защото това е цветът на тяхната стихия - водата и този цвят ги успокоява. Те обичат финия аромат на нарциси. Цитрусовите аромати стимулират духовните им сили. Миризмата на ванилия подобрява настроението на нервния Скорпион, изглажда душевните му конфликти и го прави по-достъпен. Скорпиона можете за впечатлите с асиметричен флакон в тъмносиня, тъмночервена или наситено зелена опаковка.
Подходящи аромати за Скорпиона:
Contradiction, Extravagance, D"Amarige, Vanessa
Tommy, L"Eua D"Issey, Eternity, Dune
 
СТРЕЛЕЦ
Повечето Стрелци са родени оптимисти. Тяхната стихия - огънят им помага в търсенето на техните идеали. Благодарение на своето положително отношение към света и хората, те имат много приятели. Букет гербери ще накара сърцето на Стрелеца да трепне, а ароматът на лавандула, цитруси и мъх за него е като "жива вода". На Стрелеца ще се хареса един флакон с нетрадиционна форма в кралско-син или огненочервен цвят.
Подходящи аромати за Стрелеца:
B.de Ricci, Sculpture, S.Jacomo, Champs Elysees З
Escape, One, Bulgari, Dolce & Gabbana
 
КОЗИРОГ
За хората от този зодиакален знак традициите, редът и чувството за отговорност не са празни думи. Козирозите обичат камелията. Харесват им парфюми с тютюнев аромат и дъх на кожа. Пленява ги ароматът на жасмин. Тръпчивият аромат на мъх, дървесина и билки стимулира тяпната концентрация. подарете им тръпчиво-свеж парфюм с цветно-плодов акцент в масивен флакон и тъмна опаковка, например с цвят на антрацит, тъмносин или тъмно-зелен цвят.
Подходящи аромати за Козирога:
Ocean Dream, Organza, Dolce Una, Rocco Barocco Silver
Hugo, Yatagan, Havana, Green Jens
 
ВОДОЛЕЙ
Водолеят държи изключително много на чувството си за свобода и независимост. Той постоянно търси нещо ново и се стреми да предвиди бъдещето. Има склонност към парфюми с елегантен цветен аромат, особено на роза или портокалово дърво.Тези аромати го опияняват и едновременно с това му действат успокояващо, стимулират неговите духовни сили. Желателно е опаковката на подаръка за Водолея да бъде виолетово-червена или студеносиня и задължително със сребристи оттенъци.
Подходящи аромати за Водолея:
1881-Cerruti, XS, Oh La la, Anais Anais,
Kenzo, Polo Sport, Opium, Roma Uomo
 
РИБИ
Независимо че Рибите са деликатни и чувствителни, те са способни и на енергични действия, което им позволява да се справят решително с неприятностите. Те имат силно развита подсъзнателна връзка с лилията и орхидеята. Чувството им за красота намира израз в предпочитанието им на аромати на редки цветя и мъх. Мирисът на мимоза вдъхновява и стимулира Рибите, подтиквайки ги към нови дейности, усилва способността им да се вживяват в чувствата и настроенията на близките им. Тежките балсамни аромати на мъх и амбра пробуждат в тях нежни чувства и разпалват фантазията им. Рибите могат да бъдат зарадвани с флакон в необикновено нежна форма, опакован в пастелен цвят.
Подходящи аромати за Риби:
Champs Elysees, Roma, Jungle, Diva
Fahrenheit, Sculpture, One Men Show, Minotaure 
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #7 -: Септември 02, 2006, 00:06:15 am »
    Съобразете се със зодията на 14 февруари

   


Няколко идеи с какво да зарадваме любимия на празничния ден, като се съобразим със зодията му.

 

Овните

да се подаряват червени неща - все едно дали става дума за дреха или за парфюм в подобна опаковка.

 

Телците

биха се зарадвали на какъвто и да било дар, изработен лично от вас. Направете кейк или сладки, опаковайте ги стилно или ги поднесете в красива чиния. Ако нямате кулинарни способности, измайсторете сами "валентинската" картичка за любимия.

 

Близнаците

изпитват глад по интелектуалната "храна". Посещение на дългоочакван концерт или пиеса, новоизлязла книга ще разтопят сърцето на близнака по-бързо от всякакви бижута. Ако нямате подобна възможност, едно дълго любовно писмо, наситено с размишления за връзката ви /но позитивни/ ще свърши същата работа.

 

Ракът

обича да пътува, затова самолетен билет до която и да било точка ще го зарадва повече от всичко. При липса на пари може да му купите просто географска карта, за да си набележи сам любимия маршрут, или просто да го поканите на дълга разходка.

 

Лъвът

си пада по бижутата, в унисон с царствената си природа. Златен пръстен ще стопли отношенията ви, а в комплект с колие направо ще ударите джакпота в съревнованието с конкурентите.

 

Девите

си падат по луксозните заведения и шумните дискотеки. Да присъстват на подобно място за тях е по-голям стимул от всички подаръци - затова не си харчете парите за дреболийки, а организирайте романтична вечеря в стилен ресторант.

 

Везните

си падат по екзотиката, затова подберете или екзотичен сувенир, или малко ароматни свещи, за да поспестите пари. В унисон с подходящата романтична музика вечерта ще бъде прекрасна.

 

Скорпиона

си пада по карти таро или някоя книжка с езотерична тематика. Ако пък му подарите направен специално за него хороскоп, ще отключите сърцето му.

 

Стрелците

обичат приключения, които вдигат адреналина. Ако вашият човек е точно такъв, не се колебайте да го дарите с някое екстремно преживяване като полет с парапланер или слизане в пещера. Ако предпочитате да не рискувате с подобни изпълнения, знайте, че цветът на стрелците е зеленият - купете му нещо в този нюанс и ще го зарадвате.

 

Козирогът

обича редките предмети, финия порцелан и уникатите. Една картина и дори една рамка за нея ще го зарадва изключително много.

 

Водолеят

признава само едно правило - подаръкът да е изненада. Няма значение какво ще му изберете, той ще се изкефи на всичко, стига да не е предполагал, че ще му поднесете точно това.

 

Рибите

харесват всичко, свързано с водата. Все пак се замислете, ако сте се наканили да му подарите аквариум със златна рибка. Хората от тази зодия са такива перфекционисти, че ще се вкиснат, ако след това не им изпълни три желания.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #8 -: Септември 02, 2006, 00:08:15 am »
Хороскоп на цветята от Светлана Тилкова -Aлена


Астрологията е неизбежна част от нашия делник. Човечеството в многообразието на своите култури е създало различни варианти на зодиака, характеризиращи различни периоди от време, и различни нюанси на човешкия характер, които в своя обобщен вид ни рисуват образа на Човека независимо коя точка на земното кълбо обитава. Знам, че някои от вас се подсмихват невярващо и ще попитат как така според източния хороскоп са животно, според египетския - на божество, според келтския хороскоп са дърво, според приетия днес за класически хороскоп са зодиакално съзвездие. Противоречието е само на повърхността, защото не видът на зодиака определя характера, а обратното. Характерът на човека, роден на определена дата, е сложен в подходящата за културата на съответния народ опаковка.

Днес ви предлагам моето тълкуване на един нетрадиционен, но абсолютно верен астрологичен зодиак - Зодиака на цветята. Всеки от нас, съгласно датата си на раждане, попада в една от декадите, по време на които властват различни цветя. Намерете своето цвете и опознайте тези черти от характера си, дарени ви именно от него. Лесно ще откриете и хората, с които до този момент не сте си и помисляли да се сприятелите, но те са подходящи да бъдат ваши приятели и партньори. Именно заради зависимостта ни от цветята ние интуитивно харесваме някое цвете или пък купуваме по различни поводи точно определени цветя, без да се замисляме при избора си.

ПЕРУНИКА
1 ¦ 10 януари

Характеризира втората декада на Козирога.
Въпреки че първите десет дни на зимния януари са във властта на Перуниката, тя е символ на наближаващата пролет. Хората, които са є подвластни, нерядко са с крайно променлив характер - от стеснителен до импулсивен. Могат да бъдат прекалено притеснителни, но в същото време са готови да се борят със зъби и нокти за постигането на поставените цели. Родени през зимата, те са издръжливи, но ги съветвам да се предпазват от простуди, особено през топлите месеци. Перуниката зарежда подвластните є хора с темперамент и умения да ръководят. Понякога предпочитат мълчанието, но когато заговорят, казват истини и дават полезни съвети. Във всичко, което се случва с тях, винаги търсят причината и се стараят да стоят на стабилна основа. Когато някой се опита да им се противопостави, спорят заядливо и упорито. По-добре е да не ги предизвиквате, защото със сигурност ще се отбраняват, въпреки че им липсва желание да отмъщават. В отношенията с хората от обкръжението си са винаги коректни. На работното място са добри професионалисти и перфекционисти. Държат да налагат ред във всичко до степен на досадно мърморене, което дразни околните, но го правят за тяхно добро.
В любовта и брака им подхождат Лалето, Теменужката и Белия имел.

