Твоето форумче

Stih4e => Интересно => България => Темата е започната от: `Fallen_Angel` в Май 18, 2009, 17:34:11 pm

Титла: 15:42 минути
Публикувано от: `Fallen_Angel` в Май 18, 2009, 17:34:11 pm
http://clip4e.com/play_a_ti_gord_li_si.htm
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: chocolate_fairy в Май 19, 2009, 10:44:47 am
Разрева ме.

И честно, срам ме е, че някои неща не съм знаела.

В стремежа си вечено да гоним някой, било то Американци или Европейци, все оставяме голяма част от същността си някъде по пътя, за да не ни тежи. Хубаво е да се върнем удома най-накрая и да бъдем себе си, не каквито ни желаят, просто себе  си.

Горещи поздравления за темата.

Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: stranger в Май 19, 2009, 11:59:20 am
Те хубаво са горещи, ама като гледам каква популярност има темата, иде ми да се скрия някъде и да не се показвам още десет години.
Наистина в клипчето има неща, които не знаех до вчера.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: nMz в Май 19, 2009, 12:18:55 pm
И както много пъти е доказвано в българската история - политиците често играят по-важна роля във войната от генералите.

Това не е клип , който трябва да бъде пускан във форуми.Това е клип , който трябва да бъде пускан в училищата поне 2 пъти седмично , заедно със химна.

Поздравления за темата :)
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: chocolate_fairy в Май 19, 2009, 12:36:45 pm
Идеята е бижу, но трудно ще стане, ако не е заложено в учебната програма време за това. Всички сме запознати със системата. Знаете колко е смотана в много отношения. А часа на класа, който си е отреден за това, обикновено се възприема като свободен, ако не е, има други теми за обсъждане, най-популярна - отсъствията.

Горчиво съм се смяла на участниците в "Бягство към победата", идея съм си нямала колко неграмотни сме станали. Това невежество е залегнало в поколенията и се предава наследствено. То да беше само невежеството, щеше да е добре, поправимо е, но леността и липсата на интерес са значително по-унищожителни.

Ако трябва да съм откровена има надежда, усеща се слаба промяна към по-добро. Иска се упоритост и много труд за да се изгради силно чувство за национална принадлежност и най-вече мотивираност за гражданска активност.
 
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Sexy_Scorpionka в Май 19, 2009, 14:27:55 pm
Аз също се разплаках и не знам какво точно да напиша... чувствам се и горда, но ме е и срам. Горда заради хилядите смели мъже който както се спомена в клипа в тези моменти, когато на карта е бил заложен животът им последното, което са правили е да помислят за себе си... И ме е срам, защото повечето от учениците не знаят тези неща на дневен ред са хиляди други "по-модерни неща" , но не и да седнеш да научиш историята, битието на народа си... Горда съм и винаги ще бъда ,че съм българка! Поклон!  [evala] [bgzname] [evala]

Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: MiMiToOoOo в Май 19, 2009, 14:55:30 pm
Този клип съм го гледала преди време, и както тогава, така и сега останах без думи...И аз да се присъединя към засрамените, знам част от нещата, които са направили българите или пък са дали на света...
И да, аз съм горда с България...!
Страхотна тема, нека всички от форума да изгледат клипчето...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: vOsYcHnA_pRiNcEsA в Май 19, 2009, 15:02:42 pm
Аз не се разплаках, нито се почувствах гузна и засрамена...
Настръхнах, докато гледах клипчето и четях бързо сменящия се текст в който се изреждат толкова много и значими български постижения. И се замислих... Дали след като толкова смели българи са дали живота си за да извоюват свободата ни, а ние потъпкваме и не помним паметта им, така няма да стане и с децата на България, на чиито постижения днес се радваме и са повод за гордост. Дали типично по български, няма да плюем на техния труд и успехи и няма да продължим да се втеляваме и затъваме... Ще ми се да има повече такива млади хора, като това 15 годишно момче, което е направило клипа. Ще ми се в ежедневието си да виждам повече амбициозни млади хора, които знаят какво искат и се борят за да го постигнат... Ще ми се да знам, че младите хора на българия в по-голямата си част са едни грамотни и образовани личности, полезни за обществото и най-вече за самите себе си... 
Да, клипът е прекрасен и е повод за гордост, но е повод и да се замислим, да дадем оценка на живота си и ако той не е това, което искаме да бъде - да се опитаме да го променим, а не само да цъкаме с език и да се срамуваме на утрешния ден, за това, че сме пропилели днешния...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Naughty в Май 20, 2009, 08:45:52 am
И аз незнаех, някои неща  [confused]
То хубаво сме горди ама като ни управляват бездарници  [evil]
Важното за един народ е да знае историята си и да я развива, а не само да си се гордее с минали неща!  [confused]
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: vOsYcHnA_pRiNcEsA в Май 20, 2009, 12:42:12 pm
Ами продължавай да лежиш на кълката, че бездарници ни управляват, пък все тъй у кереча ще си киснем.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: NoMore в Май 20, 2009, 13:56:51 pm
 [bgzname] България!
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Petrov в Май 20, 2009, 16:58:00 pm
Клипа е страхотен и наистина те кара да се замислиш... Честно да си кажа никога не съм се гордеел че съм българин ... т.е. на моменти съм горд като чета за нашето минало и успехите на българите  , но в следващия момент като изляза на улицата и видя за какво става въпрос си казавам " Какво правя все още в тая скапана държава" .
Както каза нМз , ако това клипче се пуска всеки път в училищата , ще има някакав шанс да се оправят нещата , но уви едва ли това ще стане  [confused] .
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: `Fallen_Angel` в Май 20, 2009, 19:05:52 pm
Говорите за училище и колко е хубаво да се пуска там, за да се научи младото поколение на патриотизъм. Сигурно сте прави, но нали първо трябва да почувстваш нещо. То е вид любов. Винаги съм се чудела на хората, които мрънкат, че искат да са влюбени и в тях да се влюби някой. Или го имаш, или го нямаш :) Това не са пари, това не е акъл, това е чувство...

И в този ред на мисли. Да се пуска в училище за младите поколения... А ние, дъртите поколения, ние отписани ли сме? Ние вече не можем ли да почувстваме такава любов? :)
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Don_NUTSO в Май 21, 2009, 09:59:07 am
А младото поколение на България къде е? Не забелязвате ли, че страната води ... не знам как да я нарека ...анти-младопоколенна политика ... доста голям процент са вече в друга държава, какво прави по въпроса скапаната ни държава? Нищо ... не инжектират никакви стимуланти за привличане ... пускат в циганската махала речта на Борисов от Америка и да ги надъхват мръсните цигани срещу него, залагат на лошия човешки материал, те са в центъра на вниманието, 60% от записалите студенти в ВСИ записват заради бригадите навън, по-голяма част намират начин и остават там за доста дълъг период, а някои завинаги ... Силно се съмнявам вече днешното поколение да настръхва примерно като чуе химна или като чуе Валя Балканска ... вече може би е късно за такива филмчета, дори то усеща, че на държавата не и дреме кой какъв е и за какво се бори ... важно е печалба да има за властимащите, на народа - майната му - ще оцелее каквото и да става ...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: chocolate_fairy в Май 21, 2009, 11:21:15 am
Все по-мъчно ми става като гледам как се получава ефектът на ВИК. Идват, копаят, сменят тръби, ок, правят добро, нали?, но после никой не идва да асфалтира запълнените с пръст и дребни камъни дупки. Опитват се да направят нещо (някои) после замазват положението, но никога не се довършва и не е както би трябвало да е.

Едно малко просто примерче, колко пъти общините по проект Красива България обновяваха и освежаваха паркове (и не само)? И колко от тях останаха същите като в деня на завършването на процедурата? Милото ни младо поколение не се притеснява да драска, да кърти и да изразява себе си чрез унищожение на нещо на готово дадено.

И колко още примери в същия дух, че чак се ядосвам като се сетя. 