АМАРиЛИС
11 ¦ 20 януари


Характеризира третата декада на Козирога, но е възможно към влиянието на това цвете да попаднат един или два дни от първа декада на Водолея съгласно прехода на Слънцето в различните години.
Добри хора, но имат навика да тормозят околните с различни неприятни и дори непосилни задачи до степен добротата им трудно да бъде разпознавана. Въпреки този факт те са много добри приятели, съпрузи, съпруги и родители. Очарователни са и бързо привличат хората към себе си. На работното място са добри професионалисти и отлични изпълнители, без значение с какви задачи сте ги натоварили. Трудно осъзнават, че са талантливи и способни да се представят блестящо навсякъде заради пословичната им прибързаност, водеща до грешки и неуспехи. Стремят се непрекъснато към нови изживявания, дори и към рискованите. Притежават силна воля, която им помага да вървят напред. За съжаление не липсват и отрицателни качества, на които са подвластни до степен на самоубийство. Точно сред родените под влиянието на Амарилис има хора, обсебени от секти и готови на саможертва в името на неясни и за самите тях цели и идеи. Добри са в професии, свързани с интелектуални занимания.
Идеални партньори в любовта и брака за Амарилис са Теменужката, Глухарчето, Момината сълза, Здравецът, Жасминът и Шипката.

ГЕРБЕР
21 ¦ 31 януари

Характеризира първата декада на Водолея.
Хората, родени в негова власт, са добронамерени, много скромни, но и много елегантни. Именно техният стремеж да са в крак с модата им печели врагове, които в завистта и злобата си сеят интриги, за да пречат на хармонията в живота им. Обикновено родените във властта на Гербер успяват да се справят както с неприятелите си, така и с трудностите в живота си. Изживяват живота си щастливо. С амбицията си и уменията, които притежават, те винаги постигат целите си, но понякога по-бавно от очакваното. Радват се на финансова стабилност, която постигат с много труд още в първите си самостоятелни години. Не нараняват околните - съзнателно или несъзнателно. Понякога са прекалено тактични - до степен на собствена вреда. Обичат личната си свобода и ако не са срещнали подходящия партньор в брака, не са верни в любовта. Трудно се ядосват, а качествата у околните, които винаги ги дразнят и ги принуждават да се противопоставят, са мързелът, глупостта и злобата. Интелектът им е силно изявен, но (въпреки че не обичат да се изтъкват) този факт дразни другите и е нов повод за завист. Хората, родени във властта на Гербер, са склонни да потискат самочувствието и егото си заради чуждото добруване. Не трябва да позволяват на околните да ги използват. В професионално отношение са практични и с големи изисквания, но успяват да убедят околните да им помагат и да ги следват, въпреки че вървят прекалено бързо по пътя си. Трябва да са щедри с мярка, за да не останат без пари.
Подходящите им партньори в любовта са Орхидея, Паричка, Циния, Азалия и Слънчоглед.

ЗЮМБЮЛ
1 ¦ 10 февруари


Характеризира родените във втората декада на Водолея.
Хората, родени под влияние на Зюмбюл са чаровни, но и прекалено лекомислени. Трябва да се грижат за здравето и външния си вид през целия си живот, ако искат да са привлекателни в очите на околните. Не обичат да спортуват, но за тях спортът е задължителен. Държанието им е открито. Обичат да говорят директно, без да прикриват истината, поради което ги възприемат като арогантни и нетактични. Обичат да правят впечатление с облеклото си, но въпреки това са прекалено консервативни. Обичат да се хвалят и да се натоварват с работа, която често е непосилна за тях. Обичат властта. Изявени материалисти са. Обичат да работят и са опората на семейството си. Оригинални и практични са, но често проявяват капризи, които изнервят околните и пречат на хармонията в отношенията им. Друга причина за проблеми в общуването им е непрекъснатото изтъкване на превъзходство, дори и когато нямат нужните качества. Не трябва да бъдат прекалено властни на работното си място, защото подобно поведение със сигурност ще е причина за проблеми с колегите им.
Подходящи партньори в любовта, които ще ги изтърпят и няма да се дразнят от капризите им, са Фрезията, Мимозата, Еделвайсът и Лотосът.

ПАРИЧКА
11 ¦ 19 февруари


Характеризира родените в третата декада на Водолея.
Хората, родени във властта на Паричката, са чаровни и привлекателни. Притежават много сили и енергия, за да работят упорито. Трябва да знаете обаче, че са прекалено хитри и могат да бъдат безсърдечни, когато гонят своите цели. Забравят бързо подадената за помощ ръка в мига, от който вече не сте им необходими. Решат ли, че трябва да имат нещо или да постигнат мечта-цел, те се превръщат в съгласяващи се и омайващо добри хора... но не се заблуждавайте! Това е хамелеонската им тактиката, свързана с невероятната им изобретателност. Притежават феноменална памет, която им помага да запомнят бързо всичко, ставащо около тях. До тяхната 50-а година успяват да реализират успешно плановете си, а след това постигането на целите им се забавя или просто не успяват да постигнат всичките. Привличат ги парите и успехът, без да са прекалено изявени материалисти. Могат да спечелят много, а след това да похарчат всичко за задоволяване на капризите си. Понякога са неспособни да съчувстват и да покажат истинските си чувства, понякога - прекалено предани и всеотдайни. Могат да се развиват в професионално отношение, ако се занимават с изкуство, философия, педагогика и право. Полезно за тях е да преодолеят скептицизма си, защото пречупвайки всичко случващо се през това криво огледало, блокират възможностите си за нормален и спокоен живот.
Подходящи партньори в любовта и брака за тях са Орхидеята, Герберът и Лотосът.

МИМОЗА
20 ¦ 28 (29) февруари


Характеризира родените в първата декада на Риби.
Тези хора са прекалено чувствителни и се впечатляват от всичко, но най-вече, когато усещат, че не са оценени според очакванията си. Могат да работят много, за да заслужат нечие признание. Готови са на саможертва. Често добрините, които правят, са непоискани, затова трябва да се сърдят единствено на себе си, когато не получават благодарности, а си печелят врагове. Заради непрекъснатите си притеснения са в състояние да си създадат сериозни здравословни проблеми. Те са най-податливи на инфаркти и проблеми със стомаха - до кървяща язва. Често ги лъжат, а те трудно откриват човека, който ги е измамил, защото не се доверяват на интуицията си и нарочват за виновен някой друг. Не умеят да градят авторитета си, затова и не си създават добро име сред хората от обкръжението си. Склонни са да харчат много. Могат да бъдат добри архитекти, проектанти, художници, дизайнери и дори лекари хирурзи. Когато имат пред себе си цел, могат да се концентрират в работата си и да си наложат търпение и спокойствие. Биха били добри съветници, защото гледат обективно на ставащото, но понякога прекаляват с периода, в който обмислят какъв съвет трябва да дадат и той губи смисъла си. Знаят цената на парите и се стремят към власт. Не се самозабравят, когато са пожънали победа. Въпреки че привидно не страдат от загубите, дълбоко и болезнено преживяват неуспехите си.
Подходящите им партньори в любовта и брака са Нарцис, Камелия, Орхидея и Перуника.

НАРЦИС
1 ¦ 10 март


Характеризира родените във втората декада на Риби.
Красиви хора! Грабват веднага погледа и вниманието на околните, които трудно заличават образа им от своето съзнание. Въпреки това, ако не повярват в себе си, в силите и възможностите си, подвластните на Нарцис много трудно успяват да постигнат успех в живота, защото пътят им е осеян с препятствия и душевни рани. Могат да бъдат добронамерени само ако не им пречите да вървят по пътя си. В противен случай миловидното им изражение се сменя с жестокост. Не понасят заповедите и подчинението, но самите те обичат да разпореждат и да властват. Каквото и да правят, не обичат да го изпипват в детайли. Избягват и детайлите в отношенията си с хората, което е честа причина за провалите им. Умеят да извличат максимална полза от всичко ставащо около тях и от хората, които пресичат пътя им. Общителни са и бързо печелят приятели. Понякога могат да бъдат измамени, защото не успяват да избегнат неприятелските удари. Притежават интелект, който в комбинация с агресивното им поведение, волята и ината им, е начинът им да се реализират в живота. В любовта са верни. Обичат продължителните връзки и приятелства. Точната преценка, дискретността им и умението да преценяват правилно цената на всичко им помагат да правят печеливши инвестиции.
Подходящите им партньори в любовта и брака са Теменужката, Мимозата и Еделвайсът.

ЛИЛИЯ
11 ¦ 20 март


Характеризира родените в третата декада на Риби.
Те са чаровни, изтънчени и много нежни. Трудно могат да бъдат разгадани. Често попадат в клопката на илюзиите си, но въпреки това намират пътя към щастието. Горди и мъдри, успяват да печелят добре и да изглеждат винаги красиви. Хората ги обичат. Не е в тяхна полза желанието им без да са помолени, да помагат на околните, защото се превръщат в грижовни досадници. Неуспехите ги натъжават. Неспокойни и нетърпеливи, искат да постигат всичко бързо и с лекота. В семейството им не липсват разправии, причинени от нечия интрига, на която са надали ухо. Обичат близките си и подбират добре хората от обкръжението си. Винаги са честни в отношенията си и не пропускат да се вслушат в чуждото мнение. Характерът им е стабилен. Обичат реда и се пазят от разправии. Ако са ядосани, избягват общуването, а ако са обидени, се отдалечават от хората, които са ги засегнали. Заредени са с търпение. Стремят се към сигурност. Започнат ли да се подценяват, рискуват да изпаднат в депресия. Добре е, че бързо успяват да я преодолеят. Хората ги уважават.
Техните партньори в любовта и брака са Азалията и Глухарчето.

ЛЮТИЧЕ
21 ¦ 31 март


Характеризира хората, родени в първата декада на Овен.
Привидно крехки, в действителност тези хора са силни и решителни. Мислят бързо и винаги, каквото и да им се случва, успяват да намерят светкавичен изход и от най-напрегнатата ситуация. Трудно може да ги учуди или изненада нещо. Трябва да щадят нервите си, защото са лесно раздразнителни. Агресивното им поведение може да се превърне в причина за главоболие, от което трудно се излекуват. Умеят да се забавляват, но са и прекалено емоционални. Устремени са към властта в различните и форми. Биха се изявявали в областта на политиката. Подозрителни са към всичко и всички. Вярват само на себе си. За съжаление са склонни да избързват с преценката си и да критикуват, често без причина. Удава им се да бъдат общителни, но в един момент може да ограничат контактите си и да общуват с тесен кръг хора. Винаги си поставят големи цели, които ги издигат на върха, където успяват да се стабилизират. Притежават интелект и биха се изявили добре в професии, свързани с интелектуалната сфера. Постигат признание по честен начин и чрез труда си. Спазват законите. Могат да печелят добре, защото имат добър усет за парите.
Открият ли подходящата половинка, са верни в любовта и брака. Техните подходящи партньори в любовта са Слънчогледът, Гергината, Гарденията и Карамфилът.

ЦИНИЯ
1 ¦ 10 април


Характеризира родените във втората декада на Овен.

Хората, попаднали под влияние на Цинията, не обичат да се вслушват в съвети дори и ако са в тяхна полза. Затова и не са стабилни в живота си. Трудно им е да завършват започнатото. Разпиляват се в различни занимания, някои от които напълно безсмислени. Дори и когато не са прави, се стремят да наложат идеите си. Хитри са и често ще ги срещате сред хора с възможности, посредством които извличат полза за себе си. Успяват да се домогнат до място, което често не заслужават, като никой не е в състояние да ги спре. Житейското им мото е да живеят лесно и в лукс. Стремежът към власт и богатство е непрекъснат. Въпреки щедростта им и умението да се приспособяват са изключително предпазливи. От една страна, държат много на близките и дома си, а от друга, успяват по свой начин да си извоюват свободата. Не обичат да се отказват от прищявките си и задоволяват всичките си капризи, като се стараят да не остават без пари. С удоволствие помагат на изпадналите в беда, като очакват от тях някакви услуги или помощ в бъдеще. Могат да заемат ръководни длъжности. Обичат да властват и в любовта.
Подходящите им партньори в любовта и брака са Орхидея, Маргаритка, Хортензия, Роза.

ХОРТЕНЗИЯ
11 ¦ 20 април


Характеризира родените в третата декада на Овен.
Хората, попаднали в нейна власт, са щедри и великодушни. Не се колебаят дали да предпочетат работата или развлеченията, защото обичат да се забавляват. За съжаление заради прекомерната си щедрост често са използвани от околните. Бързо печелят както чуждото доверие, така и парите си. Много добре боравят с думите, но често са нетактични. Способни са да критикуват язвително дори и когато не са прави. Всичко, с което се захващат трябва да има смисъл и да им носи печалба. Умеят да накарат хората да им се подчиняват и да ги следват. Взискателни са към всички. Често налагат правилата си с агресия. Искат да бъдат признати за единствени и ненадминати, но това е по-скоро суета, под която прикриват откритата си и човечна същност. Вярват в добрите качества на хората и им е трудно да повярват в нечия злонамереност. Обичат секса, хубавата и обилна храна, алкохола и хазарта, но предпочитат някой друг да плаща вместо тях. С лекота преодоляват препятствията по пътя си.
В любовта и брака ще бъдат щастливи с Цинията, Слънчогледа и Гладиолата.

ГЕРГИНА
21 ¦ 30 април


Характеризира родените в първата декада на Телец.
Осъзнават своята физическа красота и искат да имат най-доброто, но сами блокират възможността да постигнат целите си и да осъществят мечтите си. Не умеят да преценяват правилно нещата в живота. Не са склонни да разчитат на собствените си сили. Обличат се елегантно и са с добри обноски. Обичат да говорят и да бъдат слушани, но не винаги са уверени в силите си. Лесно губят търпение и не винаги завършват започнатото. Така сами се лишават от удоволствието да жънат плодовете на своя труд. Умеят да извличат максимална полза за себе си от всеки и всичко. Знаят добре какво искат да постигнат в живота. Работят много, защото обичат сигурността. Знаят как да се представят добре. Лесно се приспособяват към нова среда. Готови са да помогнат на хората, изпаднали в беда. Обикновено се стремят към високи постове. Обичат компаниите и обилната трапеза. Естествено не им липсват и отрицателни качества. Отлични манипулатори са и могат да накарат другите да свършат тяхната работа, ако не им е приятна. Понякога са прекалено горди и егото им пречи да се вслушват в съвети от другите хора.
Ще бъдат щастливи в любовта и в брака с Лотоса и Азалията.

МОМИНА СЪЛЗА
1 ¦ 10 май


Характеризира родените във втората декада на Телец.
Щедри хора, с добро сърце. Притежават висок морал и силна интуиция, в която за съжаление не винаги се вслушват. Интелигентни и внимателни, те могат да бъдат и педантични до досада. Не обичат да взимат прибързани решения. Предпочитат да преценят както силните, така и слабите страни на противника и след това да определят поведението си. В отношенията си с хората са честни и почтени, но имат навика да се инатят и да не отстъпват от принципите си. Обичат да критикуват. Могат да проникнат и в най-невероятните и опасни природни формирования, където другите хора се страхуват да пристъпят. Решат ли да постигнат нещо, не се отказват, но преди това отрязват всички мостове за отстъпление. Трябва да си почиват и да не се претоварват с работа. На тях може винаги да се разчита, защото изпълняват дадената дума, каквото и да им струва това. Когато са ядосани, е по-добре да сте далече от тях . Агресията им е неуправляема и не подбират думите си. Непрекъснато имат големи планове, които искат да осъществят, но трябва да ги степенуват по важност.
В любовта и брака ще се чувстват щастливи с Фрезията, Водната лилия, Гергината и Амарилиса.

ТУБЕРОЗА
11 ¦ 20 май


Характеризира родените в третата декада на Телец.
Хора с много особено поведение. Винаги са изпълнени с подозрителност и очакват да бъдат измамени дори и от роднините си и любимите си хора. На работното място са способни да създават непрекъснати конфликти. В приятелството са недоверчиви, а в любовта са болезнено ревниви. Въпреки това биха могли да се разбират добре с хората... но само ако поискат. Нестабилни, неуверени и непостоянни в избора си на професия, те се впускат в различни занимания, но не завършват нито едно, защото бързо им омръзват. Ето защо не трябва да ви изненадва това нетипично за Телеца качество, което притежават родените в трета декада. Обичат да сменят често средата си и да пътуват, но заради агресивното си поведение и липсата на такт често отблъскват хората от себе си и се лишават от необходимата им подкрепа. Заради стремежа към активен и изпълнен с преживявания живот могат да променят в отрицателна посока непоправимо Съдбата си. Когато искат да постигнат нещо в своя полза, могат да бъдат много разумни и миролюбиви. Упорити и търпеливи са, имат ли пред себе си цел, и винаги я достигат. Не може да се отрече, че притежават блестящ ум и силно развита интуиция, които им помагат да реализират професионалните си стремежи.
В любовта и брака би ги изтърпяла само Водната лилия.

ЖАСМИН
21 ¦ 31 май


Характеризира родените в първата декада на Близнаци.
Хора, които знаят как да се веселят. Интелектът им помага да се превърнат в многостранно развити личности, защото се интересуват от всичко. Суетата често им вреди, заради склонността им да се самоизтъкват. От една страна, могат да разрешат и най-сложните проблеми, от друга - са способни сами да се забъркват в проблемни отношения, от които им е трудно да се измъкнат. Когато гонят някаква цел, могат да бъдат и некоректни и да лъжат без притеснение, особено ако знаят, че няма да бъдат наказани. Чарът им помага лесно да им прощават. Непостоянството им вреди. Съзряват рано и бързат да създадат семейство, което не винаги е с подходящия партньор. Обичайният завършек на брака е разводът, особено ако срещнат истинската любов. Не ги спират и родените в брака деца. Въпреки развитото си чувство за хармония и красота трудно взимат решение как да подредят живота си. Прикриват безпокойството си зад маската на любезност и веселост, които често са измамни. Харесат ли си някого или ако се влюбят, лесно се привързват, а при раздяла страдат.
Ще се чувстват добре в любовта и брака с Теменужката и Шипката.