Ми как няма да остане само кофти материал, който е малко по-грамотен и по-емоционален, по-културен не намира среда за себе си тук и за да не си къса нервите я търси другаде. Нормалните хора така правят, остават там, където психическото им състояние не е застрашено. Не е лесно навън, никак даже. Но когато законност и ред стоят зад гъра и защитават основни човешки права, избора не е толкова труден. (Не говоря за онези, ентусиастите от третата класа, които са си чисти бачкатори, техния мотив е ясен, да се нахранят, да нахрани и семействата си.)

Тъпо ми е като гледам безхаберието на чиновническото ядро. Тъпо ми е, че сега идват избори, още един шанс за промяна (на теория), а не знам, наистина не знам какво да правя с правото си на глас. И не само аз, повечето от хората около мен, които се имат за интелигентни, можещи хора са отвратени от хилядите случаи на случващи се нередности. Незнам, хора, аз малко съм на кантар между отчаянието и искрената вяра, че ще се справим.

Както и да е, хубаво е да се гордеем с миналото, още по-хубаво е да може да се гордеем с настоящето. Дано дойде и този ден, по-скоро, защото наистина потъваме. 
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Qween of the black hearts в Май 21, 2009, 12:49:46 pm
Хубава страна скапана държава... ей тва е положението
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Qween of the black hearts в Май 21, 2009, 13:08:36 pm
Обаче евала на тоя дето е направил клипчето такова нещо изисква доста труд и информация...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: agressive_girl в Май 22, 2009, 00:00:24 am
Наскоро за първи път попаднах случайно на това клипче и останах изумена (меко казано). Чистосърдечно си признавам, че някои неща не ги знаех, и се радвам че поправих тази грешка. И ще препоръчам на всеки, който в моменти от живота си допуска мисълта, че няма с какво да се гордеем, и че по-добре е да емигрира... Просто да отдели 15мин. от скъпоценното си време да изгледа клипчето. Да уважи труда на момчето, да се почувства патриот... И да помълчи.

България Над Всичко!!!

 [bgzname] [bgzname] [bgzname]
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: rado в Май 24, 2009, 16:01:07 pm
Тези безкрайни войни са най-тъжното нещо в историята на България. Повечето от тях не са постигнали целите си, а има и такива, които са направо гибелни и не представляват повод за особена гордост. Историята на България е пълна с неудачни фигури на политици и владетели: Фердинанд, Иван Александър и много други. За първия е известно от двете национални катастрофи в новата история, а за втория - абсолютно неадекватната му политика по време на османското нашествие. Вместо за подкрепи Византия  в усилията и да спре нашествениците още в Мала Азия, той се съюзява с тях и на практика им помага да стъпят на Балканския полуостров. Може със сигурност да се твърди, че на него дължим тези пет века. [confused]
Има, разбира се и големи фигури в историята. Борис първи и особено незабележимият Тервел - син на Аспарух. Повечето така го знаят - син на Аспарух. И нищо повече. Всъщност, този владетел играе колосална роля в историята не само на България, но и на целия свят. По време на голямото Арабско нашествие, когато арабите завладяват почти целия познат тогава свят /без Европа/, той успява да схване голямата опасност и се включва подобаващо в защитата. Тогавашният Арабски халифат обхваща гигантски територии между Атлантика и Тихия океан /от Мароко до Индонезия; от Урал до екватора/ и нищо не е в състояние да му се противопостави. Единствено Византия спира достъпа към Европа. /По онова време в Европа няма държави, а само племена: авари, шваби, готи, франки, славяни, хазари, литовци, прабългари и пр., които едва ли биха се справили/. Византия води отчаяна почти сто годишна борба за оцеляване край Босвора и Дарданелите. В най-тежкия момент - при една три годишна обсада на Константинопол пристига помощ от България. !8 август 718 година. Хан Тервел се е осъзнал /за разлика от Иван Александър/ и праща конницата. Това решава изхода от сражението  и слага край на арабската ескпанзия към Европа. Тези събития са известни на европейците /за съжаление не и на българите, все едно не сме европейци/ и те почитат варварина хан Тервел - един велик варварин. Защото без него сега всички щяхме да носим чалми и да сричаме корана. :) http://www.bulgarite.info/node/5
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Gentiana в Май 24, 2009, 17:04:07 pm
http://www.youtube.com/watch?v=_bFx9J84lW4&feature=related
 [ihuuu]
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Don_NUTSO в Май 24, 2009, 18:13:39 pm
Говорите за гордост ... а никой не отчете днешния ден и не само този, и за други съм забелязвал ... голяма гордост, но за пред хората ...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: biberonchetoy в Май 24, 2009, 20:23:26 pm
Колкото и лошо да звучи-не се гордея особенно..Може ми ако съм живяла по времето на войните-бих се гордяла..Гордея се със миналото ни,със цялата ни история,но не  и с това,че съм българка..На какво да се гордея сега?!Че нищо в държавата не е наред ли?Просто преди мнооого години е имало за какво да се гордеем,но вече май няма..
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: biberonchetoy в Май 24, 2009, 20:26:15 pm
Ооо и да не забравя - И аз не някой,а доста неща не ги бях чувала  [tihoOo] И си признавам,че не винаги знам на днешния ден какъв празник е..
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: vOsYcHnA_pRiNcEsA в Май 24, 2009, 23:05:44 pm
Не се притеснявай, то на тебе и по писането си ти личи, че не се гордееш. :)
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: `Fallen_Angel` в Май 25, 2009, 00:13:56 am
Говорите за гордост ... а никой не отчете днешния ден и не само този, и за други съм забелязвал ... голяма гордост, но за пред хората ...