АЗАЛИЯ
1 ¦ 10 юни


Характеризира родените във втората декада на Близнаци.
Консервативни хора, които трудно се съгласяват да предприемат промени. Ако са принудени от обстоятелствата, могат да изпаднат в депресия. Затова през целия си живот се стремят да създадат стабилно и хармонично семейство и да изградят своя сигурен дом. Обичат работата си и когато са заети с поредната задача, дават всичко от себе си. Винаги искат да направят повече от възможното. Понякога не знаят какво искат, но спорят, защото са на мнение, че са винаги прави. Трудно им е да повярват в способностите на другите хора. Обикновено правят това, което им харесва. Ако работата не им доставя удоволствие, бързо се отказват от нея. Лесно се приспособяват към нова среда, въпреки вроденото си нежелание да предприемат внезапни промени. Чрез труда си успяват да заслужат уважение и признание от страна на хората от обкръжението си. Привличат неудържимо околните към себе си. Подбират приятелства, на които могат да разчитат, но са склонни да делят хората по симпатия и антипатия. Субективизмът често води до погрешна преценка и ги лишава от възможността да бъдат близки с важни за тях хора. Да не говорим, че могат да си създадат проблеми и на работното място.
В любовта и брака ще бъдат щастливи със Слънчогледа, Гербера, Гергината, Зюмбюла и Лилията. Привличат вниманието и на останалите, които са готови на всичко, за да им създават положителни емоции.

МАРГАРИТКА
11 ¦ 20 юни


Характеризира родените в третата декада на Близнаци, а заради прехода на Слънцето може да обхване и един или два дни от първата декада на Рак.
Хора - упорити и стабилни, но също и сърдечни и спонтанни в действията си. Общуват с лекота и работят добре в колектив или съдружие. Способни са да създадат хармония и сред хора с непоправимо обтегнати отношения. Не обичат да се подчиняват. Трудно се отказват от преценките си, но пък са верни в приятелството, любовта и брака. Биха били добри в професии, свързани с банковото дело и финансите. Прекалено са чувствителни и са податливи на чуждо влияние, което може да им навреди. Зависими са от обкръжението си. Независимо че са сръчни и могат да се справят с всякаква работа, за тях са по-подходящи професиите, свързани с пари и търговия. Имат качества да постигнат с лекота целите си. Винаги се стремят да блеснат пред другите хора и гонят първото място в живота, но не винаги успяват да намерят правилната посока.
В любовта и брака биха били щастливи с Теменужката, Камелията, Мимозата и Белия имел.

ЛАЛЕ
21 ¦ 30 юни


Характеризира родените в първата декада на Рак.
Хора, които трудно постигат целите си и още по-трудно получават мечтаното признание. Причината е в липсата на желание да развият интелекта си и да изявят способностите си. Мързеливи са, затова са в непрекъснато противоречие с живота, което изисква от тях да работят неуморно. Чаровни са и успяват да се възползват от помощта на своите приятели и партньори, които поемат част от работата им. Щедри са към хората, които обичат, а на приятелите си носят късмет, затова са желана компания. Идеализират хората и живота, а когато се разочароват, реагират емоционално, без да преценяват думите си. Ако обидят някого, рискуват да го превърнат в свой враг за цял живот. Обичат парите и правят всичко възможно да ги спечелят. Болезнено ревниви са. Усъмнят ли се в нечии чувства, стават агресивни и правят безпричинни скандали. Въпреки мързела си знаят как да влагат парите си, за да си гарантират материална стабилност. В чувствата залитат в крайности - от прекалено влюбени и чувствени до затворени в себе си егоисти, които се обричат на живот в самота.
В любовта и брака ще бъдат щастливи с Перуника и Шипка.

 ВОДНА ЛИЛИЯ
1 - 10 юли


Характеризира родените във втората декада на Рак.

Хора, които са надарени с чар, интуиция и интелект. За съжаление са склонни сами да съсипват живота си, защото не успяват да осъзнаят силата си. Сторят ли го, те са практични и съумяват да гонят целите си, преодолявайки трудностите с лекота. Важно изискване за тях е да намерят своето място и да си изяснят още в първите си съзнателни години какво искат от живота. Упорити и инатливи са и често вървят срещу самите себе си. Трудно създават семейство. Мнозина от тях предпочитат да останат сами. Причината е в техни страхове, от които отказват да се освободят, а също в прекалените им претенции и изисквания към партньора. Способни са да спечелят доверието на всеки, а също да съхранят трайни приятелства, ако се откажат от желанието си да обсебват и да разпореждат на хората от обкръжението си как да подредят живота си. Могат да се изявят успешно във всички творчески професии. В любовта не винаги са щастливи, а това води до чести депресивни състояния, които трябва да избягват.
Могат да бъдат щастливи в любовта и брака с Цинията, Момината сълза, Теменужката, Люляка и Туберозата.

ТЕМЕНУЖКА
11 - 20 юли


Характеризира родените в третата декада на Рак.
Хора, които привличат към себе си вниманието на околните, въпреки че често са незабележими заради страха си от публичност. Осъзнават изцяло възможностите си. Знаят как да преследват и постигат целите си. Успяват през целия си живот да градят авторитета си и да заслужат признание. Винаги са готови да помогнат. Щедростта им привлича хората, но често страдат от разочарования, защото мислят всеки човек за идеален и сами блокират правилната си преценка. Склонни са да се доверяват на хора, които могат да ги предадат. Понякога съзнателно се отказват от упоритостта и волята си и попадат под чуждо влияние, което не винаги е в тяхна полза. Амбициозни са и са готови да дадат всичко от себе си, за да постигнат успех в живота. Работят добре в колектив. Избягват да спорят и да налагат мнението си с агресия. Умеят да изслушват хората и да им дават ценни съвети. Творческата работа им се удава.
Ще бъдат щастливи в любовта и в брака с Жасмина, Маргаритката, Нарциса, Водната лилия и Туберозата.

ШИПКА
21 - 31 юли

Характеризира родените в първата декада на Лъв, а съгласно прехода на Слънцето - ден или два от последната декада на Рак. Тези хора са особени и трудно достижими. Гледат на живота реалистично и трудно могат да бъдат измамени. Прекалено амбициозни и практични, винаги успяват да постигнат целите си. Изпълнени с търпение, притежаващи организаторски талант, те са незаменими партньори. Могат да постигнат хармония в отношенията си и са желани събеседници. Трудолюбието им е пословично. Бързо печелят приятели, за които са готови на всякакви жертви, но за съжаление бързо се разочароват от тях. Особено важно за тях е да се предпазват от неподходящи приятелства, които ги използват. Обичат реда и са отлични домакини. С удоволствие посрещат гости. Понякога са нетактични, дори груби, но когато казват някои неприятни истини, те защитават себе си. Искат винаги да успяват и много тежко приемат пораженията. Трябва да са по-уверени в силите си и да не се притесняват от грешките си, защото те са възможност за постигане на ново знание. Обичат да се забавляват и имат много приятели.
Подходящите им партньори в любовта и брака са Жасминът и Лалето.

СЛЪНЧОГЛЕД
1 - 10 август


Характеризира родените във втора декада на Лъв.
Слънчеви хора, които непрекъснато се стремят към светлината. Притежават силна интуиция и невероятна физическа издръжливост. Винаги са в добро настроение. Стремят се неудържимо към върха и трудно търпят някого над себе си. Търсят щастието си, докато не го открият. Бързо намират мястото си под Слънцето и живеят в хармония с природата, хората и най-вече със себе си. Започнат ли някаква работа, задължително я завършват. Това за тях е от огромно значение, защото е доказателство за възможностите им. Приятелите им са много, но са малко хората, които са техни истински довереници. В компания са много забавни. На работното си място са сдържани и говорят малко. Не са злопаметни. Въпреки че лесно прощават, в личния живот не са застраховани от проблеми заради невъзможност да намерят подходящия партньор. Обикновено се справят с трудностите без чужда помощ. Имат около себе си хора, с които се разбират и си помагат взаимно. Правят всичко с търпение и перфекционизъм, дори и когато са се заели с трудна задача.
Подходящи партньори в любовта и брака са им Хортензията, Герберът и Азалията.

РОЗА
11 - 20 август


Характеризира родените в третата декада на Лъв.
Изключително привлекателни хора. Непрекъснато будят завист у околните. Непрестанно около тях някой плете интриги, за да съсипе постигнатото и да провали както кариерата, така и любовта им. Въпреки това те успяват да се задържат на своето място, което със сигурност са заслужили с цената на труда си. За подвластните на Розата е задължително да си изградят защитна преграда срещу неприятелите, да работят умерено и често да си почиват, защото рискуват да навредят на здравето си. Страхът им, че ако не са на мястото си известно време, някой ще ги измести, не е оправдан. В състояние са да извоюват и да защитят позициите си. Важното е да повярват в силите си. Те знаят добре какви качества притежават и как да ги развият. С практичност и трудолюбие постигат много в професионалното си поприще. В отношенията си с хората са верни и лоялни. Готови са заради постигната хармония търпеливо да понасят трудностите и своите душевни страдания. Общуват лесно, но внимателно подбират средата си. Не обичат промените заради стремежа им към стабилност.
Техните подходящи партньори в любовта и брака са Гладиолата и Цинията.

ГАРДЕНИЯ
21 - 31 август


Характеризира родените в първа декада на Дева и съгласно прехода на Слънцето последните ден-два от третата декада на Лъв.
Особени и трудно разбираеми хора, които са безотговорни към себе си, но пък са прекалено взискателни към околните. Непрекъснато са под нечии удари, обвинявани в какви ли не прегрешения. Трябва да се научат да се защитават. Чувствителни са към страданията на околните, но не винаги добрините им са оценени. Стремят се да постигнат всичките си мечти. Нужни са им години, за да осъзнаят, че тяхната доверчивост обикновено води до разочарования. Болезната им амбиция често ги превръща в опозиция на обществото, което ги отхвърля. Особено важно за тях е да преценяват думите си, да говорят умерено, за да не си създават врагове. Непоисканите съвети също им печелят неприятели. Поставят си високи цели, но им липсват такт и умение да печелят и получават подкрепата на околните. Трудно приемат пораженията си и ако решат, че са причинени от някой, стават негови непримирими врагове и непрекъснато търсят пътища за отмъщение. Стремят се към нови знания и очакват хората да им се възхищават. Редно е да проявяват разбиране към потърсилите съвет или помощ от тях.
Подходящите им партньори в любовта са Фрезията и Лютичето.

КАРАМФИЛ
1 - 10 септември

Характеризира родените във втората декада на Дева.
Хора на истината, която защитават, дори и когато не срещат подкрепа. Силни и смели, но често неразбрани и неприети от околните. Чувствителни и прями, въпреки всичко те са обичани от хората. Заради качествата си често са в конфликт с представителите на по-възрастните поколения, заемащи ръководни постове. Заради респекта, който излъчват, с времето успяват да заемат своето място в живота. За съжаление често мислят прекалено дълго, когато трябва да вземат важно решение и пропускат подходящия момент за промяна. В този факт се крие причината, поради която във втората част от живота си рискуват да си създадат сами трудности. Нерядко получават по-висока оценка за уменията си, от тази, която действително заслужават. Това им дава самочувствието на незаменими и им печели врагове. Могат да работят в съдружие заради характерната им решителност и постоянство. Притежават силно развито чувство за дълг и отговорност, които им помагат в трудни моменти.

Подходящите им партньори в любовта и брака са Лютичето, Гергината, Здравецът и Глухарчето.

ЗДРАВЕЦ
11 - 20 септември


Характеризира родените в третата декада на Дева.

Весели хора, които създават добро настроение, където и да са. Именно затова ги обичат както в семейството, така и на работното им място. Възгледите им често се различават от тези на обществото или на техните началници и задължително водят до проблеми и конфликти. Неотстъпчиви, упорити и пробивни, хората, подвластни на Здравеца, работят неуморно, за да постигнат целите си. Отмъстителни са, ако някой им се противопоставя на работното място. За радост бързо им минава, ако човекът, който ги е засегнал, се извини в подходящия момент. Способни са да поднесат оригинални идеи, които да бъдат подкрепени от околните. Не са склонни да разрушават съграденото, а ако срещнат непреодолимо препятствие, винаги намират начин да го заобиколят. Амбицията им и непрекъснатият стремеж към успех ги подтиква към нови занимания. Влагат много сили в работата си, но намират време и за себе си, както и за семейството си, което не винаги успяват да създадат. Причината е в непрекъснатите претенции и в желанието им да намерят идеалния партньор.

Подходящите им партньори в любовта и брака са Карамфил, Божур и Амарилис.

БЯЛ ИМЕЛ
21 - 30 септември

Характеризира родените в първата декада на Везни, но и съгласно прехода на Слънцето родените в последните дни на третата декада на Дева.

Хора с изявени таланти, които знаят цената си и са специалисти в своята област. Винаги са готови да помогнат. Умеят да подбират облеклото си и правят впечатление със своята елегантност. Околните са на мнение, че подвластните на Белия имел са изключително щастливи хора. Не се заблуждавайте! Щастливата външност често е маска, прикриваща потискащ песимизъм. Ако преодолеят песимистичната си нагласа, могат да достигнат житейски върхове, защото са упорити, интелигентни и изпълнени с енергия. Спазват законите и са критични към нарушителите. Способни са да отдадат живота си заради цел или чужда кауза, ако по тяхно мнение тя е достойна за вниманието им. Когато си поставят цел, нерядко я постигнат без да избират методите, дори и ако трябва да отстранят някого от мястото му, за да го заемат. Въпреки това печелят приятели, които са до тях и са готови да им помогнат.

Подходящите им партньори в любовта и брака са Маргаритката и Перуниката.

КАМЕЛИЯ
1 - 10 октомври


Характеризира родените във втора декада на Везни.

Странни хора, надарени с противоречиви качества. Борци за правдата! Готови са да се намесят и да защитят страдащите, без да знаят дали ще съхранят себе си. Често се борят за губеща кауза. Запазили са детското в себе си, но притежават и решителност, сила, инат. За съжаление са прекалено мудни. Трудно взимат решения. Не обичат движението и предпочитат да водят заседнал живот. Заради неспособността си да вземат решение започват да капризничат до степен на досада и агресия. Често постъпките им са импулсивни и непредсказуеми. Мислят и живеят за мига, без да се интересуват от миналото и бъдещето. Когато са си поставили цел, не ви съветвам да ги отклонявате от нея. Ще си излеят агресията върху вас и вие ще сте виновни за провала им. Това е обичайното им поведение, когато търсят оправдание за нежеланието си да доведат докрай започнатото. Ако искат да получат нещо, успяват да привлекат вниманието на този, които може да им го даде, и да измъкнат всичко, което са си намислили. Ако пожелаят, но само ако пожелаят, могат да изучат нещо в детайли и да блеснат със знанията си. Обичат комфорта, сигурността и домашния уют. Могат да бъдат добри търговци, адвокати, дипломати и политици.

В любовта и брака ще бъдат щастливи с Теменужката, Мимозата и Маргаритката.

ЛЮЛЯК
11 - 20 октомври


Характеризира родените в третата декада на Везни.

Хора с вроден интелект и силно развита интуиция, които следват неотклонно пътя си. Трудно се обвързват в неразрушими връзки. Често са безотговорни към себе си, а постъпките им - необмислени. Имат много приятели и хората ги обичат. Ревниви са, което е причина за проблеми в любовта и брака. Притежават невероятна жизненост. Стремят се винаги да са водещи в отношенията. Непрекъснато се опитват да надскочат някого. Правило е да не преценяват вярно възможностите си и да се опитват да надскочат себе си. Не се примиряват с неуспехите си. Винаги са готови да критикуват, за да избегнат отправена към тях критика. Ако все пак се вслушат в нея, обикновено отказват да я чуят и за миг се превръщат в инатливи и агресивни, заели позата на обидено величие хора. Помагат само когато видят, че някой се нуждае от подкрепата им. Склонни са да отказват поискана помощ само защото са преценили, че молещият ги може да се справи сам. Въпреки това е добре да обмислят отказа си, преди да го изрекат, защото не се знае дали точно този човек няма да им бъде полезен в бъдеще.

В любовта и брака подходящи за тях са Водната лилия и Гладиолата.

ФРЕЗИЯ
21 - 30 октомври


Характеризира родените в първа декада на Скорпион съгласно прехода на Слънцето и родените в последните дни на третата декада на Везни.

Особени хора. От една страна, са заредени с енергия, сила и упоритост, която дразни околните. От друга - печелят приятели и благодарение на тях успяват да се придвижват напред и нагоре, към върха на житейската стълбица. Успяват да събудят доверие у околните и да си спечелят тяхното уважение. Заради своите амбиции и променливо настроение често драматизират ставащото, за да оправдаят провалите си. Преувеличаването на проблемите от родените под знака на Фрезията може да доведе до нежелание у околните да ги подкрепят. В неочаквани моменти, както са борбени и устремени към целта, изведнъж изпадат в странни състояния на неувереност и цялата им смелост се изпарява незнайно къде. Вместо да преодолеят поредната трудност, която обикновено е незначителна, те се опитват да я заобиколят и губят напразно времето си. Привързват се към хората, които обичат, и са ревниви. Трудно прощават обидите и предателството. Податливи са на влияние отстрани, което трябва да избягват. Умеят да налагат волята си.

В любовта и брака ще бъдат щастливи с Маргаритката, Гергината, Гарденията и Момината сълза.

ОРХИДЕЯ
1 - 10 ноември

Характеризира родените във втората декада на Скорпион.

Хора, изпълнени с вътрешни противоречия. Характерът им е труден за опознаване и затова околните не бързат да се сближават с подвластните на Орхидея. Както непрекъснато създават напрежение и нагнетяват с отрицание отношенията си с околните, изпълнени със самочувствие, особено на работното място, така в неочакван миг са отзивчиви и великодушни. Причината за тези различни и взаимно отхвърлящи се качества се крие в невъзможността на хората, родени във властта на Орхидеята да преценят докъде да раздават помощта си. Често са били наранявани, след като са дали всичко от себе си за някого. Затова предпочитат да се затворят в себе си и постепенно да вървят към върха. Трудно им е да взимат сами решения, а когато го сторят, вредят и на себе си, и на околните. Опитват се да властват над близките си и да подреждат живота им, но резултатът е само тяхното пълно дистанциране. Често са причина за чужди провали. Когато обичат някого, се стремят да натрупат пари, защото смятат, че материалната стабилност е гаранция за личното им щастие, но това им мнение е погрешно. На работното си място са перфекционисти, които могат да достигнат върха. Завършват винаги започнатото.