Нима си водиш мнение за отчетена дейност набаза форумни изяви?!  [oops]


rado, изчерпателен (горе-долу) пост, но някак си не съм съгласна с по-голяма част от него  :) Утре ще пиша защо ;)
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Don_NUTSO в Май 25, 2009, 00:59:41 am
Ооо и да не забравя - И аз не някой,а доста неща не ги бях чувала  [tihoOo] И си признавам,че не винаги знам на днешния ден какъв празник е..

Да, и на тази база ... виж цитирането ... трагично е не мислиш ли?
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: rado в Май 25, 2009, 21:53:55 pm
Говорите за гордост ... а никой не отчете днешния ден и не само този, и за други съм забелязвал ... голяма гордост, но за пред хората ...

Нима си водиш мнение за отчетена дейност набаза форумни изяви?!  [oops]


rado, изчерпателен (горе-долу) пост, но някак си не съм съгласна с по-голяма част от него  :) Утре ще пиша защо ;)

Тук няма място за съгласие или несъгласие. Това са факти от историята - минало свършено; просто коментирам фактите /в онзи линк отдолу има повече подробности/.  
И интересно защо непременно хукваме да се гордеем с царе и генерали. Що за комплексарска демонстрация. Австрийците се гордеят предимно с Моцарт и Шуберт, гърците със Сократ и Платон, англичаните с Шекспир, Нютън и Бийтълс, немците с Гьоте и Бетовен, евреите с Айнщайн и Кафка, италианците с Верди и Микеланжело, французите с Русо и Балзак, испанците  с Пикасо и Сервантес и т.н., дори турците вадят на първа линия Настрадин Ходжа, само ние дуем мускули с Крум и Симеон. :)

Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: bullet в Юни 13, 2009, 23:10:42 pm
Горда съм с миналото на държавата ни и се срамувам,не само,че не съм знаела за някои от тези неща,но и че никой не си прави труда да запознае нас,младото поколение,с историята ни.Точно за това съм съгласна,че това клипче трябва да се пуска в училищата.Защото ние,младите хора на България трябва да знаем за всички тези българи дали на света толкова много!
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: amy_lee в Август 14, 2009, 16:06:37 pm
Въобще не се гордея! даже съм ужасена и нямам никакъв късмет ,че съм от БГ !  [lol]
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: stranger в Август 14, 2009, 16:18:08 pm
Ами отивай си в Анадола.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: vizitka в Август 17, 2009, 18:37:43 pm
Браво, Fallen
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: nela в Септември 26, 2010, 23:40:28 pm
Разбира се че се гордея аз съм Българка и се чувствам такава
нямя знячение каде живее човек важното като какъв се чувства
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: M.Yankov в Септември 29, 2010, 22:25:31 pm
Разбира се че трябва се гордеем с България и с българите. (поне с тези който мислят за България като за тяхна) Клипа е хубав и има много патриотизъм. Но реално дали така стоят нещата :question:
За съжаление реалността не е такава.
Двеста години под гръцко, петстотин – под турско, 2-3 национални катастрофи, и пак се тупаме в гърдите колко сме велики... като типичен малък, комплексиран народ.
Всичко общо взето възлиза на средновековната ни история. За това могат а ни завиждат и гърци, и французи, и германци. (не споменавам другите държави защото са възникнали доста по-късно)
Имали сме и няколко истински героя през Възраждането. За съжаление цялата новобългарска идеология загива през Априлското въстание. България остава в ръцете на чорбаджиите - корумпирани и безхаберни.
За последните 130 години по-добре да си мълчим !!!!  
Имаме постижения в медицината, в техниката в астрономията и в още куп области. Но реално колко от тези открития и постижения са познати на света като български!?!?  Май само ние си ги знаем.  Ако споменем в щатите че Джон Атанасов е българин сигурно ще ни се изсмеят в лицето.
И все пак аз се гордея че съм българин, но ме е яд за шибания комунизъм. Именно в тая епоха се изгради мнението за България в очите на другите народи... а всички знаем какво е то.......
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: M.Yankov в Октомври 07, 2010, 15:00:56 pm
хоп, едно допълнение :)
Всички предполагам, пряко или косвено чухте за президентските избори в Бразилия или по-точно за "българката", която ще става президент на Бразилия!!!!!!!  Мале, Мале...   Когато за първи път родните медии раздухаха тази новина всички луднаха. Дори имаше и студио по БНТ1 за изборите в Бразилия. "Българка ще става президент на Бразилия".   Ужас. Когато я интервюираха, тя жената не знае къде се намира България. А те нашите българка, та българка............
Ако я изберат, ще се бием ли в гърдите и ще се хвалим ли пред света с нея....(както с Дж.Атанасов например)  
Ето от това идва изкуственото ни самочувствие (ако въобще имаме такова де) Както писах по горе, българските постижения само ние си знаем че са български...
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: iwencetto в Октомври 07, 2010, 18:02:28 pm
Гордели сме се преди НЕКА се гордеем е сега..! [bulgaria]


Нямам думи за клипа... !!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ И БРАВО!!!
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: BumBumTrqs в Март 17, 2011, 01:02:32 am
ЙеЙ!

Защо да не пускаме 10 пъти на ден в училищата военна пропаганда!


Иначе бях чувал всичко.
И такова нещо като национална гордост не би трябвало да съществува нито тук нито където и да е.
Донесло е само вреда на света като цяло.
Да не говорим, че е абсурдно. Кво общо има, който и да е от вас със създаването на кирилицата?
Не знаете дали прадядовците ви не са били в Африка по тва време.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: chocolate_fairy в Март 17, 2011, 10:58:28 am
 [lol] Скоро не бях чела такава дивотия...
Не ми стана никак драго да прочета, че нямам нищо общо с кирилицата.
Толкова се ядосах, че не ми се коментира дори!
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: BumBumTrqs в Март 18, 2011, 16:27:42 pm
[lol] Скоро не бях чела такава дивотия...
Не ми стана никак драго да прочета, че нямам нищо общо с кирилицата.
Толкова се ядосах, че не ми се коментира дори!


а ми не.
Тва не е щото си ядосана.
Тва е щото си глупава.
И нямаш нищо общо с кирилицата.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: chocolate_fairy в Март 18, 2011, 17:25:06 pm
Оу, ти май си се засегнал от моя коментар.