В любовта и брака ще бъдат щастливи със Слънчогледа, Гарденията и Паричката.

БОЖУР
11 - 20 ноември

Характеризира родените в третата декада на Скорпион.

Привидно отговорни и тихи хора, които не предприемат прибързани крачки и обмислят всичките си действия в детайли. Влагат интелекта си само в области на професионалната си реализация, които ще им носят полза и пари. Хора на разума са. Търсят ползата във всичко и не позволяват на чувствата да замъглят съзнанието им и да ги отклонят от поетия път. Обикновено се обвързват с хора - както в професионалния, така и в личния си живот, които да им проправят пътя към успеха. Не се притесняват да бъдат лицемерни и да демонстрират неискрени чувства толкова убедително, че да им повярват, след като подобно поведение им носи полза. Хора на действието са. Обичат риска и не се съобразяват с никого, нито зачитат обществените правила и норми на поведение. Законът за тях не е пречка, която трябва да ги спре. Сред тях се раждат революционерите, търсачите на силни усещания, но и не малко престъпници, превърнали се в такива заради любовта си към парите и податливостта си на ласкателства. Много са продуктивни и бързо възстановяват силите си след уморителен труд. Привличат неудържимо противоположния пол.

Ще бъдат щастливи в любовта и брака с Шипка, Маргаритка, Здравец и Лотос.

ГЛАДИОЛА
21 - 30 ноември

Характеризира родените в първата декада на Стрелец и последните дни на третата декада на Скорпион съгласно прехода на Слънцето.

Периодът оформя трудолюбиви и изпълнителни хора. Могат да постигнат нещо в живота си само ако са под нечие ръководство. Не обичат да се самоизтъкват, но грешат, като потискат качествата си и занижават самочувствието си. Въпреки казаното дотук те могат да бъдат и практични в свой интерес, но им трябва време да осъзнаят силата си. Не обичат да са верни в приятелството и брака. Смятат, че трябва да вярват преди всичко на себе си, и трудно допускат хората до себе си. За съжаление, когато решат да изграждат своя среда, привличат напълно неподходящи хора. След това се разочароват, прекъсват отношенията си рязко, неочаквано и драматично със съзнанието, че няма незаменими хора. Стига да поискат, са способни да работят упорито и да жънат успехи. Ако не са компромисни в отношенията си, ще отблъскват хората от себе си и никой няма да обърне внимание на дарбите им, защото ще вижда само техните недостатъци. Засегнат ли ги, трудно се примиряват и не прощават. В любовта изискват да бъдат оценени.

Могат да градят щастието си със Слънчоглед и Люляк.

ГЛУХАРЧЕ
1 - 10 декември


Характеризира родените във втората декада на Стрелец. Хората, родени под влиянието на Глухарчето, искат да бъдат обграждани с внимание, да бъдат оценявани и хвалени. Така се зареждат със сили. Ако някой реши да ги критикува или е недоволен от свършеното от тях, те задължително показват отлично изпълнената задача и успяват да се защитят, но не липсват и моменти на отчаяние и депресивни състояния. Обичат парите и се стремят да ги печелят за себе си, но и да помагат на другите хора да печелят добре. Не се примиряват с провалите и неуспехите си, затова са прекалено вгледани в действията си. Ужасяват се от грешките. Могат да бъдат добри писатели, журналисти, поети, лекари и общественици. Не са склонни да се занимават с подробности, които са важни, но ги дразнят. Предпочитат да са отговорни за цялостната работа, защото детайлите им пречат да виждат реалното състояние на нещата. Трябва да създадат стабилни приятелски отношения, ако искат да имат нечия подкрепата, без която трудно биха се справили с житейските си изпитания. В чувствата са непостоянни.

Могат да са щастливи с Карамфил, Гладиолата, Амарилиса и Еделвайса.

ЛОТОС
11 - 20 декември


Характеризира родените във втората декада на Стрелец. Тези хора са родени търговци, но са силно обвързани с материалното в живота, с общественото си положение и личното си удобство. Не се страхуват от непрекъснатите промени, които с готовност предприемат, защото са убедени, че в живота нищо не е постоянно и сигурно. Защо да не хванат поредния миг, водещ ги към успех и финансова стабилност? Непостоянни са в мненията и обещанията си. Способни са да се отметнат дори и от дадените сериозни и свързани с професията им обещания. Ако свикнат да градят дългосрочни планове, степенувани по значимост, които да постигат, ако престанат да мислят само за себе си, животът им ще е спокоен. Обичат да са елегантни, да живеят добре и в хармония с хората от обкръжението си. Могат да бъдат много забавни в компания, защото притежават знания и разказват интересни случки от пътуванията си по света. Обичат да се връщат отново и отново по местата, които са посетили.

В любовта и брака ще са щастливи с Паричката, Гергината и Перуниката.

ЕДЕЛВАЙС
21 - 31 декември


Характеризира родените в първата декада на Козирог и родените в последните дни на третата декада на Стрелец, съгласно прехода на Слънцето.

Тези хора се славят със своята издръжливост и упоритост, с умението си да се справят с трудностите в живота и да вървят смело към целта си. Когато гонят целите си, стават агресивни и нетактични. В състояние са да засегнат някого или да го провалят, за да заемат мястото му или да използват постигнатото от него. Умело боряват с парите и биха били добри в областта на финансите и банковото дело. Майстори са на комплименти, с които печелят всеки, от когото искат да извлекат полза. Понякога се правят на наранени и нещастни, за да получат желаното. Нетърпеливи са в желанията си, но стоят здраво на земята. Прекалено независими са и отказват да приемат дори и съветите, които им носят полза. Дори и с цената на нечие нещастие се стремят да живеят охолно, в луксозна и голяма къща. Засегнат ли ги, трудно могат да преценят думите си и си създават врагове. Ако преодолеят негативните си качества, могат да бъдат добронамерени и чаровни.

В любовта и брака могат да са щастливи с Глухарчето и Перуниката.
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #9 -: Септември 02, 2006, 00:09:00 am »
    Любовен цветоскоп

Цветният хороскоп е открит и използван от древните египтяни. Всеки месец е съставен от три декади.Намерете в таблиците в коя декада е вашата рождена дата. Така ще разберете коя цветна зодия сте.

Далия
1.декада: 21 март - 30 март
2.декада: 13 август - 23 август
3.декада: 2 декември - 11 декември

Хризантема
1.декада: 20 април - 30 април
2.декада: 13 септември - 22 септември
3.декада: 1 януари - 10 януари

Фрезия
1.декада: 21 май - 30 май
2.декада: 14 октомври - 23 октомври
3.декада: 30 януари - 8 февруари

Анемония
 1.декада: 22 юни - 1 юли
2.декада: 13 ноември - 21 ноември
3.декада: 1 март - 10 март

Лотос
1.декада: 23 юли - 2 август
2.декада: 31 март - 9 април
3.декада: 12 декември - 21 декември

Теменужка
1.декада: 24 август - 2 септември
2.декада: 1 май - 10 май
3.декада: 11 януари -20 януари


Жасмин
1.декада: 23 септември - 2 октомври
2.декада: 1 юни - 10 юни
3.декада: 9 февруари -18 февруари


Карамфил
1.декада: 24 октомври - 2 ноември
2.декада: 2 юли - 12 юли
3.декада: 11 март - 20 март

Азалия
1.декада: 22 ноември - 1 декември
2.декада: 10 април - 19 април
3.декада: 3 август - 12 август


Тинтява
1.декада: 22 декември - 31 декември
2.декада: 11 май - 20 май
3.декада: 3 септември - 12 септември


Шипков цвят
1.декада: 21 януари - 29 януари
2.декада: 11 юни - 21 юни
3.декада: 3 октомври -13 октомври


Камбанка
1.декада: 19 февруари - 28/29 февруари
2.декада: 13 юли - 22 юли
3.декада: 3 ноември - 12 ноември
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен MoonLight

 • Master of disaster
 • *******
 • Публикации: 4030
 • Пол: Жена
 • : )
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #10 -: Септември 02, 2006, 00:11:57 am »
    Още нещо за зодиите...

ОВЕН

Овенът тичал по своя важна работа между релсите на железопътна линия. Изведнъж срещу него се задал влак. "У-у-у-у!" - изсвирил локомотивът. "Бе-е-е-е!" - отговорил му овенът и продължил напред. "Бух!" - чуло се накрая, когато машината и животното се сблъскали и отскочили от удара назад. Овенът се поотръскал и пак поел по своя път. Локомотивът, даже без да се отръсква, се понесъл срещу него. И пак - "бух"! И отново отхвръкнали назад. А на третия път... На третия път машинистът излязъл по-умен, дал заден ход, отбил в страничната линия и направил път на овена, който продължил да тича по своята важна работа.
ПОУКА: По-упорит от овена може да бъде само друг овен.

ТЕЛЕЦ

Телецът пораснал и станал голям бик. Един тореадор го поканил да си поиграят на корида - борба с бикове. Телецът с удоволствие се съгласил, защото обичал игрите и не знаел, че за биковете тази забава свършва лошо. Тореадорът размахал червен плащ. Телецът се разярил и го подгонил, но в един миг се спрял като закован. Какво ли не правил тореадорът - ръчкал го, плезел му се, наричал го готован и мързеланко, но бикът не помръдвал. Злополучният бикоборец се разплакал и си отишъл. Тогава телецът вдигнал копитото си, с което бил настъпил случайно попаднала на полето жълтица, прибрал я и така не само спасил живота си, но и забогатял.
ПОУКА: Не бягай от късмета си!

БЛИЗНАЦИ

Близнаците решили да пътешестват. "Да пресечем с кораб океана!" - предложил първият. "Чудесно - съгласил се втория - обаче ако излезе буря? По-добре да се изкатерим на най-високата планина." "Прекрасна идея - възхитил се първият, - обаче може да паднем. Не, да идем на Северния полюс!" "Да, обаче не е ли прекалено студено? А защо да не обиколим Земята по екватора?" Първият намерил и тази мисъл за великолепна, но добавил: "Обаче..." Близнаците си приличали като две капки вода - и на двамата любимата им дума била "обаче". Обаче иманно заради тази нищо и никаква думичка те си останали цял живот в своето затънтено градче.
ПОУКА: Трудно е да разделиш на две магарета слама, когато едното от тях си ти.

РАК

Ракът съзрял пред себе си водорасло. "О, колко съм гладен!" - възкликнало ч;енестоногота и се втурнало... не, не към апетитната закуска, а точно в обратна посока. Колкото повече вървял ракът, толкова повече се отдалечавал от водораслото. Но тъй като Земята е кръгла, от един момент нататък започнал да го доближава. И така полека-лека, след цяла година ракът достигнал целта си. Водораслото било изсъхнало и не ставало за ядене. Ракът си останал гладен, но затова пък се прочул като първия пътешественик, обиколил света заднешком.
ПОУКА: Към славата няма преки пътища.

ЛЪВ

Лъвът бил толкова доволен от себе си! "О, колко съм храбър!" - казвал си той сутрин със събуждането си. "О, колко съм величествен!" - повтарял си през деня, докато се разхождал из пустинята. "О, колко държа на честта и достойнството си!" - мислел си той вечер преди заспиване. Цяла нощ сънувал как всички му се възхищават. Ала денем нямало кой да му се възхищава - пустинята била доста пустинна. Тогава лъвът отишъл в града и постъпил на длъжност експонат в зоологическата градина. "Колко е смел и величествен!" - цъкали с език хората, когато го гледали как се разхожда в клетката. Само че никой не казвал: "Колко държи на честта и достойнството си!"
ПОУКА: Публиката нищо не разбира.

ДЕВА

Девата не искала повече да бъде дева и решила да се ожени. Кандидати имало достатъчно, но никой не й харесвал. Един бил прекалено висок, друг - много нисък, трети - страшно буен, четвърти - ужасно смачкан, петият изобщо за нищо не ставал. Най-сетне намерила някакъв нито висок, нито нисък, нито буен, нито кротък, с една дума - ставал. Започнала девата да си търси булчинска роклч. Рокли също имало достатъчно, но една била прекалено къса, друга - много дълга, трета - извънредно претенциозна, четвърта - съвсем семпла, а петата изобщо за нищо не ставала. И когато накрая си намерила рокля, нито такава, нито онакава, забелязала, че оня, когото си била избрала, вече за нищо не ставал, защото се бил превърнал в дядо. А тя самата... о, тя отдавна не надзъртала в огледалото.
ПОУКА: Претенциозният вкус рядко помага в живота.

ВЕЗНИ

Везните се накланяли ту наляво, ту надясно. Те били чувствителни везни и не искали да пренебрегнат никого. "Ах, казвали си те, - този отдясно има голяма тежест, не е лошо да бъдем любезни с него!" Само след миг обаче им идвало на ум, че и онзи отляво може някога да придобие тежест - и се покланяли натам. А как им се искало да се успокоят! Какво могат да мечтаят еднио везни, освен да бъдат в равновесие! Един ден дълбоко се замислили над нерадостната си съдба. И когато престанали да мислят, изведнъж усетили, че не се накланят нито наляво, нито надясно - просто защото не забелязвали кой е до тях.
ПОУКА: Мисли за другите, но не забравяй и себе си!

СКОРПИОН

Скорпионът бил лош и затова никой не искал да си играе с него. Един ден от далечна страна дошъл някакъв бръмбар. Срещнал скорпионът и го попитал: “Искаш ли да си играем?” От учудване скорпионът забравил, че е лош и отговорил: “Искам!” Започнали да играят на различни игри – и на “Прескочи бръмбар”, и на “Не се сърди скорпионче” и на гоненица, и на криеница. Веднъж, когато бръмбарът се криел, една муха му пошушнала: “Защо играеш с този скорпион? Той има отровно жило!” Бръмбарът отговорил: “Глупости! Та той е толкова добър!” Скорпионът бил наблизо, чул думите на бръмбара и разбрал защо е бил лош. Защото никой не искал да си играе с него.
ПОУКА: Ако скорпионът забрави за жилото си, не му напомняй!

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът отначало бил най-слабият стрелец, който може да си представи човек. Простоникога не улучвал – може би защото бил доста късоглед, а може и по други причини. “Откажи се от това занимание, то не е за теб!” – съветвали го всички приятели. “Вие ще ми кажете! – отвръщал им стрелецът, който още не бил никакъв стрелец. – Ще видите как ще стана шампион по стрелба!” И наистина станал. Защото се сетил най-напред да стреля с лъка, а след това да рисува кръговете около точката, в която се е забила стрелата. И така стрелите му били винаги в центъра на мишената.
ПОУКА: Който не може да постигне целта, приема за цел онова, което е постигнал.

КОЗИРОГ

Козирогът всъщност бил обикновен козел – но козел, който искал да се изкачи на най-високия връх, за да го наричат козирог. Започнал да изкатерва върховете. В началото – по-ниски, дето дори не били никакви върхове, а просто в хълмчета. После – по-високи. Докато стигнал до най-високия – оня, от който можел да види целия свят. И целия свят да го види, което за него било по-важно. Тогава извикал към света: “Ей, вижте ме! Аз съм най-великият козирог! Виждате ли ме?” Видял го един орел, който летял по-високо и от най-високия връх, спуснал се и го сграбчил с ноктите си.
ПОУКА: И най-високопоставеният трябва да помни, че може да има някой над него.

ВОДОЛЕЙ

Водолеят сам си измислил това име, иначе бил просто поливач. Поливал лехите в градините, нощем миел улиците с маркуч. Нарекъл се “бодолей”, защото искал всичко да звучи красиво. Не казвал “слънцето”, а “бляскавия господар на небето”, луната величаел като “бледолика нощна красавица”, а звездите – “искри от божествения огън”. Веднъж влязъл в хлебарницата и си поискал от “онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски злак”. Хлебарят помислил, че му се подиграва, и го изгонил. Така водолеят си останал гладен, но и глада си нарекъл “неясен копнеж към недостижимото”.
ПОУКА: Красотата може би ще спаси света, но едва ли ще нахрани гладния.

РИБИ

Рибите са толкова суеверни, че нищо не хапват, без да се посъветват със звездите. Една от тях видяла вкусно водорасло, от ония, дето приличат на къдраво зеле, но хороскопът й показвал неблагоприятен за водорасли ден. После открила апетитна попова лъжичка, но и нея оставила на мира – разположението на звездите й забранявало такива деликатеси. Внезапно забелязала червейче. Хороскопът сочел, че точно сега е моментът. Рибата нагълтала червейчето – и полетяла нагоре, закачена на кукичката на въдичаря. Защото въдичарят също се бил посъветвал със звездите и те му предрекли благоприятен за риболов ден.
ПОУКА: Не играй по гайдата на оня, който свири в съседното село!
Реалността е за тези, които не могат да се справят с фантазията.

Винаги има изход от мрака и мъглата по пътя на дъгата.

Неактивен hixtima_89

 • Многознайко
 • ****
 • Публикации: 403
 • Пол: Жена
 • Кръвта не се измива с кръв!
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #11 -: Септември 03, 2006, 14:19:24 pm »
 Овен (21 март - 20 април)

Той обича приятели, които гледат на него само като на най-добър приятел.Никога няма да приеме да бъде на второ място!Той е избухлив и трябва да се примирявате с това, още повече, че не е злопаметен и му минава.Можете да се радвате на трайното приятелство но Овена, само ако го оставите да бъде водещият и непрекъснато да му показвате, че се интересувате от него и му се възхищавате.

Телец (21 април - 20 май)

Той държи на стабилността, сигурността, спокойствието, затова се чувства добре с приятели, които са постоянни и не менят неочаквано плановете си.Привързва се много трайно и като приятел е много предан.Отстъпчив е, но не понася никакви неясноти в отношенията.Ако установи, че е бил подведен, Телецът страда много и дълго, докато сложи край на връзката.Но каже ли край, той става непоклатим.Помнете:Телецът може да прояви ревност към всяко внимание, което приятелят му отделя на друг човек!