За съжаление пак не се съгласих с теб и неоснователните ти твърдения.

Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: BumBumTrqs в Март 18, 2011, 18:13:11 pm
Не бе не се засегнах.
Просто казвам, че очевидната причина да не си съгласна, е че си глупава.
И че нямаш нищо общо със създаването на кирилицата.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: `Fallen_Angel` в Март 22, 2011, 23:49:40 pm
ЙеЙ!

Защо да не пускаме 10 пъти на ден в училищата военна пропаганда!


Иначе бях чувал всичко.
И такова нещо като национална гордост не би трябвало да съществува нито тук нито където и да е.
Донесло е само вреда на света като цяло.
Да не говорим, че е абсурдно. Кво общо има, който и да е от вас със създаването на кирилицата?
Не знаете дали прадядовците ви не са били в Африка по тва време.

По тая твоя никаква логика, най-вероятно и ти няма нищо общо с майка ти, щото един вид не си бил там, когато те е правила.
Моля ти се, не говори повече такива безсмислици, защото ми е трудно да повярвам, че някой може да има такова никакво мислене.

Щом са те възпитали на тази земя, на този език и на тези ценности, е хубаво да си човек, а не магаре :) Разбираш ли или да го рисувам?
Разбира се че трябва се гордеем с България и с българите. (поне с тези който мислят за България като за тяхна) Клипа е хубав и има много патриотизъм. Но реално дали така стоят нещата :question:
За съжаление реалността не е такава.
Двеста години под гръцко, петстотин – под турско, 2-3 национални катастрофи, и пак се тупаме в гърдите колко сме велики... като типичен малък, комплексиран народ.
Всичко общо взето възлиза на средновековната ни история. За това могат а ни завиждат и гърци, и французи, и германци. (не споменавам другите държави защото са възникнали доста по-късно)
Имали сме и няколко истински героя през Възраждането. За съжаление цялата новобългарска идеология загива през Априлското въстание. България остава в ръцете на чорбаджиите - корумпирани и безхаберни.
За последните 130 години по-добре да си мълчим !!!!  
Имаме постижения в медицината, в техниката в астрономията и в още куп области. Но реално колко от тези открития и постижения са познати на света като български!?!?  Май само ние си ги знаем.  Ако споменем в щатите че Джон Атанасов е българин сигурно ще ни се изсмеят в лицето.
И все пак аз се гордея че съм българин, но ме е яд за шибания комунизъм. Именно в тая епоха се изгради мнението за България в очите на другите народи... а всички знаем какво е то.......

Ей затова сме глупави :) Гърците си създават туризъм като обявяват гол камък за такъв, върху който е седял Орфей, а ние - не, то туй не е нашИ и не е тъй
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: Вятър в Март 23, 2011, 08:52:30 am
Не бе не се засегнах.
Просто казвам, че очевидната причина да не си съгласна, е че си глупава.
И че нямаш нищо общо със създаването на кирилицата.

Говориш умно, а се държиш глупаво. Не можеш да очакваш някой толкова лесно да се отърси от пропагандата, която тече на всички нива. Хората не са виновни, че в училище, по история, по литература, по новини и къде ли не се втълпява едно и също нещо :)
Споровете са безсмислени, най малкото няма да доведат до нищо добро поне тук и сега.
Хубав ден.
Титла: Re: 15:42 минути
Публикувано от: `Fallen_Angel` в Март 23, 2011, 14:46:32 pm
Изумително!
Наистина не останаха свестни хора....
Давайте да срутим Националния исторически, Археологическия и още няколко музея, щото кво да ни показват, то пропаганда...
И някой да подпали онова знаме, дето го прославят.
Що направо не раздадем всичките си бойни знамена, понеже явно и гордостта, че нямаме пленено знаме, е един вид пропаганда.
Къде е Гьобелс, да си води бележки как се прави :D
Наистина изумително, колко глупав народ се навъди в тази държава.