Близнаци (21 май - 21 юни)

Обичат приятели, които са забавни, стават за компания и винаги са готови да тръгнат по акъла им.Хората от тази зодия не искат да пропуснат нищо интересно, нито едно приключение, нито една авантюра, но когато се втурнат към тях, не обичат да са сами.Затова трябва да сте винаги готови да ги последвате, щом ви звъннат и ви кажат:"Тръгвай с мен!"

Рак (22 юни - 22 юли)

Харесват приятели, които са готови да им влизат в положението и да им съчувстват непрекъснато.Ако наскърбите Рака дори за нещо маловажно, гневът му е продължителен, нищо чудно и да ви изостави.Все пак, ако приятелството е старо, Ракът ще прости.

Лъв (23 юли - 23 август)

Допускат приятелите им да имат успех, но все пак не толкова голям, че да блестят повече от самия Лъв и да го засенчват.Те са дружелюбни, великодушни и топли хора и покровителстват онези, които им са се доверили.Но приятел, който критикува Лъва и не одобрява нещо в него, може да бъде изоставен без много-много обяснения.Приятел на Лъва, който смята, че не може да бъде втори след него, ще направи по-добре, ако сложи край на връзката.

Дева (24 август - 23 септември)

Държи приятелите й да са спретнати, чисти, интелигентни и спокойни.Самите те са верни и внимателни приятели, готови да се притекат на помощ, но могат да бъдат и много студени и критични.За повечето Деви е почти невъзможно да признаят, че грешат.Когато имат тревоги, са нервни.Затова приятел, който по някакъв начин подхранва тревогата им, може да ги вбеси и да си изпати зле.

Везни (24 септември - 23 октомври)

Животът на Везните се върти около поддържането на контактите им с други хора, иначе се чувстват самотни.Те биха работили неуморно за някой приятел, биха се раздавали усилено в течение на много дни, но като се изморят, имат нужда да се усамотят, за да си починат.Не мислете, че са ви изоставили, не се цупете.Ако имате приятел Везна, помнете, че най-лошото нещо за него е да бъде изоставен за дълго време сам.

Скорпион (24 октомври - 22 ноември)

Той избира малко приятели и от тях очаква безпрекословна вярност.Скорпионите обичат другите да ги търсят.Те усещат почти физически тайните на приятелите си.Всеки, който не обича други да му знаят тайните, най-добре да отбягва Скорпионите.

Стрелец (23 ноември - 21 декември)

Той е дружелюбен, приказлив и приема за приятел всеки, който му хареса.Отзовава се на всеки при призив за помощ, би дал пари назаем, без да очаква да му се върнат.Приятелите му са най-различни, но той ги третира като равни.Лошото е, че докато се държи видимо приятелски, не винаги ще ви каже какво всъщност мисли за вас.

Козирог (22 декември - 20 януари)

Харесва за приятели добре възпитани и отворени по характер хораVПри никакви обстоятелства няма да изостави верен приятел.Но ако заподозре един от приятелите си в измама, започва да подозира всички.Понякога организира неща, с които мисли, че ще направи добро на приятеля си, но които приятелят му не иска.Още по-лошо - може да използва някого от приятелите си, без да промълви дори и дума за благодарност.

Водолей (21 януари - 19 февруари)

Има много приятели, но малко от тях са доверени.Правят му впечатление онези, които са необичайни.Като приятел е постоянен стимулатор на ума, източник на информация и помощ.Лошото е, че очаква приятелите му да живеят според неговите правила.Склонен е бавно, но сигурно да ги постави в подчинено положение.Може да излива неприятностите с надеждата, че тревогите му ще бъдат приети като нещо по-важно от всичко останало.Когато обаче приятелите се нуждаят от помощ, Водолеят често им казва, че проблемът им ще престане да е проблем, ако не му обръщат внимание.Риби (20 февруари - 20 март)

Обичат приятели, които са им от полза и действат успокояващо.В замяна предлагат разбиране и вярност.Не забелязват, ако приятелите им се възползват от привързаността им.С Рибите почти винаги е интересно.Понякога обаче е трудно да се стигне до споразумение с тях.В моменти, в които изпитват несигурност, могат да бъдат студени и безцеремонни.На Рибите често им е трудно да се съобразяват и да правят компромиси.

Неактивен hixtima_89

 • Многознайко
 • ****
 • Публикации: 403
 • Пол: Жена
 • Кръвта не се измива с кръв!
Re: ВСИЧКИ ХОРОСКОПИ !!!
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2006, 11:12:23 am »
KОЗИРОГ:
Oнo кoзитe ги изтpeбвaмe цeлoгoдишнo и цeлoкупнo, тa тaя зoдия и викaмe "нaпpaви cи caм". Poгa имa - кoзи нeмa. Poгa имaт и нeкoй дeкa oдaт у кoмaндиpoвкa.

BОДОЛЕЙ:
Kpъчмapcкa зoдия. Ocтaнaлa e oт винoлeй.

PИБА:
Taя зoдия вeкe и викaмe мepлузa.

OВЕН:
Oтpeдeнa зoдия зa вoдaч. Oн Гeлe ce миcли зa тaкoв aмa cи e чиcт oвeн.

TЕЛЕЦ:
Живoтинcкa зoдия. Cлужи зa oбpъщeниe - "тeлe". У пo дeликaтни cлучaи ce изпoлзвa "вoл".

БЛИЗНАЦИ:
Poдeнитe у тaя зoдия ceкa paбoтa я въpшaт пo двa пъти, aмa фaйдa пaк нeмa. Koги ca тpимa нe oкaт им близнaци, a тpимaтa глупaци.

PАК:
И тия ca гoлeмa зoдия. Koги cитe oдaт нaпpeд, oни oдaт нaзaд.

ЛЪВ:
Гoлeм дзвep у дoмa, дeкa нe мoe дa ce тpae. У чуждoзeмcкo му викaт: "Aй лъв ю".

ДЕВА:
E тe тaя тpeбe мнoгo дa я тpaжим oти зoдиятa e кът.

BЕЗНИ:
Tъpгoвcкa зoдия. Mepи ти ъкълo пa ти кpoи кaпa. Чe я paзбepeш кoги ти дaдe cмeткaтa.

CКОРПИОН:
Любoпитнa зoдия - aпe!

CTPEЛEЦ:
Пpeдимнo aвджийcкa зoдия. Koги ce cлучи мъж - цeли ce у ceкaкoв дивeч. Koги ce cлучи aвджийкa - cумa ти epгeни и виcят нa кoлянo, a oнa вeкe cтpeля cлeдиющия c oчи.

това беше шопски хороскоп  [lol]

Неактивен hixtima_89

 • Многознайко
 • ****
 • Публикации: 403
 • Пол: Жена
 • Кръвта не се измива с кръв!
Какви сте в училище,според зодията си...
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2006, 10:53:30 am »
ОВЕН - Овните са адски добри по математика и физика, ако биенето на очи се изучаваше в училище, щяха да бъдат велики.

ТЕЛЕЦ - Напредва бавно, но сигурно по-повечето предмети. Ако искат да постигнат невероятен успех, трябва да се откаже от тъпия си инат, защото ако невнимава в час ще изгуби.

БЛИЗНАЦИ - Те са гадно интелигенти и макар, че не са върха по някой предмети, успянат да връжат добър успех. Падат си по клюките и интригите.
 
РАК - Добри ученици, но се нуждаят от силен напън, за да преминат в по-горен клас. Трябва да са в настоение, за да се съсредоточат.

ЛЪВ - Падат си по неразборийте. Уроците за тях са досадно задължение в невероятното приключение наречено живот.

ДЕВА - Правят всичко по свой начин. Съочениците им ги харесват, но учителите не могат да търпят всезнайковщината им.

ВЕЗНИ - Мислят, че даскалото е благословенно място за общественият живот. Мързиги да учат, а и учителите им развалят удоволствието.

СКОРПИОН - Страхотни са във фотографията, падат си по математиката, като решават задачи с дори с много трудни формули. На изпити са ненадминати.

СТРЕЛЕЦ - Ненавиждат учителите. Те са най-непокорните личности в класа. Учат само по предмети, който им харесват, поради тази причина предметат им почти винаги е доста променлив.

КОЗИРОГ - Любимци на учителите. Те са кротички и ученолюбиви и все пак странно как, но не толкова умни, както другите. Въпреки това учениците преписват от тях.

ВОДОЛЕЙ - Обичат да правят всичко по своему, като трудно приемат странични съвети, а учителите много не одобряват подобно поведение. Хитруват мързеливо и честичко бягат.

РИБИ - Обичат да пишат стихове, кадето са ненадминати. Питай ги обаче за задачи, химически формули или логика - ще изкуфеят, там е слабото им място. 

Неактивен Petrov

 • Master
 • ******
 • Публикации: 1502
 • Пол: Мъж
 • I'll do my crying in the rain !
Re: Какви сте в училище,според зодията си...
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2006, 10:55:34 am »

БЛИЗНАЦИ - Те са гадно интелигенти и макар, че не са върха по някой предмети, успянат да връжат добър успех. Падат си по клюките и интригите.
 

хахаха има доза истина  :p

I'll never let you see
The way my broken heart is hurting me
I've got my pride and I know how to hide
All my sorrow and pain
I'll do my crying in the rain